Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 juli 2020

Gemeente Balen: Bekijk het vormingsaanbod van Den Travoo voor het najaar

Bekijk het vormingsaanbod van Den Travoo voor het najaar
Den Travoo biedt heel wat interessante vormingen en diensten aan. Lees verder om het aanbod voor het volgende voorjaar te bekijken of haal het vormingsboekje af in het ocmw-huis of in Den Travoo. Alle vormingen zijn gratis, voor deelname aan cursussen moet je wel steeds vooraf inschrijven.
Lees verder

Naar het gemeentehuis? Maak eerst een afspraak
Voor jouw en onze veiligheid werken we in het gemeentehuis op afspraak. Voor de dienst burgerzaken/bevolking kan je online een afspraak maken via www.balen.be/afspraak. Voor andere diensten bel je best even om een afspraak te maken.
Lees verder

Verenigingen, leen materialen bij elkaar via materialenplatform
Als je materiaal wil aankopen voor je vereniging, kijk dan eerst op www.balen.be/materialenplatform. Misschien kan je het bij een andere vereniging lenen (gratis of tegen kleine vergoeding). Zo bespaar je en help je het milieu door minder aan te kopen (consuminderen).
Lees verder

Orgaandonatie: nu ook via huisarts of online (www.mijngezondheid.be)
Lees verder

Tip van de Bib: 'I love T-shirts'
15 hippe T-shirts om zelf te naaien van maat 92 tot XXL.
Lees verder

Afvalkalender week 29
• vrijdag 17 juli: GFT (opgelet: in juli & augustus vanaf 6u30 i.p.v. 7u)
Lees verder

11 juli: Kruierie en Bib gesloten
Op zaterdag 11 juli (Vlaamse feestdag) zijn vrijetijdscentrum De Kruierie en de Bib gesloten. Het IOK-containerpark is die dag wel gewoon open.
Lees verder

Vanaf 11 juli: mondmaskers verplicht in o.a. winkels en bibliotheek
Vanaf zaterdag 11 juli verplicht de federale overheid het dragen van mondmaskers vanaf leeftijd van 12 jaar in winkels, bioscopen, theater-, concert en conferentiezalen, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Dit is een aanvulling op de eerdere verplichting op openbaar vervoer en bij contactberoepen.
Lees verder

Gratis affiche verplichting mondmaskers voor Balense handelaars
Door de verplichting tot het dragen van een mondmaskers in winkels vanaf 11 juli heeft het gemeentebestuur een affiche ontworpen die Balense handelaars gratis kunnen afhalen op het gemeentehuis of VC De Kruierie (tijdens openingsuren), of ze hieronder downloaden.
Lees verder

Drone van VTM&HLN brengen Balen in beeld vanuit de lucht
Afgelopen maandag maakte een drone van VTM&HLN beelden in Balen om te zien hoe Balenaars hun zomer doorbrengen. De vraag was: is dit de warmste vakantieplek van Vlaanderen. Wij kennen het antwoord natuurlijk al lang... Maar het leverde alleszins leuke beelden op.
Lees verder

Verkeershinder door werken aan plantsoenen
De sociale werkplaats De Biehal gaat groenonderhoud uitvoeren aan plantsoenen op de openbare weg. Namelijk op dinsdag 14 juli op het kruispunt Gerheide - Kapelstraat (Nethehof) en Gerheide - Ringlaan (Keiheuvel), en op woensdag 15 juli op de Dijk in Olmen. Er wordt gewerkt met verkeerslichten.
Lees verder

Schrijf in voor initiatielessen padel
Sinds kort zijn er padelterreinen op de Bleukens. Wil je deze mix van tennis en squash leren spelen? Schrijf dan snel in voor deze initiatielessen: 8u les van een ervaren instructeur, gespreid over twee lesuren per week van 15 september tot 8 oktober, telkens op dinsdag en donderdag, aan 40 euro.
Lees verder

Kruiermuseum deze zomer gesloten
Lees verder

Voordeeltickets voor zwembad Mol terug te koop in VC De Kruierie
Je kan in VC De Kruierie opnieuw de voordeeltickets kopen voor het zwembad van Mol. Het gemeentebestuur van Balen legt het prijsverschil bij voor de inwoners van Balen, zodat deze ook aan het voordeeltarief van de inwoners van Mol kunnen gaan zwemmen. Door corona moet je wel reserveren.
Lees verder

De brandweer: wat je mag verwachten
In een noodsituatie kan je de brandweer of ambulance bellen via het nummer 112. Maar mag je de brandweer voor alles bellen? Waarvoor komen ze en waarvoor niet? Zijn de diensten van de brandweer altijd gratis? Voor welke interventies mag je een factuur verwachten? Een folder zet alles op een rijtje.
Lees verder

Vakantiegeluk in eigen dorp: folder in je brievenbus
Afgelopen week viel een nieuwe folder van Toerisme Balen in je brievenbus. Dit kleine boekje stond vol leuke idee├źn over hoe je het vakantiegeluk kan vinden in je eigen dorp: met wandelingen en fietstochten, tips voor kindergeluk, speelpleinchecker, de Balense streekproducenten, fotozoektochten,...
Lees verder

Verkeershinder langs Gerheide en Dijk
De sociale werkplaats De Biehal gaat groenonderhoud uitvoeren aan plantsoenen op de openbare weg. Namelijk op dinsdag 14 juli op het kruispunt Gerheide - Kapelstraat (Nethehof) en Gerheide - Ringlaan (Keiheuvel), en op woensdag 15 juli op de Dijk in Olmen. Er wordt gewerkt met verkeerslichten.
Lees verder

Speeltoestellen Chiro 't Olmke enkel open voor kinderen zomerkampen (13-26 juli)
Omwille van een zomerkamp en bijbehorende bubbel, zijn de gemeentelijke speeltoestellen aan Chiro 't Olmke enkel open voor de kinderen van het zomerkamp (en dus gesloten voor andere kinderen) van 13 tot en met 26 juli.
Lees verder

Deze zomer: speeltuin en zwembad Keiheuvel gratis voor Balenaars, anderen kopen ticket via webshop
Vanaf 1 juli krijgen inwoners van Balen gratis toegang tot het domein en de speeltuin op vertoon van hun identiteitskaart. Ze kunnen online ook een gratis 'zwemblok' reserveren. Inwoners van andere gemeenten kunnen vooraf via de webshop een dagticket (€ 3) en eventueel een zwemticket (€ 5) aankopen.
Lees verder

Asbest afvoeren en laten ophalen weer mogelijk vanaf 1 augustus
Vanaf 1 augustus kan hechtgebonden asbest opnieuw aangeleverd worden op de recyclageparken, asbest moet voortaan verplicht verpakt worden in plastic folie. Ook de ophaling aan huis van asbest start voor nieuwe aanvragen weer vanaf 1 augustus.
Lees verder

Geen Seniorenweek dit jaar
Met spijt in het hart heeft de Seniorenraad beslist om dit jaar geen Seniorenweek te organiseren. Ze speelt daarmee op veilig om het coronavirus zeker geen tweede kans te geven.
Lees verder

Fotowedstrijd 'Kempen in beeld' verlengd
Lees verder

Gemeente- en ocmw-diensten gesloten op dinsdag 21 juli
Lees verder

Hulp nodig bij aanvraag COVID-19-toeslag via Groeipakket?
Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. Je kan deze COVID-19-toeslag aanvragen tot en met 31 oktober. De sociale dienst van het ocmw kan je helpen bij deze aanvraag.
Lees verder

23 Balenaars brengen rookstopcursus tot goed einde
'Mol, Balen, Dessel en Retie stoppen met roken' is dit jaar afgeklokt op 54 stoppers. Onder hen lieten ook 23 Balenaars zich niet tegenhouden door de coronacrisis om de sigaret definitief af te zweren. Een dikke proficiat en veel succes in jullie rookvrije leven!
Lees verder