Doorgaan naar hoofdcontent

Europees Gerecht beslist over fiscale behandeling Apple in Ierland

Europees Gerecht beslist over fiscale behandeling Apple in Ierland

In 2016 beval de Europese Commissie aan de Ierse fiscus om een slordige 13 miljard euro aan onbetaalde belastingen op te eisen bij techreus Apple. Vier jaar later is de zaak nog steeds emblematisch voor de Europese campagne tegen belastingontwijking door multinationals. Vandaag moet blijken of de beslissing standhoudt in de rechtbank.

Lees verder

Wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele lokale buien

Woensdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele lokale buien. Op de meeste plaatsen kan het droog blijven. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Ardennen en 21 graden in Belgisch Lotharingen, meldt het KMI.

Lees verder

Aantal besmettingen stijgt zevende dag op rij: gemiddeld 96 per dag

Tussen 5 en 11 juli is het aantal besmettingen per dag gestegen naar gemiddeld 96. Dat is een stijging van acht procent tegenover de week voordien (28 juni tot en met 04 juli). Het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames en overlijdens blijft wel dalen.

Lees verder

Nikola Jokic voegt zich bij ploeggenoten van Denver in Orlando na verplichte quarantaine

De Servische basketballer Nikola Jokic is klaar voor de herstart van de NBA. Hij heeft zich bij zijn ploeggenoten van Denver Nuggets in Orlando gevoegd.

Lees verder

De stijlgeheimen van Thibault Christiaensen: 'Alleen maar zwarte was, dat is toch superhandig'

Thibault Christiaensen presenteert de hele zomer lang 'Feel good hits of the summer' op StuBru en speelt met zijn band Equal Idiots op Rock Werchter Zomerbar en Popallure in Nazareth. Dit zijn alvast zijn stijlgeheimen.

Lees verder

Woning in Mechelen vier keer beschoten

In Vennekant in Mechelen is dinsdagnacht een woning beschoten. Niemand raakte gewond, maar in de voordeur van het huis zijn wel vier kogelinslagen te zien.

Lees verder

Vermomd als schoonmaker leeft Banksy zich uit in Londense metro

Kunstenaar Banksy heeft onlangs een Londens metrostel onder handen genomen. Dat blijkt uit bovenstaande beelden die Banksy zelf op zijn Instagrampagina deelde. Ook al zien we hem in actie, door zijn verhullende outfit blijft zijn identiteit onbekend.

Lees verder

Uitblijven regeringsbesluit bedreigt toelatingsexamens (tand)artsen

Hoewel de toelatingsexamens voor genees- en tandheelkunde volgende maand al plaatsvinden, heeft de federale regering nog niet bepaald hoeveel studenten aan die opleidingen mogen beginnen. Raakt die (communautaire) kwestie niet tijdig opgelost, dan staat de deur open voor rechtszaken van gebuisde studenten.

Lees verder

De Block verschijnt met bijzonder mondmasker in Kamercommissie

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block had dinsdag een bijzonder mondmasker op in de commissie Gezondheid in de Kamer. Op het mondmasker stond een foto van haar eigen gezicht gedrukt, wat een bijzonder effect geeft. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

KV Kortrijk moet Stojanovic vier tot zes weken missen met hamstringblessure

Jovan Stojanovic heeft in de oefenpartij van afgelopen vrijdag tegen Sporting Charleroi (1-1) een hamstringblessure opgelopen. Dat heeft zijn team KV Kortrijk woensdag gemeld. De 28-jarige Serviër staat vier tot zes weken aan de kant.

Lees verder

18-jarige vrouw in Brussel overleden aan covid-19

Een jonge vrouw van 18 jaar oud is op 12 juli in Brussel overleden aan de gevolgen van covid-19. Dat bevestigt Scienscano aan De Standaard.

Lees verder

Lokken mondmaskers acne uit? 'Beheers u en pruts er niet aan'

Het dragen van een mondmasker is een belangrijk instrument om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, zo zijn alle experten het ondertussen wel eens. Maar 'maskne', acne uitgelokt door een mondmasker, zou wel eens een vervelend neveneffect kunnen zijn van uw nieuwe accessoire. Hoe zit dat nu precies?

Lees verder

Borussia Dortmund moet Marcel Schmelzer meerdere maanden missen na knieoperatie

Borussia Dortmund zal zijn ervaren linksback Marcel Schmelzer een hele poos moeten missen. De 32-jarige Duitser moet een knieoperatie ondergaan en is volgens zijn club meerdere maanden buiten strijd.

Lees verder

Tijdens lockdown nam aantal klachten kindermisbruik sterk toe

Sinds het begin van de lockdown is er een forse toename van het aantal klachten over de aantasting van de seksuele integriteit van kinderen. Als er een tweede golf komt, moet er veel meer aandacht zijn voor kinderen, zegt Child Focus in een open brief.

Lees verder

Universiteit van Manchester schenkt Marcus Rashford eredoctoraat voor diens inzet in de strijd tegen armoede

De Universiteit van Manchester zal voetballer Marcus Rashford huldigen met een eredoctoraat omwille van zijn inzet voor kinderen in nood.

Lees verder

Apple wint rechtszaak tegen EU over 13 miljard euro aan belastingvoordelen

De techreus Apple heeft woensdag een rechtszaak gewonnen die het uitvocht met de Europese Commissie over 13 miljard euro aan belastingvoordelen die het had ontvangen. De uitspraak is een zware klap voor de Europese Commissie.

Lees verder

Ruth Bader Ginsburg, oudste rechter VS-Hooggerechtshof, opgenomen in ziekenhuis

De oudste rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, de 87-jarige Ruth Bader Ginsburg, is dinsdag opgenomen in het ziekenhuis vanwege een 'mogelijke besmetting'. Dat heeft een woordvoerster van gerechtshof meegedeeld.

Lees verder

Honderden kilo's goud gevonden bij inval in Nederlands recyclagebedrijf

Bij een inval, afgelopen zaterdag in een metaalrecyclingbedrijf in het Nederlands-Limburgse Venlo, hebben speurders honderden kilo's goud in beslag genomen. Twee medewerkers van het bedrijf zijn gearresteerd, maakte het Openbaar Ministerie woensdag bekend.

Lees verder

Activisten betogen in Florida: 'Je noemt mij egoïstisch omdat ik geen masker draag?'

De Amerikaanse staat Florida lijkt het nieuwe epicentrum te worden van de coronacrisis in de VS. De afgelopen week werden er elke dag gemiddeld 11.100 nieuwe besmettingen vastgesteld. Toch werd er afgelopen weekend nog betoogd door enkele activisten die zich verzetten tegen het dragen van een mondmasker.

Lees verder

Voorzitter Benfica aangeklaagd voor fiscale fraude

De Portugese belastingsdiensten hebben een strafonderzoek opgestart tegen de voorzitter van Benfica, Luis Filipe Vieira, bestuurder Domingos Soares de Oliveira en tegen de vennootschappen die de club en het stadion beheren. Dat heeft de club bevestigd.

Lees verder

Vijftigtal arrestaties bij protesten tegen Netanyahu in Jeruzalem

In de marge van een betoging in Jeruzalem dinsdagavond, tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zijn vijftig mensen opgepakt die betrokken zouden zijn bij rellen. Dat meldt een politiewoordvoerder woensdagochtend. De verdachten zouden, volgens de woordvoerder, politieagenten en journalisten aangevallen hebben.

Lees verder

31 migranten aangetroffen in koelwagen op Duits-Tsjechische grens

In een koelwagen op de grens tussen Duitsland en Tsjechië zijn 31 migranten aangetroffen bij een controle door politie en douane. Dat meldt de Duitse politie.

Lees verder

Concurrentie voor Evenepoel: Mitchelton-Scott mikt met Simon Yates op eindzege in Giro

Mitchelton-Scott heeft zijn voorselecties voor de Ronde van Italië (3 tot 25 oktober) en de Ronde van Frankrijk (29 augustus - 20 september) bekendgemaakt.

Lees verder

Milan neemt Simon Kjaer definitief over van FC Sevilla

AC Milan neemt de Deense verdediger Simon Kjaer definitief over van het Spaanse FC Sevilla. De 31-jarige international, die al sinds januari op uitleenbasis in San Siro aan de slag is, ondertekende in Milaan een contract tot medio 2022.

Lees verder

Loting Champions League basketbal: twee Turkse ploegen in poule van Oostende

In Zwitserland had woensdagochtend de lottrekking voor de vijfde editie van de Basketball Champions League plaats. Aan deze continentale clubcompetitie nemen 44 landen uit 25 landen deel. 28 onder hen (waarvan Oostende) zijn rechtstreeks geplaatst voor de poulefase. 16 (waarvan strijden voor vier kwalificatietickets.

Lees verder

Vrouw gedood en twee anderen gewond bij steekpartij in Noorwegen, dader gevat

Een vrouw van in de vijftig is overleden en twee andere vrouwen zijn gewond geraakt na een reeks messteken te hebben gekregen in de Zuid-Noorse stad Sarpsborg. Er wordt niet uitgegaan van terreur.

Lees verder

Barcelona kan voor duel met Osasuna weer rekenen op Frenkie de Jong

Barcelona kan voor het thuisduel van donderdag tegen Osasuna, op de 37ste en op een na laatste speeldag van de Spaanse Liga, opnieuw rekenen op Frenkie de Jong.

Lees verder

Rechtbank wijst vraag voor aanstelling voorlopige bewindvoerders bij FNG af

De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft beslist geen voorlopige bewindvoerders aan te stellen bij modegroep FNG. Twee vakbonden en één werknemer hadden dat geëist maar intussen werd voormalig VRT-topman Paul Lembrechts aangesteld als CEO ad interim en zetten de oprichters een stap opzij.

Lees verder

Sportmanifestaties met 800 personen in augustus? Veiligheidsraad zet het licht terug op oranje

De persconferentie van de nationale veiligheidsraad had geen goed nieuws voor de sportwereld. De oplopende besmettingscijfers nopen de regering tot het in vraag stellen van enkele toegevingen die ook de sportwereld raken.

Lees verder

Reproductiegetal ligt opnieuw boven 1

Het reproductiegetal (R) ligt opnieuw hoger dan één. Dat noopt tot waakzaamheid.

Lees verder

Brussels Airlines stelt uitbreiding vluchtschema uit: 7.000 passagiers getroffen

Zo'n 7.000 passagiers zijn getroffen door het uitstel van de uitbreiding van het vluchtschema bij Brussels Airlines. De Belgische luchtvaartmaatschappij zou normaal vanaf augustus het aantal langeafstandstoestllen uitbreiden van twee naar vijf. Uit voorzorg, omdat het bedrijf krap bij kas zit en er nog geen oplossing werd gevonden over staatssteun, is beslist om die uitbreiding voorlopig niet te laten doorgaan.

Lees verder

Beeld van activiste op sokkel van neergehaalde slavenhandelaar geplaatst

Begin juni werd het beeld van slavenhandelaar Edward Colston in Bristol neergehaald tijdens een antiracismeprotest. Woensdag werd een nieuw beeld op de sokkel geplaatst, deze keer van een #BlackLivesMatter-activiste. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Queen Elizabeth in videogesprek met militairen: 'Je weet duidelijk wat gedaan daar'

De Britse Queen heeft dinsdag een videogesprek gehad met drie militairen. Zij namen deel aan het gesprek vanop verschillende locaties ter wereld. Een van hen vertelde de Queen hoe hij tijdens de lockdown fit bleef door een auto vooruit te duwen in zijn straat. De koningin reageerde lacherig: 'Dat is inderdaad een manier om te trainen.' In de video hierboven ziet u een fragment uit het gesprek.

Lees verder

Bij tweede golf worden enkel kleine clusters afgesloten, niet hele land

Een tweede lockdown zoals we die in België al gekend hebben, is volgens de regering niet meer haalbaar. Bij een tweede golf aan coronabesmettingen zullen wel bepaalde clusters, zoals gemeentes of industrieterreinen, afgesloten kunnen worden. Dat hebben premier Sophie Wilmès en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem woensdag verklaard.

Lees verder

Geen ellenlange wachtrijen in heropende pretparken

De heropening van de pretparken leidt vooralsnog niet tot een stormloop, zeker niet op regendagen. De lagere maximumcapaciteit en het lagere aantal bezoekers veroorzaken financiële verliezen bij de Belgische pretparken.

Lees verder

'Laat je staart zakken!': Kat van parlementslid loopt door beeld tijdens vergadering

Mensen met katten kennen het gevoel wel: net wanneer je thuis een vergadering op afstand hebt, komt je kat om aandacht vragen. Dat was ook zo voor het Schotse parlementslid John Nicolson. Plots zweefde de staart van zijn kat Rocco door het beeld, zoals u hierboven ziet.

Lees verder

Eden Hazard is helemaal klaar voor titelmatch van Real Madrid: "Het belangrijkste is dat hij zich goed voelt"

In Spanje staat Real Madrid op een zucht van de 34e landstitel, de eerste in drie jaar. De Madrilenen hebben daarvoor donderdagavond, op de voorlaatste speeldag in La Liga, nog een zege nodig in het thuisduel tegen Villarreal, de nummer vijf in de stand.

Lees verder

WK in Qatar krijgt vier groepsduels per dag en eindigt met finale op 18 december 2022

Tijdens de groepsfase van het WK in Qatar, dat tussen 21 november en 18 december 2022 op de agenda staat, zullen vier wedstrijden per dag afgewerkt worden. Dat heeft Wereldvoetbalbond FIFA woensdag bevestigd.

Lees verder

Ploegmaat van Benito Raman verontschuldigt zich voor het dragen van shirt grote rivaal: "Ik ben heel triest en ontgoocheld in mezelf"

De 19-jarige Welshe winger van Schalke 04, Rabbi Matondo, heeft woensdag op Instagram zijn verontschuldigingen aangeboden aan de fans van zijn club. Dinsdag was hij op de sociale media immers te zien in het shirt van Borussia Dortmund, de grote rivaal van Schalke 04.

Lees verder

Maatregel blijkt te populair: NMBS voert toch beperkingen in op gratis fiets op trein

Wie zijn fiets gratis wil meenemen op de trein naar de kust of de Ardennen, is tijdens de rest van de zomervakantie niet meer welkom in de spitsuren. Dat heeft de NMBS woensdag bekendgemaakt.

Lees verder

Hoe ex-Republikeinen Trump trollen

Met pesterige spotjes proberen ex-Republikeinen Trumps tweede termijn te voorkomen. Maar is hun partij nog te heroveren?

Lees verder

'Dienstmaagden' protesteren tegen politiek spel rond abortuswet

Woensdagochtend hebben een twintigtal vrouwen geprotesteerd tegen het politieke spel rond de abortuswet. Ze deden als 'dienstmaagden' uit de serie 'The handmaid's tale' aan het Egmontpaleis, waar de Nationale Veiligheidsraad samenzat. Bekijk het protest hierboven.

Lees verder

Ghislaine Maxwell heimelijk gehuwd

Ghislaine Maxwell, die ervan verdacht wordt Jeffrey Epstein te hebben geholpen bij misbruik van jonge vrouwen, is volgens aanklagers in het geheim getrouwd en weigert te zeggen met wie. Dit meldde onder meer 'The New York Post' naar aanleiding van de rechtszitting dinsdag in New York.

Lees verder

Zweden is rode kleurcode alweer kwijt

Buitenlandse Zaken heeft de kleurcodes voor reizen opnieuw aangepast. Daarbij is Zweden de grootste verrassing: het Scandinavische land is een oranje zone geworden in plaats van een rode. Dat betekent dat reizigers niet langer verplicht in quarantaine moeten, al blijft het wel sterk aangeraden.

Lees verder

Versoepeling abortuswet opnieuw uitgesteld

De versoepeling van de abortuswet zal niet voor het zomerreces worden goedgekeurd. Zoals verwacht steunden voldoende tegenstanders van de wet de vraag om een advies van de Raad van State te vragen over een amendement, zodat de verdere behandeling van de tekst is geschorst.

Lees verder

Mogelijkheid tot vijf wissels per voetbalwedstrijd blijft toegestaan tot zomer van 2021

De Wereldvoetbalbond FIFA en spelregelorgaan IFAB verlengen de mogelijkheid voor clubs en landenteams om per wedstrijd vijf in plaats van drie wissels door te voeren tot de zomer van 2021, zo maakte de FIFA woensdag bekend.

Lees verder

Macron in verhitte discussie met gele hesjes op Quatorze Juillet

De Franse president Emmanuel Macron werd gisteren tijdens een wandeling in de Jardin des Tuileries in Parijs tegengehouden door een aantal gele hesjes. Het leidde tot een verhitte discussie, zoals u in de video hierboven ziet.

Lees verder

Vierde keer, goed keer: Deense premier met succes in het huwelijksbootje gestapt

Ze moest haar huwelijk drie keer uitstellen door professionele verplichtingen, maar de Deense premier Mette Frederiksen is woensdag dan toch met succes in het huwelijksbootje gestapt.

Lees verder

Nog meer kopzorgen voor de Ronde van Wallonië: nu zegt Tubeke 'njet' tegen start van de tweede etappe

De tweede etappe van de Ronde van Wallonië (2.Pro) zal op 17 augustus niet van start gaan in Tubeke. Het plaatselijke gemeentecollege heeft woensdag beslist dit niet toe te laten vanwege de coronacrisis.

Lees verder

36 migranten gered van drie boten voor kust van Calais

Een totaal van 36 migranten is woensdag gered uit drie boten in moeilijkheden op het Kanaal bij Calais (Pas-de-Calais), terwijl ze probeerden Groot-Brittannië te bereiken. Dat heeft de maritieme prefectuur in Noord-Frankrijk gemeld.

Lees verder

Brusselse politie verspreidt foto's van twaalf plunderaars na Black Lives Matter-betoging

De Brusselse lokale politie heeft foto's verspreid van jongeren en mannen die na de Black Lives Matter-betoging in de hoofdstad voor rellen zorgden en vervolgens winkels leegplunderden.

Lees verder

Honderden boetes uitgeschreven voor niet dragen van mondmasker in station of trein

Sinds het dragen van een mondmasker verplicht werd op het openbaar vervoer heeft Securail al 600 boetes uitgeschreven voor het niet naleven van die maatregel op de trein en in stations. Ook de politie heeft al meer dan duizend boetes opgelegd voor het niet dragen van een mondmasker.

De politie heeft daarnaast ook reeds 1.075 boetes opgelegd voor het niet dragen van een mondmasker op alle openbare vervoersmiddelen of in metro- en treinstations.

Lees verder

Jambon over 11 juliviering: 'Betreur dat dubieus figuur met verschillende veroordelingen aanwezig was'

Vlaams minister-president Jan Jambon betreurt dat 'een dubieus figuur met verschillende veroordelingen aanwezig was' op de 11 juli-viering in Kortrijk, zo antwoordde hij op een vraag van Groen-fractieleider Björn Rzoska in de Kamer.

Lees verder

Vijf operatoren krijgen voorlopige 5G-licentie van BIPT

Naast de drie grote Belgische telecomoperatoren Orange, Proximus en Telenet, hebben ook IT-dienstverlener Cegeka en Entropia, dat telecomnetwerken levert voor kritieke bedrijfscommunicatie, een voorlopige licentie gekregen om met 5G aan de slag te gaan. Dat heeft telecomregulator BIPT beslist na een openbaar onderzoek.

Lees verder

OEFENWEDSTRIJDEN. Genk debuteert met winst tegen ex-coach, Charleroi in slot zwaar onderuit

Racing Genk heeft woensdag 1B-club Union verslagen in zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Charleroi ging tegen het Franse Saint-Etienne in het slot zwaar onderuit.

Lees verder

Moederbedrijf Johnnie Walker komt met drankfles van papier

Diageo, het moederbedrijf van drankmerken Johnnie Walker, Smirnoff en Guiness, komt vanaf 2021 met een recycleerbare papieren drankfles. Voor het ontwikkelen van de technologie achter de fles is een consortium opgericht met daarin ook Unilever en PepsiCo.

Lees verder

IOC-voorzitter Thomas Bach wil geen Olympische Spelen zonder publiek: "We werken aan een oplossing"

De Olympische Spelen in 2021 in Tokio achter gesloten deuren organiseren, is voor het Internationaal Olympisch Comité geen optie. "Olympische Spelen zonder publiek, is wat we zeker niet willen", verklaarde IOC-voorzitter Thomas Bach woensdag na de bestuursvergadering in Lausanne.

Lees verder

Marc Marquez mikt op zevende wereldtitel in de MotoGP: heeft de Spanjaard überhaupt een uitdager dit seizoen?

Het WK snelheid voor motoren gaat dit weekend achter gesloten deuren van start in het Spaanse Jérez de la Frontera, met meer dan vier maanden vertraging omwille van de coronacrisis. De Spanjaard Marc Marcquez mikt op een zevende wereldtitel in de MotoGP. Daarmee zou hij op gelijke hoogte komen met de Italiaan Valentino Rossi. Twee Belgen zijn dit seizoen van de partij: Barry Baltus debuteert in de Moto3-categorie, Xavier Siméon treedt aan in de MotoE.

Lees verder

Liverpool krijgt op 22 juli op de "Kop" Premier League-trofee uitgereikt

De kampioenstrofee van de Premier League wordt op 22 juli officieel aan Liverpool uitgereikt. Dat gebeurt na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Chelsea. Op de "Kop", het befaamde tribunegedeelte op Anfield met de meest fanatieke supporters, zal voor de ceremonie een speciaal podium worden gebouwd.

Lees verder

Overwinning Apple in belastingoorlog komt hard aan bij Europa en Vestager

Techreus Apple moet Ierland dan toch geen 13 miljard euro aan achterstallige belastingen betalen. Dat verdict komt hard aan bij Vestager en de EU, die het nu nog moeilijker krijgen om agressieve fiscale planning door multinationals aan te pakken.

Lees verder

Discussies met Lufthansa over Brussels Airlines concentreren op modaliteiten Belgische steun

Minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) hoopt dat er snel een akkoord kan worden gesloten met Brussels Airlines en moederbedrijf Lufthansa om de Belgische luchtvaartmaatschappij te steunen. De discussies draaien nog steeds over de vorm van die steun, zo liet minister De Croo woensdag verstaan in de bevoegde Kamercommissie.

Lees verder

Dominic Thiem wint demonstratietoernooi in Berlijn na thriller in finale

Dominic Thiem (ATP-3) heeft woensdag het eerste luik van het demonstratietoernooi van Berlijn gewonnen. Op het gras in het Steffi Grafstadion versloeg de 26-jarige Oostenrijk de Italiaan Matteo Berrettini (ATP-8) in een super tiebreak. Het werd 6-7 (4/7), 6-4 en 10-8.

Lees verder

Politiewagen in brand gestoken in Brusselse Marollen

Een ongemarkeerde politiewagen werd in de nacht van dinsdag op woensdag in brand gestoken in de buurt van het politiekantoor van de Marollen in Brussel. Dat bevestigt politiewoordvoerster Ilse Van de keere.

Lees verder

Familie George Floyd eist schadevergoeding na politiegeweld

De familie van George Floyd, die stierf nadat een politieagent in Minneapolis bijna negen minuten op zijn nek had geknield, eist een schadevergoeding en smartengeld van vier agenten en de stad.

Lees verder

Kim is helemaal terug: ijzersterke Clijsters verslaat nu ook winnares Australian Open

De wereldtop is gewaarschuwd: Kim Clijsters lijkt helemaal terug. Onze 37-jarige landgenote veegde woensdagavond op het World Team Tennis toernooi in West-Virginia de vloer aan met de Amerikaanse topspeelster Sofia Kenin, toch de nummer vier van de wereld en winnares van de Australian Open. Na amper 22 minuten stond de 5-3-eindstand op het bord. De Limburgse maakte vooral indruk met een ijzersterke service.

Lees verder

Twitteraccounts prominenten en bedrijven gehackt: Obama, Musk en Apple vragen om bitcoins
De Twitteraccounts van meerdere prominenten en grote bedrijven lijken te zijn gekaapt door oplichters. Er is om donaties in bitcoins gevraagd op de accounts van bedrijven als Apple en Uber en prominenten als rapper Kanye West, oud-president Barack Obama, de voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden en miljardairs Bill Gates, Michael Bloomberg, Jeff Bezos en Elon Musk.
Lees verder

Trump vervangt zijn campagnedirecteur
De Amerikaanse president Donald Trump heeft op enkele maanden van de presidentsverkiezingen een nieuwe campagnedirecteur benoemd. Dat meldt hij zelf op sociale media.
Lees verder

Charles Michel: 'Dit is het moment voor een deal over herstel'
Alle aandacht op de EU-top vrijdag in Brussel moet zijn gericht op duurzaam herstel van de coronacrisis in Europa. 'Een deal is essentieel. Dit is moment', schrijft EU-president Charles Michel in zijn uitnodigingsbrief aan de 27 regeringsleiders en staatshoofden. Zij komen vrijdag in Brussel bijeen om te onderhandelen over de meerjarenbegroting (MFK) van de EU van 2021 tot en met 2027 en het daaraan gekoppelde herstelfonds van 750 miljard euro.
Lees verder

Fris en buiig
Het is donderdag zwaarbewolkt met af en toe regen en buien, vooral in het noorden en het oosten van het land. De temperaturen blijven aan de frisse kant met maxima tussen 13 graden in de Hoge Venen en rond 18 graden in het centrum.
Lees verder

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen loopt op tot 99,7
Het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode van 6 tot 12 juli gestegen tot 99,7 per dag. Dat is een stijging van 12,2 procent in vergelijking met een week eerder. Ook morgen en overmorgen wordt nog een verdere stijging verwacht.
Lees verder