Doorgaan naar hoofdcontent

Betogingen in heel Frankrijk tegen ‘minister van Verkrachting’

Betogingen in heel Frankrijk tegen 'minister van Verkrachting'

In Parijs en verschillende andere Franse steden hebben duizenden mensen vrijdag geprotesteerd om het vertrek te eisen van twee ministers van de herschikte Franse regering.

Lees verder

Superprestige maakt kalender voor het nieuwe veldritseizoen bekend: opener in Gieten op dezelfde dag als Gent-Wevelgem

De Superprestige veldrijden heeft zaterdag zijn kalender bekendgemaakt.

Lees verder

Meer dan 500 migranten aangekomen op Lampedusa in twee dagen

Op het Italiaanse eiland Lampedusa zijn in twee dagen tijd meer dan 500 migranten aan land gekomen. Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) komt dat door het kalme weer op de Middellandse Zee.

Lees verder

VS breekt opnieuw dagrecord besmettingen, ook aantal doden gaat omhoog

Het gaat van kwaad naar erger met het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Vrijdag hebben meer dan 68.000 Amerikanen positief getest, en ze mogen zich stilaan ook zorgen maken over het snel stijgend aantal overlijdens.

Lees verder

Weyts gaat duizend scholen (ver)bouwen en wil daarvoor ons spaargeld gebruiken

Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) investeert de komende jaren 3 miljard euro in scholeninfrastructuur. Een half miljard meer dan in de vorige legislatuur en genoeg om duizend scholen bij te zetten of te renoveren. Toch heeft het onderwijs minstens het dubbele nodig om de achterstand uit het verleden weg te werken.

Lees verder

Engelse voetbalwereld rouwt om wereldkampioen Jack Charlton

De voormalige voetballer Jack Charlton, die in 1966 het WK won met Engeland, is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. De Leeds United-legende was al lange tijd ziek, zo meldt zijn voormalige club zaterdag.

Lees verder

Opera Ballet Vlaanderen deelt intieme dans in Antwerpse kathedraal

Opera Ballet Vlaanderen heeft een indrukwekkende performance neergezet in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen. Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui gebruikte de intieme sopraansolo 'Pie Jesu' voor een innig duet.

Lees verder

Twee minderjarige Nederlanders opgepakt in Knokke-Heist

Vrijdagavond zijn in Knokke-Heist twee minderjarige Nederlandse jongeren opgepakt. Verder bleef het afgelopen nacht vrij rustig in de uitgaansbuurt in vergelijking met vorige dagen.

Lees verder

Thomas Meunier bevestigt aan Timothy Castagne dat hij geen Champions League zal spelen met PSG: "Spijtig"

Thomas Meunier, die onlangs Paris Saint-Germain inruilde voor Borussia Dortmund, zal deze zomer niet met zijn vorige werkgever aantreden in de Champions League. Dat heeft hij verklaard aan collega-Rode Duivel Timothy Castagne.

Lees verder

Mogelijk tot 9.000 banen op de tocht bij Emirates

Door de coronacrisis zette luchtvaartmaatschappij Emirates al tien procent van zijn personeel op straat. Tim Clark, voorzitter van het bedrijf, sluit echter niet uit dat alles samen 15 procent van het personeel zal moeten vertrekken. Het gaat dan om 9.000 jobs.

Lees verder

In het weekend nog wat zon, vanaf dinsdag wolken en regen

Opklaringen en stapelwolken wisselen elkaar zaterdagnamiddag af, en lokaal kan er een buitje vallen. In het westen wordt het geleidelijk wel droog en zonnig. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 20 à 21 graden in het centrum. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Will Tura verrast met concert op Brusselse Grote Markt

Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis, op de Grote Markt, hebben premier Sophie Wilmès (MR), Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) een verrassingsconcert van Will Tura bijgewoond.

Lees verder

Kwallen bedreigen energiecentrale in Israël

Een elektriciteitscentrale in de Israëlische badplaats Asjeklon kreeg donderdag te kampen met duizenden kwallen die het systeem binnen drongen. Door hun grote aantallen dreigden ze de aanvoer van het koelwater af te snijden.

Lees verder

Omloop van het Houtland krijgt groen licht: "Minstens drie teams uit de WorldTour komen aan de start"

De organisatoren van de Omloop van het Houtland hebben de knoop doorgehakt. Er komt op woensdag 23 september wel degelijk een 74e editie van deze categorie 1.1-wedstrijd. Het comité kreeg eerder al de goedkeuring van startgemeente Middelkerke en finishplaats Lichtervelde en na een algemene vergadering werd beslist er vol voor te gaan.

Lees verder

Nieuw verpakt Super Mario Bros. is duurste videospel ooit

Op een veiling in de Verenigde Staten is een nieuw verpakt exemplaar van Super Mario Bros. voor het Nintendo Entertainment System (NES) verkocht voor 114.000 dollar, ruim 100.000 euro. Het videospel uit 1985 is daarmee het duurste ooit.

Lees verder

Speler STVV test positief op coronavirus, geen invloed op oefenmatch tegen Anderlecht

De 17-jarige Rein Van Helden, die bij STVV meetraint bij de A-kern tijdens de voorbereiding op het komende seizoen, heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft STVV-clubdokter Peter Bollars zaterdag bevestigd aan Belga. De oefenwedstrijd van zaterdagmiddag tegen Anderlecht ging toch van start zoals gepland.

Lees verder

Homans wil vijf Vlaamse resoluties over meer autonomie van onder het stof halen

Vlaams parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) pleit ervoor om de ruim twintig jaar oude Vlaamse resoluties die pleiten voor verregaande autonomie voor Vlaanderen vanonder het stof te halen. Dat zegt ze in een interview naar aanleiding van 11 juli, het feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Lees verder

Zo verloopt de eerste dag verplicht winkelen met een mondmasker: 'Rekenen op burgerzin van de klant'

Wie vanaf zaterdag boodschappen doet, zal verplicht een mondmasker moeten dragen. In de eerste plaats zullen winkeliers hun klanten attent te maken op het dragen van een masker maar politieagent spelen is voor hen niet aan de orde. 'Het is ook niet nodig', klikt het unaniem. 'De klanten nemen hun verantwoordelijkheid op.'

Lees verder

Politie geeft mogelijk laatste beelden van Naya Rivera vrij

De Amerikaanse autoriteiten hebben donderdag de laatste beelden van Glee-actrice Naya Rivera vrijgegeven. De actrice raakte vermist tijdens een boottocht met haar vierjarige zoon op het meer Piru in Californië. De politie gaat ervan uit dat Rivera op 33-jarige leeftijd is overleden.

Lees verder

Eerste transvrouw in badpakkenspecial Sports Illustrated

Het Amerikaanse magazine Sports Illustrated gaat voor de eerste keer een transmodel opnemen in zijn beroemde badpakkenspecial. De Braziliaanse Valentina Sampaio krijgt binnenkort een plaatsje in de jaarlijkse badpakkeneditie.

Lees verder

Jambon reikt Vlaamse eretekens uit aan poetsvrouw en kassabediende

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft dit jaar Vlaamse eretekens uitgereikt aan twee 'gewone' Vlamingen: een poetsvrouw uit de zorgsector en kassabediende uit de supermarkt. Daarnaast kregen ook choreograaf Ish Ait Hamou, pedagoge Ingrid De Jonghe en de vzw Vlaanderen Feest een ereteken.

Lees verder

Vakantie-exodus zorgt voor filepiek op Franse wegen

Bij onze zuiderburen is zaterdag een piek van 955 km aan files bereikt. 'De situatie is uitzonderlijk. Het aantal files is veel hoger dan dat van zaterdag 13 juli 2019', aldus de Franse verkeersinformatiedienst Bison Futé.

Lees verder

KV Kortrijk kan ook derde oefenduel niet winnen, Cercle Brugge wint onder nieuwe coach Paul Clement

KV Kortrijk heeft zaterdag ook zijn derde oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen niet kunnen winnen. De Kerels verloren in een leeg Guldensporenstadion met 0-1 van Cercle Brugge, dat zijn eerste wedstrijd speelde onder nieuwe coach Paul Clement. Aanvaller Guy Mbenza zorgde na een halfuur voor het enige doelpunt van de partij.

Lees verder

Opnieuw brand bij Umicore in Hoboken

Bij het metaalverwerkend bedrijf Umicore in Hoboken is zaterdag brand ontstaan. Het gaat volgens de Antwerpse brandweer om een beperkte brand en er vielen geen gewonden.

Lees verder

Ook De Wever maakt van abortus breekpunt voor formatie

'Als partijen op de groene knop drukken voor een wet die ik echt schandelijk vind, dan is het erg moeilijk om met diezelfde partijen de volgende dag te doen alsof er niets gebeurd is.' Met die uitspraak over de versoepeling van de abortuswet zet N-VA-voorzitter Bart De Wever de formatiepoging van de 'drie koningen' verder onder druk.

Lees verder

Hoogzomer blijft uit: 'Ook volgende tien dagen geen tropische weer'

Vorig jaar zaten we op dit moment al bijna aan een tweede hittegolf. Maar de hoogzomer van 2020 blijft voorlopig uit. 'Tropische temperaturen zie ik de volgende tien dagen alvast niet op mijn weerkaarten', zegt Frank Deboosere. 'Wat niet wegneemt dat die er nog kunnen komen.'

Lees verder

David Goffin heeft geen verhaal tegen Tsitsipas, die hij wel opnieuw treft in halve finales Ultimate Tennis Showdown

David Goffin (ATP 10) heeft zaterdag in zijn negende en laatste groepsmatch op de Ultimate Tennis Showdown, het toernooi dat achter gesloten deuren wordt gespeeld op de Mouratoglou Tennis Academy in Biot, nabij Nice, met 4-0 (18-12, 16-13, 14-11, 22-10) verloren van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6).

Lees verder

Romney over clementie voor Roger Stone: 'Ongeziene, historische corruptie van Trump'

De Republikeinse senator Mitt Romney heeft zich opnieuw tegen president Trump uitgesproken. Hij vindt de clementie voor Roger Stone 'ongeziene corruptie'.

Lees verder

Zoektocht naar lichaam Madeleine McCann in Algarve

De Portugese gerechtelijke politie heeft de afgelopen weken meerdere putten in de Algarve doorzocht op zoek naar het lichaam van de vermiste peuter Madeleine McCann.

Lees verder

Poetshulp krijgt Vlaams ereteken: 'Moment van ontlading na vier zware maanden'

Ze had tranen in de ogen, poetshulp Martine Van Eyck (56) van het Sint-Trudo Ziekenhuis, toen Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) haar zaterdagmiddag het ereteken van de Vlaamse gemeenschap overhandigde voor haar inzet tijdens de coronacrisis. 'Dit is een erkenning voor álle helden van de zorg.'

Lees verder

Zonnige zondag, met geleidelijk stapelwolken

Zondag is het zonnig, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs. In de loop van de dag verwachten we het in het binnenland wat stapelwolken, maar het blijft droog. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Meer Belgen hebben nood aan voedselpakketten

De coronacrisis duwt steeds meer gezinnen in de armoede, uit cijfers van de Belgische Federatie van Voedselbanken blijkt dat bijna 200.000 mensen per maand een voedselpakket ophalen om te kunnen overleven. Dat is stijging van 15 procent in vergelijking met vorig jaar, schrijft De Zondag.

Lees verder