Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 juli 2020

Gemeente Mol: Feesten, evenementen en ceremonies vanaf 1 juli: alle regels op een rij

Feesten, evenementen en ceremonies vanaf 1 juli: alle regels op een rij

Vanaf 1 juli veranderen de maatregelen rond feesten, evenementen en ceremonies. De federale overheid maakt een onderscheid tussen zelfgeorganiseerde familiebijeenkomsten, privéfeesten met professionele catering en andere activiteiten en evenementen. De bubbel van maximum 15 personen bij privébijeenkomsten wijzigt niet.

Lees verder

Evenement of activiteit in MooiMol? Vul eerst de Covid Event Scan in

Organisatoren met de intentie om de komende weken een evenement of activiteit te organiseren in onze gemeente, vullen eerst de pas gelanceerde Covid Event Scan in. Alleen evenementen of activiteiten met een groen veiligheidslabel krijgen – als ook de eventuele overige voorwaarden vervuld zijn - toelating van het gemeentebestuur. Vervolgens moet je elke activiteit registreren in onze Evenementenkluis en het resultaat van de Covid Event Scan verplicht opladen. Bij een publieke activiteit publiceren we het document op www.gemeentemol.be , zodat elke aanwezige kan vaststellen welke coronarichtlijnen op dat event van kracht zijn. Bij een oranje veiligheidslabel moet je als organisator nog extra maatregelen nemen om een gemeentelijke goedkeuring te bekomen. De verplichting om de Covid Event Scan te gebruiken, geldt voor alle activiteiten of evenementen vanaf 1 juli, ook wanneer deze al aangemeld zijn via onze Evenementenkluis. Uitzondering zijn private familiefeesten, waarvoor andere, strenge regels gelden. Je vindt de online tool op www.covideventriskmodel.be.

Lees verder

Kermis Donk gaat door! Uiteraard volledig coronaproof

Kermis Donk – van zondag 12 tot en met dinsdag 14 juli – wordt de eerste kermis in onze gemeente die doorgaat in coronatijden. Als organisator houden we ons uiteraard strikt aan de coronarichtlijnen die de federale overheid uitvaardigde voor het laten doorgaan van kermissen. Ook de foorreizigers engageren zich tot het naleven van de uitgewerkte veiligheidsprotocollen. Voor eventuele randactiviteiten - zowel publiek als privé - gelden de strikte regels en beperkingen van activiteiten en evenementen.

Lees verder

Werking Ecodemotuin tot 2026 verzekerd dankzij nieuwe overeenkomst met Velt vzw

De samenwerkingsovereenkomst Ecodemotuin tussen Velt vzw en het gemeentebestuur wordt vernieuwd voor de periode 2020-2026. De werking van deze ecologische demonstratietuin is zo ook de komende jaren verzekerd. Meer info over de verschillende activiteiten vind je op www.gemeentemol.be en www.velt.be.

Lees verder