Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 juli 2020

Gemeente Mol: Bezoek- en uitgaansregeling woonzorgcentrum Ten Hove

Bezoek- en uitgaansregeling woonzorgcentrum Ten Hove

Het agentschap zorg en gezondheid vaardigde op 24 juni nieuwe richtlijnen uit die een verdere versoepeling van de bezoekregeling in de woonzorgcentra mogelijk maken. De pers heeft hier de afgelopen dagen uitgebreid over gecommuniceerd. In de loop van de week van 6 juli bekijken we of een verdere versoepeling van de huidige bezoek- en uitgangsregeling voor ons woonzorgcentrum aangewezen en haalbaar is.

Lees verder

Op vakantie met Lot & Bot: leuk vakantieboek vol zomerpret vanaf nu beschikbaar!

Deze zomer zetten Lot & Bot hun favoriete plekjes op een rijtje in een superleuk vakantieboek voor kinderen. Het boek zit vol spelletjes waardoor je onze mooie gemeente beter leert kennen. Met de speciale bon die erin zit kan je bij de dienst toerisme een VIM-polsbandje gaan halen. Vanaf dan ben je een Very Important Mollenaar die overal van cadeautjes en kortingen kan genieten! Het volledig gratis boek ligt klaar in al onze vakantieparken, bij de dienst toerisme, Markt 1a en bij ecocentrum de Goren.

Lees verder

Jakob Smitsfans zetten 'Het Gehucht' helemaal bovenaan in Smits top 20

In het kader van een waarderingsproject selecteerde het Jakob Smitsmuseum uit zijn volledige collectie twintig topwerken. Tijdens de coronasluiting werd deze top 20 voorgesteld aan het grote publiek. Het museumteam koos samen met een aantal Smitskenners 'Het Gehucht' als absolute topper. Na de bekendmaking van de nummer 1 kreeg het publiek de kans om te stemmen voor dé ultieme topper. Ook zij kozen voor 'Het Gehucht' als publiekslieveling. Alle stemmers maken kans op een museumpas voor één jaar. De winnaar verrassen we dit weekend met toeters en bellen!

Lees verder

Help anderstalige mama's aan een betere toekomst word vrijwillige kinderoppasser

Het leren van Nederlands bevordert de integratie van anderstalige vrouwen. Om ook vrouwen met jonge kinderen de kans te geven om les te volgen, zoeken we vrijwillige kinderoppassers. Werk je graag in groep met kinderen en hun mama's, én kan je tijd vrijmaken op dinsdag- en/of donderdagvoormiddag? Neem dan contact op met het Huis van het Kind Regio Mol via huisvanhetkind@gemeentemol.be.

Lees verder