Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 juli 2020

Australië schort uitleveringsverdrag op en biedt bescherming aan burgers uit Hongkong

Australië schort uitleveringsverdrag op en biedt bescherming aan burgers uit Hongkong

Australië heeft het uitleveringsverdrag met Hongkong opgeschort, uit bezorgdheid over de nieuwe veiligheidswet die China de stad heeft opgelegd.

Lees verder

Hoge Gezondheidsraad beveelt verplicht mondmaskers in winkels aan

De Hoge Gezondheidsraad beveelt een verplichting van het dragen van mondmaskers in supermarkten en andere winkels aan. Binnen de GEES (experts die adviseren over de exitstrategie, red.) was er tot nu toe geen consensus over een verplichting.

Lees verder

Lichte stijging: gemiddeld 86 nieuwe besmettingen per dag

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag gaat met 1 procent licht omhoog. De voorbije week werden 86 mensen met een besmetting met het coronavirus gemeld, tegenover 85 de week voordien. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano.

Lees verder

Amerikaanse MLS is weer van start gegaan met minutenlang racismeprotest, vrees voor coronavirus én tiki-taka goaltje

Na een onderbreking van enkele maanden is de Noord-Amerikaanse Major League Soccer (MLS) woensdag opnieuw van start gegaan. In Disney World in Florida won Orlando City met 2-1 van Inter Miami, het team van David Beckham.

Lees verder

Proces tegen 'The Sun' helpt imago van Johnny Depp (voorlopig) niet

De lasterzaak die Johnny Depp tegen de Britse tabloid The Sun aanspande begint vandaag aan zijn derde dag. Er werden de afgelopen twee dagen al heel wat details gedeeld die het imago van zowel acteur Johnny Depp (57) als zijn ex-vrouw actrice Amber Heard (34) niet helpen.

Lees verder

Glee-actrice Naya Rivera vermist

In de Amerikaanse staat Californië zijn agenten op zoek naar Naya Rivera, die meespeelde in de serie Glee. Haar zoontje werd alleen gevonden op een boot.

Lees verder

Siebe Blondelle tekent voor drie jaar bij Deinze

KMSK Deinze, dat zich verzekerde van promotie naar 1B, heeft Siebe Blondelle transfervrij overgenomen van eersteklasser Eupen, waar hij vijf jaar onder contract lag. In Deinze ondertekende de 34-jarige verdediger een contract voor drie seizoenen, zo maakte de club donderdag bekend.

Lees verder

Provinciehuis Antwerpen opent wandelpaden in tuin

Aan het Antwerpse provinciehuis zijn de nieuwe wandelpaden open voor het publiek. De paden lopen door de openbare tuin van het provinciehuis, waar ook zitbanken en een bijenkorf te vinden zijn.

Lees verder

Jessika Soors (Groen) deelt haatberichten die ze ontving na debat met Vlaams Belang

In een filmpje roept Groen-Kamerlid Jessika Soors mensen die getuige zijn van online haatberichten op om die berichten massaal te rapporteren. Daarnaast stelt ze voor om de grondwet aan te passen, zodat verspreiders van haatberichten makkelijker vervolgd kunnen worden. Soors doet dat nadat ze na een debat met Tom Van Grieken (Vlaams Belang) overspoeld werd met zulke berichten.

Lees verder

Corona maakt vergrijzing nog zwaarder om dragen

De budgettaire kosten van de vergrijzing tegen 2070 gaan dubbel zo veel wegen als gevolg van de coronacrisis.

Lees verder

Sterrenchef serveert pop-updiner op het water

Sterrenchef Olivier de Vinck van het Antwerpse restaurant Kommilfoo serveert tijdens het weekend van 15 augustus een diner op het schip Blue Rhapsody.

Lees verder

Vakbonden FNG stellen Paul Lembrechts ultimatum

ACV Puls en ABVV, de vakbonden bij Brantano, eisen in een open brief concrete actie van Paul Lembrechts, de nieuwe ceo van FNG.

Lees verder

Westerlo ziet kansen op 1A na beslissing BAS: "Alle scenario's zijn opnieuw mogelijk"

Na de beslissing van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om de degradatie van Waasland-Beveren naar 1B volgend seizoen nietig te verklaren, gelooft KVC Westerlo opnieuw in zijn promotiekansen. "Alle scenario's liggen opnieuw open, maar wat er ook wordt beslist: er komen opnieuw procedures", reageert Wim Van Hove, algemeen directeur in 't Kuipje.

Lees verder

Overstromingen verwoesten bruggen en huizen in China

Het zuiden en het oosten van China zijn zwaar getroffen door overstromingen. Het regent er al dagen onophoudelijk waardoor het waterpeil van de rivieren blijft stijgen. De ravage is aanzienlijk. Een 400-jaar oude brug is meegesleurd in een rivier in Xuancheng, in het oosten van China. En in de stad Shangrao in de provincie Jiangxi zijn negen gebouwen ingestort door overstromingswater.

Lees verder

Kleurcodes reisadviezen blijven verwarring veroorzaken

De verschillende regeringen in ons land hebben beslist om kleurcodes in te voeren voor de landen waarnaar Belgen mogen reizen. Er zal gewerkt worden met rode, oranje en groene zones. Rood en groen zijn duidelijk. Maar wat oranje precies betekent, blijft onduidelijk.

Lees verder

Crevits vraagt PMV audit over instap in FNG

Minister van Economie Hilde Crevits vraagt aan PMV om een onafhankelijke audit op te stellen over de instap van PMV in modegroep FNG. Crevits zegt weigerachtig te staan tegenover nieuwe steun, maar sluit die niet uit. Voorts blijkt dat FNG tegen eind juli 20 miljoen nodig heeft.

Lees verder

Charleroi verlengt huurovereenkomst met Frank Tsadjout (Milan)

Sporting Charleroi heeft met AC Milan een overeenkomst bereikt omtrent een verdere huurovereenkomst, met optie tot aankoop, voor de Italiaans-Kameroense aanvaller Frank Tsadjout, zo maakte de club donderdag bekend.

Lees verder

Eden Hazard zit dan toch in selectie van Real Madrid: "Geen sprake van een terugval"

Zinédine Zidane neemt Eden Hazard op in zijn selectie voor het competitieduel van vrijdagavond (22u) tegen het bescheiden Alavés, op de 35e speeldag in La Liga, zo maakte de Real Madrid-coach donderdag bekend tijdens de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd.

Lees verder

Nieuw 'Lord of the rings'-wandelpad geopend in Spanje

In het noorden van de Sierra de Guadarrama, op een uur rijden van Madrid, is een nieuw wandelpad geopend, geïnspireerd op Midden-Aarde uit de boeken van Lord of the rings. 'El camino del anillo', 'de weg van de ring' is een nieuw alternatief voor meer gevestigde wandelroutes in het land.

Lees verder

UEFA loot vrijdag voor Final 8 in Champions League en Europa League

Vrijdagmiddag staan op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon de lotingen voor de eindrondes in de Champions League (vanaf 12u) en de Europa League (vanaf 13u) op het programma.

Lees verder

Wout van Aert en Sarah De Bie verwachten eerste kindje

Wout van Aert (25) wordt voor de eerste keer vader. Op sociale media kondigde hij aan dat zijn vrouw Sarah De Bie (24) zwanger is.

Lees verder

Chris Froome verlaat Team INEOS voor Israel Start-Up Nation: 'Konden hem kopmanschap niet meer garanderen'

Na het lopende wielerseizoen zoekt Chris Froome andere oorden op. De Britse meervoudige Tourwinnaar verlaat Team INEOS, dat maakte de ploeg donderdag zelf bekend. Intussen is ook zijn nieuwe equipe al bekend: Israel Start-Up Nation.

Lees verder

Parket Leuven waarschuwt voor plaag 'sleutelloze' autodiefstallen

Het parket van Leuven waarschuwt voor een plaag van 'sleutelloze diefstallen' van dure wagens, voornamelijk van het merk Toyota.

Lees verder

Koning Filip ontvangt Congolese president Tshisekedi voor 'privéontmoeting'

De Congolese president Félix Tshisekedi, die sinds zondag op persoonlijke titel in ons land vertoeft, heeft de voorbije dagen ontmoetingen gehad met koning Filip en premier Sophie Wilmès.

Lees verder

Manuel Pellegrini neemt komend seizoen over bij Betis

De Chileen Manuel Pellegrini is komend seizoen de trainer bij de Spaanse eersteklasser Real Betis, zo maakte de club donderdag bekend.

Lees verder

Voorlopig alleen supporters van thuisspelende clubs welkom in Nederlandse voetbalstadions

Alleen supporters van de thuisspelende clubs zijn voorlopig welkom in de Nederlandse voetbalstadions. Dat staat in een protocol van ruim 80 pagina's dat de Nederlandse bond KNVB in samenspraak met diverse betrokken partijen heeft opgezet voor het nieuwe seizoen. Om de in- en uitstroom van het publiek beheersbaar te houden, hebben de burgemeesters en de politie aangegeven dat supporters van de uitspelende club in de opstartfase niet welkom zijn.

Lees verder

Coronaklap zindert nog jaren na in Vlaamse cijfers

De Vlaamse begroting loopt een bijkomende en blijvende schade op van 1 tot 2 miljard euro.

Lees verder

Waarom de coronaregels voor kinderopvang 'soepeler' worden

Kinderen jonger dan drie jaar die symptomen van corona vertonen, hoeven voortaan niet per se getest te worden. En als er één kindje besmet is, hoeft de kinderopvang nog niet dicht. Dat blijkt uit de nieuwste richtlijnen van Sciensano. Maar wat betekent dat nu concreet? En wat moet je doen als je denkt dat je kind corona heeft?

Lees verder

KU Leuven test deze winter kandidaat-coronavaccin op mensen

Onder leiding van professor Johan Neyts hebben onderzoekers van het Leuvense Rega-Instituut een kandidaat-vaccin ontwikkeld dat hamsters beschermt tegen een longinfectie als ze besmet worden met sars-CoV-2. De volgende stap zijn proeven op mensen.

Lees verder

Hockey Pro League herneemt op 22 september met Duitsland-België

De Hockey Pro League hervat op 22 september met de topper tussen Duitsland en België, die zowel bij de mannen als de vrouwen op het programma staat. Een dag later treffen beide teams elkaar opnieuw. De Hockey Pro League lag lange tijd stil omwille van de wereldwijde coronacrisis.

Lees verder

'Ryanair wil in België 84 medewerkers afdanken'

Omdat er nog geen akkoord is over een loonsverlaging, wil Ryanair 84 van zijn 500 Belgische medewerkers ontslaan, zeggen de bonden. 'Ze voeden een angstklimaat.'

Lees verder

Buitenlandse Zaken zet licht op rood voor drie regio's

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de eerste lijst met kleurcodes gepubliceerd voor de landen waarnaar Belgen deze zomer mogen reizen. Voorlopig moeten enkel toeristen die Lleida, A Mariña (beiden in Spanje) of Lissabon (Portugal) hebben bezocht, bij terugkeer verplicht in quarantaine.

Lees verder

Grote zoekactie naar verdwenen burgemeester van Seoul

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul wordt volop gezocht naar burgemeester Park Won-soon.

Lees verder

Delfine Persoon staat dicht bij rematch tegen Katie Taylor

De rematch voor Delfine Persoon tegen de Ierse bokskampioene Katie Taylor lijkt er dan toch te komen. Het management van de West-Vlaamse boksster kondigt voor augustus immers "een bokskamp van wereldklasse" aan. "Bij winst kan ze dan geschiedenis schrijven in de bokswereld. In New York is dit haar niet gelukt, terecht of onterecht. Hopelijk kan ze dit nu rechtvaardigen met deze nieuwe kans die zich in augustus zal voordoen", zo klinkt het in een mededeling.

Lees verder

Dries Van Noten verovert China

De Belgische ontwerper Dries Van Noten opent eind augustus een eerste winkel in Réel Mall in het centrum van Shanghai, de eerste in China. De volledige herfstcollectie voor zowel mannen als vrouwen zal er te koop zijn.

Lees verder

Servische regering stelt maatregelen bij na fel protest in Belgrado

Er komt na de felle protesten van de voorbije dagen dan toch geen lockdown in Belgrado, maar de Servische regering verbiedt wel bijeenkomsten met meer dan tien mensen.

Lees verder

Ringslang die kikker eet gespot in de Ardennen

Tijdens een wandeling in de Ardennen woensdag heeft een wandelaar een ringslang gespot. De man kon filmen hoe het reptiel langzaam maar zeker een kikker naar binnen werkte. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

'Illegaal stadstuintje' in Schaarbeek staat terug op zijn oude plaats

Het Schaarbeeks koppel dat vorige maand nog moest toekijken hoe de gemeente hun stadstuintje had verwijderd, heeft een achterpoortje gevonden voor hun stukje groen.

Lees verder

Hooggerechtshof heeft beslist: Trump moet belastingaangiften vrijgeven in rechtszaak

De Amerikaanse president Donald Trump moet zijn belastingaangiften en andere financiële informatie vrijgeven, aldus een uitspraak van het Hooggerechtshof.

Lees verder

Pro League is niet van plan BAS te volgen: nieuwe Algemene Vergadering moet degradatie W-Beveren gewoon bevestigen

De Pro League is ondanks de uitspraak van het BAS van woensdag niet van plan Waasland-Beveren aan boord te houden in 1A. Het plan is een nieuwe Algemene Vergadering te beleggen, waarop de beslissingen van de vergadering van 15 mei opnieuw bevestigd worden. De redenering daarachter is dat het BAS de beslissing an sich niet nietig heeft verklaard, maar wel de manier waarop die tot stand is gekomen.

Lees verder

Club Brugge breekt contract van Balanta open tot 2024

Club Brugge heeft zijn Colombiaanse middenvelder Eder Balanta (27) twee jaar langer aan het team verbonden. Hij zette donderdag zijn handtekening onder een nieuw contract tot 2024, zo bevestigt de landskampioen in een ludiek filmpje.

Lees verder

Duitse spelers vinden Robert Lewandowski man van seizoen

Robert Lewandowski is in een poll van de Duitse spelersvakbond VDV verkozen tot beste speler van het seizoen. De spits van kampioen Bayern München kreeg 40,2 procent van de stemmen achter zijn naam en haalde het ruim voor Jadon Sancho van Borussia Dortmund (13,9%) en zijn teamgenoot Joshua Kimmich (7,2%).

Lees verder

Anderlecht stalt tiener Thierry Lutonda bij RKC Waalwijk

RSC Anderlecht leent Thierry Lutonda (19) voor een seizoen uit aan het Nederlandse RKC Waalwijk. In de overeenkomst is ook een aankoopoptie opgenomen, zo bevestigt de Eredivisieclub donderdag.

Lees verder

Guillaume Gillet verklaart keuze voor Charleroi: "Deze club maakt duidelijk deel uit van de top zes van België"

"Mijn persoonlijk doel is het plezier op het veld terugvinden en Charleroi nog beter laten presteren." Dat was de kern van het betoog van Guillaume Gillet, die donderdagnamiddag in Charleroi aan de pers werd voorgesteld. De 36-jarige middenvelder maakte begin deze week transfervrij de overstap van het Franse Lens. Hij ondertekende een overeenkomst voor één seizoen.

Lees verder

De Block hekelt internationale berichtgeving over Belgische coronacijfers

In een opiniestuk voor Politico heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) gereageerd op het onderzoek waaruit zou blijken dat België van alle Oeso-landen de coronacrisis het slechtst heeft aangepakt.

Lees verder

Harley-Davidson schrapt wereldwijd 700 banen

De Amerikaanse motorenbouwer Harley-Davidson zal wereldwijd 700 banen schrappen. Er werd ook een nieuw financieel directeur aangeduid.

Lees verder

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld starten voor het eerst sinds februari nog eens met hun tweetjes achterin bij Tottenham

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld starten vanavond voor Tottenham Hotspur nog eens zij aan zij achterin. Dat was alweer geleden van februari op bezoek bij Chelsea.

Lees verder

Rekenhof pleit Defensie vrij in mondmaskerdeal

Na de Raad van State ziet ook het Rekenhof geen problemen met de miljoenenaanbesteding van Defensie. Ondanks de vele kritiek, vooral vanuit N-VA, volgde Defensie nauwgezet de procedures, al resten er nog een paar losse eindjes.

Lees verder

UEFA laat geen publiek toe bij vervolg van Champions League en Europa League

De resterende wedstrijden in de Champions League en Europa League zullen allemaal achter gesloten deuren worden gespeeld. Het Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond UEFA besliste donderdag dat er vanwege de coronacrisis "tot nader order" geen toeschouwers zullen worden toegelaten.

Lees verder

Wat als je vakantieplek plots risicogebied wordt? En wat met overstappen?

Reizigers die hun bestemming plots zien veranderen van veilige groene zone naar rood risicogebied zullen in principe nog de kans krijgen om snel terug te keren naar ons land. 'Mensen grijpen die kans best, want anders moeten ze ter plekke in lockdown voor onbepaalde tijd', zegt Buitenlandse Zaken.

Lees verder

Waasland-Beveren speelt volgende week tegen Neymar en Mbappé: oefenmatch tegen PSG in het Parc des Princes

Waasland-Beveren heeft een prestigieuze tegenstander gestrikt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op vrijdag 17 juli oefenen de Waaslanders tegen de Franse kampioen PSG.

Lees verder

Spaanse favoriete grijpt naast voorzitterschap eurogroep

De Ierse minister van Financiën Paschal Donohoe is de nieuwe voorzitter van de eurogroep. In twee stemrondes versloeg hij donderdag zijn twee tegenkandidaten: de Spaanse Nadia Calviño en de Luxemburger Pierre Gramegna.

Lees verder

Bedrijven kopen massaal griepvaccins op

Werkgevers bestellen nu al volop griepvaccins voor hun werknemers: het aantal bestellingen ligt maar liefst vier keer hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde dienstengroep Liantis donderdag. De apothekers maken zich zorgen.

Lees verder

Dan toch geen moderne spits voor gerestaureerde Notre-Dame

De Franse president Emmanuel Macron meent nu toch dat de Notre-Dame gerestaureerd moet worden zoals ze er voor de brand van april 2019 uitzag. Ook de spits moet er opnieuw uitzien zoals voorheen.

Lees verder

Mondmaskers vanaf zaterdag verplicht in winkels, bioscopen, zalen en musea

Vanaf zaterdag zal het verplicht zijn een mondmaskers te dragen in winkels en winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals bioscopen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land donderdagavond beslist.

Lees verder

Bizar: Bruno Fernandes (Manchester United) krijgt penalty… terwijl hij zelf de overtreding maakt

Vreemde fase in de Premier League-wedstrijd tussen Aston Villa en Manchester United woensdagavond. Manchester United-speler Bruno Fernandes probeerde een Zidane'tje, maar belandde met zijn studs vol op het been van thuisverdediger Ezri Konsa. Minstens een gele kaart voor de middenvelder van Manchester United, zou u denken, maar gek genoeg wees ref Jon Moss naar de stip. De videoref bekeek de fase opnieuw, maar zag geen reden om in te grijpen.

Lees verder

Sprinter Noah Lyles verpulvert wereldrecord op 200 meter… maar dan komt de aap uit de mouw

Heel wat topatleten tekenden donderdagavond present voor de Inspiration Games, een initiatief van de organisatie achter de Diamond Leaguemeeting in Zürich. Op verschillende locaties kruisten sterren uit de internationale atletiek de degens. Ook de Amerikaanse topsprinter Noah Lyles was erbij. Hij zorgde aanvankelijk voor heel wat verwarring door een nieuwe wereldrecordtijd op de 200 meter te lopen.

Lees verder

Dion Cools en Brian Priske vieren Deense titel met FC Midtjylland

FC Midtjylland heeft de Deense titel veroverd. Het team van coach Brian Priske en Dion Cools, allebei ex-Club Brugge, haalde het donderdagavond met 3-1 van uittredend kampioen FC Kopenhagen en verzekerde zich zo van een derde kampioenschap.

Lees verder

Mondmasker nu toch verplicht in winkel

Wie zaterdag naar de winkel, bioscoop of kerk gaat, moet een mondmasker dragen. De politieke verantwoordelijken schakelden donderdagavond een versnelling hoger na een nieuw advies van de expertengroep GEES.

Lees verder

Herstelde Eden Hazard zit opnieuw in selectie bij Real Madrid

Eden Hazard miste door enkelproblemen de laatste twee wedstrijden van Real Madrid maar zit weer in de groep voor het competitieduel van vrijdag tegen Alaves. De kapitein van de Rode Duivels is door Zinedine Zidane opgenomen in zijn 22-koppige selectie.

Lees verder

Inter lijdt opnieuw puntenverlies en zakt naar vierde plek, paal houdt Romelu Lukaku van 21ste goal

Inter heeft donderdagavond opnieuw een slechte zaak gedaan bovenaan de Serie A. Na de thuisnederlaag tegen Bologna gaf het team van Romelu Lukaku in de slotfase een voorsprong uit handen bij Hellas Verona: 2-2. De Rode Duivel trapte even na de rust op de paal. Door het nieuwe puntenverlies is Inter plaats drie kwijt aan Atalanta.

Lees verder

Sevilla heeft Champions League binnen handbereik na winst tegen Athletic

Sevilla blijft op koers voor het laatste Champions Leagueticket achter de grote drie (Real, Barça en Atletico). Het team van Julen Lopetegui won donderdagavond zijn wedstrijd van de 35e speeldag met 1-2 bij Athletic Bilbao.

Lees verder

Procureur mag Trumps aangiften en boekhouding inkijken

Een president is niet immuun voor strafrechtelijke vervolging. Het parket mag dus Donald Trumps boekhouding opeisen, zegt het Supreme Court. Maar voor de kiezer komt dat nieuws te laat.

Lees verder

Ex-advocaat Trump teruggestuurd naar gevangenis

De voormalige advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, Michael Cohen, is donderdag teruggestuurd naar de gevangenis. Nog geen twee maanden geleden werd hij er nog vrijgelaten omwille van de verspreiding van het coronavirus.

Lees verder

Versoepeling abortuswet staat nog niet op de agenda van de Kamer volgende week

Het wetsvoorstel over de versoepeling van de abortuswet staat nog niet op de agenda van de Kamer van volgende week. De PS wou het punt nu al 'pro memorie' op de agenda plaatsen, maar kreeg daarvoor geen meerderheid achter zich.

Lees verder

Politie vermoedt dat Glee-actrice Naya Rivera verdronken is

De Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) die vermist raakte tijdens een boottocht met haar vierjarige zoon op het meer Piru in Californië is vermoedelijk verdronken. Dat heeft de lokale politie donderdag tijdens een persconferentie gezegd.

Lees verder

Vreedzame protesten in Belgrado donderdagavond

Na twee nachten van confrontaties tussen de betogers en de politie hebben duizenden mensen donderdagavond vreedzaam betoogd in de Servische hoofdstad Belgrado.

Lees verder

Egyptische medewerker van Duitse persdienst verdacht van spionage

Een man die werkt voor de Duitse federale persdienst wordt ervan verdacht jarenlang gewerkt te hebben voor een Egyptische spionagedienst. Dat blijkt uit het jaarverslag van 2019 dat de Duitse binnenlandse inlichtingendiensten donderdag publiceerden.

Lees verder

Geen popcorn meer in cinema? Kinepolis 'bekijkt implicaties' mondmaskerplicht

De overheid verplicht vanaf zaterdag mondmaskers in bioscopen. Of dat betekent dat er geen popcorn of ander snoepgoed meer gegeten mag worden tijdens de film, is voor Kinepolis nog onduidelijk.

Lees verder

Kamer legt wettelijk kader vast voor prioritaire voertuigen in het verkeer

De Kamer heeft donderdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat de positie van prioritaire voertuigen in het verkeer regelt. De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat hulpdiensten veilig over de zogenaamde reddingsstroken kunnen rijden.

Lees verder

Biden stelt economisch plan van 700 miljard dollar voor tijdens campagnespeech

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft een economisch plan van 700 miljard dollar voorgesteld, tijdens een campagnespeech in een fabriek in de noordoostelijke staat Pennsylvania.

Lees verder

Tot de laatste seconde kunnen we horen

Het stervende brein ­reageert op geluiden, zelfs als de persoon niet meer lijkt te reageren tijdens zijn laatste uren. Dat blijkt uit onderzoek van de University of British Columbia (Vancouver, Canada).

Lees verder

Ook vrijdag zwaarbewolkt met lichte regen tot buien

Vrijdag begint zwaarbewolkt met soms wat lichte regen. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien.

Lees verder

'Niet de bedoeling om rijk te worden met vaccin'

Stel dat het Leuvense vaccin alle tests doorstaat en op de markt komt, dan is het de bedoeling dat het in de landen wordt ingezet waar het nodig is, zegt Kai Dallmeier (Rega-Instituut), die samen met Johan Neyts het onderzoek naar het vaccin leidt.

Lees verder

Werkloosheidssteun aan artiesten en technici goedgekeurd

De Kamer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat artiesten en technici uit de culturele sector die getroffen zijn door het coronavirus makkelijker toegang moet geven tot een werkloosheidsuitkering. De maatregel geldt in principe tot het einde van het jaar.

Lees verder

Fransman beschuldigd van seksueel misbruik van honderden kinderen in Indonesië

De politie in de Indonesische hoofdstad Jakarata heeft vrijdag melding gemaakt van de arrestatie van een Fransman die meer dan 300 minderjarigen seksueel misbruikt zou hebben.

Lees verder