Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 juli 2020

Gemeente Mol: Latere betaling terrasbelasting 2019, mogelijke vermindering in 2020

Latere betaling terrasbelasting 2019, mogelijke vermindering in 2020

Door de coronacrisis neemt het gemeentebestuur enkele extra maatregelen ter ondersteuning van de horecazaken en winkeliers in onze gemeente. Zo versturen we de aanslagbiljetten voor de belasting op terrassen en uitstallingen voor 2019 op openbaar domein later dan normaal. Daarnaast beslist de gemeenteraad in het najaar over een mildering voor 2020.

Lees verder

Bonnenboekje 'Prikkel en Proef' laat je moois en lekkers in MooiMol ontdekken

De dienst toerisme maakte een bonnenboekje 'Prikkel en Proef' vol Mols genot: zeven lekkernijen en zes kortingsbonnen voor niet-alledaagse activiteiten voor maar 12,5 euro. Zeven deelnemende zaken ontvangen je met lekkere hapjes en drankjes. De kortingsbonnen van toeristische partners garanderen een leuke ervaring in MooiMol! Je koopt het 'Prikkel en Proef'-boekje bij de dienst toerisme, Markt 1a. Geen tijd om alle bons op te gebruiken op één dag? Geen zorgen. Alle bons blijven nog het hele jaar geldig, je kan ze dus over verschillende dagen spreiden.

Lees verder

Reuzenletters M-O-L voor het oud gemeentehuis heten iedereen welkom!

Om te laten zien dat we trotse Mollenaars zijn en alle toeristen te verwelkomen deze zomer, pronken de letters M-O-L in het groot voor het oud gemeentehuis. De letters van twee meter hoog passen in het kader van de zomercampagne 'ZEN in Mol' waarbij we de kleine genietmomentjes in de kijker zetten. Onze gemeente is een perfecte vakantiebestemming in eigen land, voor elke toerist valt hier wat te beleven. Later plannen we nog reuzenletters op een hele andere Molse plek om te genieten van de zomer… dat blijft voorlopig een verrassing!

Lees verder

Boekstart-pakket gemist door corona? Brief roept op om dit alsnog op te halen

Ouders die door corona het gratis Boekstart-pakket niet konden ophalen in de bibliotheek, ontvangen van het gemeentebestuur een brief om dit alsnog te doen. Sinds half maart ontvingen ouders met een baby of peuter geen Boekstart-pakket meer. Met een inhaalbeweging wil de bibliotheek de pakketjes toch nog aan de ouders bezorgen.

Lees verder