Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 juli 2020

Gemeente Mol: Inschrijvingen buitenschoolse kinderopvang schooljaar 2020-2021 uitgesteld

Inschrijvingen buitenschoolse kinderopvang schooljaar 2020-2021 uitgesteld

De online inschrijvingen voor de buitenschoolse kinderopvang voor volgend schooljaar (2020-2021) zijn uitgesteld. Normaal startten de inschrijvingen in juli. Door de coronacrisis is het echter nog onduidelijk hoe we de opvang volgend schooljaar mogen organiseren. Ouders die gebruikmaken van de buitenschoolse kinderopvang ontvangen hierover een persoonlijk bericht.

Lees verder

Jaarlijks feest 60-jarigen op 17 oktober uitgesteld naar 6 maart 2021

Door de coronacrisis beslisten het comit├ę van de 60-jarigen en het gemeentebestuur om het traditionele feest van de 60-jarigen dit jaar niet te laten doorgaan. Het feest wordt uitgesteld naar 6 maart 2021. Al wie in 1960 in Mol geboren werd en ook alle 60-jarigen die momenteel in Mol wonen, ontvangen eind dit jaar een vrijblijvende uitnodiging om in te schrijven. Genodigden die eerder al aangaven niet ge├»nteresseerd te zijn in het feest, ontvangen geen nieuwe uitnodiging.

Lees verder

Vrijwilligers gezocht om Nederlands te oefenen met volwassenen op Praatpunt

Ook in juli en augustus bieden we anderstaligen in onze gemeente oefenmomenten Nederlands aan. Hiervoor zoeken we extra vrijwilligers. Kan je je in juli en augustus vrijmaken op donderdag tussen 19 en 21 uur? Spreek je vlot Nederlands, ben je sociaal en kom je graag in contact met andere culturen? Stel je dan snel kandidaat via de dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 23, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Lees verder

Kruispunt Ezaart - Slagmolenstraat opnieuw open voor verkeer vanuit Centrum

Op vrijdag 10 juli wordt het kruispunt Ezaart – Slagmolenstraat – Kortestraat opnieuw opengesteld. Dit betekent dat het verkeer op Ezaart, komende van het Centrum, de Slagmolenstraat en de Kortestraat weer kan inrijden. Op Ezaart doorrijden richting Zuiderring is evenwel niet mogelijk. Ezaart blijft vanaf het kruispunt afgesloten tot aan de Molse Nete. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Borgerhoutsendijk en Zuiderring (N71). Fietsers moeten omrijden via de Slagmolenstraat en Sint-Janstraat.

Lees verder