Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 juli 2020

Gemeente Mol: Eerste deel Kermis Donk alvast een succes: vandaag en morgen nog kermisplezier!

Eerste deel Kermis Donk alvast een succes: vandaag en morgen nog kermisplezier!

Maandag 13 en dinsdag 14 juli kan je van 14 tot 21 uur de kermissfeer in Donk nog gaan opsnuiven! Dinsdag is het zelfs twee euro-dag waar je elke attractie voor twee euro kan uittesten. Het voorbije weekend verliep de kermis erg vlot. Op bepaalde piekmomenten was het aangenaam druk, maar door voldoende ruimte kon alles veilig verlopen. De beveiligingsfirma moest op geen enkel moment ingrijpen.

Lees verder

'Mondmasker verplicht'-affiches ter beschikking voor elke handelszaak

Elke handelszaak krijgt twee affiches om duidelijk te maken aan de klanten dat het verplicht is om een mondmasker te dragen. De affiches liggen klaar aan de informatie- en onthaalbalie in 't Getouw, Molenhoekstraat 2. We ondersteunen onze ondernemers graag om hun zaak op een veilige manier uit te baten.

Lees verder

Energiezuinige stookinstallaties voor De Zwaan

Momenteel vervangt het gemeentebestuur de volledige stookinstallatie van de Academie voor Beeldende Kunsten in De Zwaan. Een investering van maar liefst 377.544 euro, waarvan 74.700 euro gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid. Tegen de start van het nieuwe schooljaar op 1 september zouden de werken afgerond moeten zijn.

Lees verder

Last Post en korte toespraak voor nationale feestdag

Ter ere van 21 juli, onze nationale feestdag, organiseert de Verbroedering voor Vaderlandslievende Groeperingen (VVG) een aangepast feestprogramma met een korte toespraak en de Last Post. Als gevolg van de coronacrisis gaat de viering dit jaar door in beperkte kring. De VVG hangt ook de nationale driekleur aan de Sint-Pieter en Pauwelkerk van 20 tot 27 juli.

Lees verder