Doorgaan naar hoofdcontent

Aantal besmettingen stijgt opnieuw met 2 procent

Aantal besmettingen stijgt opnieuw met 2 procent

Het gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 87,9. Dat blijkt zondag uit de gegevens van Sciensano.

Lees verder

NBA-ster LeBron James zal geen politieke boodschap op zijn basketshirt plaatsen: "Dat is niet nodig"

Wanneer het seizoen in de Amerikaanse professionele basketbalcompetitie NBA wordt hervat, zullen spelers actievoeren tegen racisme door een boodschap op de achterkant van hun shirt te plaatsen. LA Lakers-ster LeBron James kondigde zaterdag aan dat er boven zijn rugnummer echter gewoon "James" zal blijven staan.

Lees verder

Doelman in Portugese eerste klasse wordt tijdens wedstrijd (!) in quarantaine geplaatst: "Maatregelen niet gerespecteerd"

De Portugese reservedoelman van Belenenses André Moreira (24) moest zaterdag tijdens de rust van de wedstrijd tegen Moreirense in de Primeira Liga het stadion verlaten om in quarantaine te gaan. Dat heeft de Portugese liga bekendgemaakt.

Lees verder

'Ik heb lang moeten zoeken naar de juiste haarkleur'

Middagdutjes met een verwarmd oogmasker, halfjaarlijkse behandelingen in Hôtel Ritz en dagelijkse gezichtsmassages in haar eigen badkamer: influencer Sofie Valkiers over de producten in haar badkamer, schoonheidsrituelen en beautyroutines.

Lees verder

Vraag voor proper water dit jaar virtueel

The Big Jump, een initiatief dat aandacht vraagt voor proper water, gaat dit jaar virtueel. Omdat in de huidige omstandigheden een massasprong nog niet mag, hebben de organisatoren iedereen opgeroepen om zondag thuis te springen en een filmpje ervan te posten op social media met de hashtag #Bigjump2020.

Lees verder

Keniaan die Kipchoge bijstond in recordmarathon is twee jaar geschorst

De Keniaan Alex Korio Oloitiptip (29) heeft een schorsing van twee jaar gekregen na een inbreuk op het whereaboutsreglement. Dat bevestigde de Athletics Integrity Unit (AIU).

Lees verder

Trump draagt masker in openbaar: 'Ik ben nooit tegen mondmaskers geweest'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag voor het eerst een masker gedragen in het openbaar, tijdens een bezoek aan gewonde soldaten in een militair hospitaal.

Lees verder

Nigeriaanse balletdanser (11) toont kunsten: 'Dansen is een deel van mijn leven'

De elfjarige Anthony Mmesoma Madu wil professioneel balletdanser worden. 'Er zijn geen mannelijke balletdansers in Nigeria, maar ik wil professioneel danser worden', zegt hij aan BBC.

Lees verder

Voorstel over hulp aan Syrië via compromis goedgekeurd in Veiligheidsraad: 'compromis zal levens kosten'

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zaterdag het Belgisch-Duits voorstel goedgekeurd dat de voortzetting van humanitaire hulp aan Syrië verzekert. Onder druk van Rusland zal die hulp wel via één in plaats van twee VN-corridors verlopen. Hulporganisaties waarschuwen dat hierdoor zo'n 1,3 miljoen Syriërs hulp dreigen te mislopen.

Lees verder

Somers wil met nieuw plan gemeentefusies zien verdubbelen

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) heeft een nieuw plan voor fusies klaar, dat groen licht kreeg van de Vlaamse regering. Een fusie van minder dan 20.000 inwoners zal niet meer beloond worden, schrijft De Zondag.

Lees verder

Oorlogsveteraan verschuilt zich al drie dagen in Pools bos met zijn poema

Een veteraan van de oorlog in Afghanistan houdt zich al drie dagen schuil in een bos in Polen. De man is erheen gevlucht met zijn poema, die hij weigert af te staan in opdracht van een rechtbank. Volgens een plaatselijke krant kocht de man het dier zes jaar geleden in Tsjechië.

Lees verder

Agenten voeren emotionele haka uit voor overleden collega

Agenten in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland hebben een haka uitgevoerd tijdens de begrafenis van hun overleden collega Matthew Hunt. Het emotionele eerbetoon vond plaats in het rugbystadion Eden Park.

Lees verder

Na de grote misser, de ultieme domper: Antoine Griezmann mist de rest van het seizoen bij FC Barcelona

Antoine Griezmann heeft zaterdag een blessure aan de quadriceps van zijn rechterbeen opgelopen tijdens de wedstrijd bij Valladolid. Dat bleek zondag uit het medisch onderzoek, zo meldt de Catalaanse club. Hij mist waarschijnlijk de rest van het seizoen

Lees verder

Bouchez niet onder de indruk van dreigement De Wever: 'tijd om te stemmen over abortuswet'

Ondanks de uithaal van N-VA-voorziter Bart De Wever gisteren wil MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez nog steeds dat er gestemd wordt over de versoepeling van de abortuswet.

Lees verder

Nederlandse reddingsdiensten zoeken in Noordzee naar Duits meisje (14)

Bij het Waddeneiland Ameland wordt zondagmiddag gezocht naar een 14-jarig Duits meisje. Ze raakte zaterdagavond vermist. Dat meldt de NOS.

Lees verder

Rechtbank in Paraguay wijst vrijlatingsverzoek Ronaldinho af

Een rechtbank in Paraguay heeft een verzoek tot vrijlating van Ronaldinho afgewezen. De voormalige Braziliaanse voetbalster is al vier maanden van zijn vrijheid beroofd vanwege het gebruik van vervalste paspoorten.

Lees verder

Duizenden manifesteren in Tel-Aviv tegen beheer van coronapandemie

Op het Rabinplein in de Israëlische stad Tel Aviv zijn zaterdag duizenden manifestanten samengekomen om te protesteren tegen het beheer van de coronacrisis en haar gevolgen door de Israëlische regering.

Lees verder

Sluikstorter op heterdaad betrapt met auto vol bouwafval

Tijdens een anonieme politiecontrole in de Antwerpse gemeente Hoboken werd een man op heterdaad betrapt op sluikstorten. De auto van de man zat propvol met bouwafval en vuilzakken. In de nabije struiken werd exact hetzelfde afval gevonden.

Lees verder

Opnieuw verdeeld statement van F1-rijders tegen racisme: niet iedereen knielt met Lewis Hamilton

De Formule 1-rijders hebben zondag voor de tweede GP van het seizoen in Oostenrijk opnieuw tegen racisme geprotesteerd. Ze droegen voor de start zwarte t-shirts, de meesten met het opschrift "End Racism".

Lees verder

Britse sportinstantie reageert op hetze over energiedrank: "Atleten werden niet als proefpersonen gebruikt voor Spelen van 2012"

UK Sport beweert geen atleten in gevaar gebracht te hebben door hen een experimenteel middel toe te dienen in aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De hoogste sportinstantie in het Verenigd Koninkrijk reageert daarmee op een artikel in de Mail on Sunday.

Lees verder

Stad Antwerpen telt 85 besmettingen in zeven dagen: 'En dan moet het reiseffect nog komen'

Met 85 gevallen in de jongste zeven dagen is de stad Antwerpen met ruime voorsprong koploper qua aantal besmettingen met het coronavirus in ons land. Vooral twintigers en 50-plussers lopen het virus op. 'We moeten niet panikeren, maar dit is een wake-upcall. Het virus waart nog rond en het effect van onze buitenlandse vakanties moet nog komen', waarschuwt epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).

Lees verder

Paus Franciscus is 'zeer gekwetst' over Hagia Sophie-beslissing, Erdogan verwerpt internationale kritiek

Paus Franciscus zegt zondag dat hij 'zeer gekwetst' is over de Turkse beslissing om de Hagia Sophia in Istanboel om te vormen tot een moskee. Intussen verwerpt de Turkse president Erdogan de internationale kritiek en benadrukt zijn woordvoerder dat het gebouw toegankelijk blijft voor toeristen.

Lees verder

Lewis Hamilton domineert GP van Stiermarken, beide Ferrari's rijden elkaar opnieuw uit de race

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zijn eerste zege van het ingekorte Formule 1-seizoen beet. De wereldkampioen vertrok vanaf pole in de GP van Stiermarken en kwam nooit echt in de problemen. Valtteri Bottas (Mercedes) maakte er een dubbelzege van na een laat inhaalmanoeuvre op Max Verstappen, die als derde man mee mocht op het podium. Bottas blijft WK-leider.

Lees verder

Mueller doorbreekt stilte nadat Trump celstraf heeft kwijtgescholden: Roger Stone blijft veroordeelde misdadiger

De voormalige openbare aanklager heeft de suggestie verworpen dat Stone oneerlijk is vervolgd, nadat president Trump zijn celstraf heeft kwijtgescholden.

Lees verder

Disney World heropent ondanks coronapieken

Hoewel de coronacijfers in de VS records blijven breken, is zaterdagochtend het pretpark Walt Disney World in Florida opnieuw geopend. De bezoekers moeten bij aankomst hun temperatuur laten meten en mondmaskers zijn verplicht.

Lees verder

Buitenlandse Zaken publiceert update risicozones: verplichte quarantaine voor wie uit Zweden komt

De FOD Buitenlandse Zaken heeft zonet een update gepubliceerd van zogenaamde 'rode zones'. Nieuw in de lijst is Zweden. Indien u zich daar bevindt, moet u bij uw terugkeer verplicht in quarantaine en een test ondergaan.

Lees verder

Engelse politie pakt 12-jarige Villa-fan op die racistische haatberichten stuurde naar Crystal-spits Zaha

De Engelse politie heeft een twaalfjarige jongen opgepakt die ervan wordt verdacht racistische berichten te hebben verstuurd naar Wilfried Zaha.

Lees verder

Geen finale voor David Goffin in Ultimate Tennis Showdown

David Goffin (ATP-10) heeft zich zondag in het Franse Nice niet voor de finale van de Ultimate tennis Showdown kunnen plaatsen. De 29-jarige Luikenaar verloor met 15-11, 13-11 en 13-12 van de Griek Stefanos Tsitsipas, die hem zaterdag ook op de laatste speeldag van de groepsfase verslagen had.

Lees verder

Inbraak in vakantievilla Nederlandse koninklijke familie

Dieven hebben vorige week ingebroken in de vakantievilla van de Nederlandse koninklijke familie in Toscane. Dat wordt in Nederland bevestigd na berichtgeving in Il Messaggero.

Lees verder

Kleine voorsprong voor Duda in exitpoll

Andrzej Duda ligt volgens een exitpoll nipt voor in de Poolse presidentsverkiezingen.

Lees verder

Nieuwe poging tot digitale plofkraak in Roeselare en Ingelmunster

Op 11 en 12 juli zijn er opnieuw twee pogingen tot digitale plofkraak geweest op geldautomaten bij de Argentakantoren in het West-Vlaamse Roeselare en Ingelmunster.

Lees verder

De abortusrel: in drie weken van 'geen veto's' naar openlijke dreigementen

De zes partijen die enkele weken geleden nog constructief geen veto's tegen mekaar stelden, dreigen elkaar nu openlijk af over abortus. N-VA-voorzitter Bart De Wever zet maximale druk, en pikt en passant hét CD&V-thema bij uitstek in.

Lees verder

Al elf doden bij onrust in Malinese hoofdstad Bamako

In de Malinese hoofdstad Bamako zijn door onrusten nu al elf doden gevallen sinds vrijdag. Dat melden de hulpdiensten.

Lees verder

Amnesty: 'Ruim 3.000 gezondheidswerkers overleden, regeringen moeten zich verantwoorden'

Regeringen moeten verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van duizenden gezondheidswerkers en anderen met essentiële beroepen die ze niet hebben kunnen beschermen tegen het coronavirus. Dat staat in een nieuw Amnesty-rapport (Health workers silenced, exposed and attacked).

Lees verder

Opnieuw duizenden Bulgaren op straat om ontslag regering te eisen

Duizenden Bulgaren zijn zondag voor de vierde avond op rij op straat gekomen om te protesteren tegen corruptie en om het ontslag van de conservatieve regering van premier Boiko Borissov te eisen.

Lees verder

Duda vergroot voorsprong een beetje in nieuwe exitpoll Presidentsverkiezingen Polen

Ontslagnemend president Andrzej Duda vergroot zijn voorsprong een beetje na de tweede ronde van de Poolse presidentsverkiezingen van zondag.

Lees verder

Kleinzoon Elvis Presley overleden

Benjamin Keough, de kleinzoon van Elvis Presley, is overleden op 27-jarige leeftijd. Dat heeft de manager van zijn moeder, Lisa Marie Presley, gemeld.

Lees verder

Vrouwenraad: 'Partijen moeten volksvertegenwoordigers laten beslissen over abortuswet'

De volksvertegenwoordigers, die aangeduid zijn door de bevolking, moeten in eer en geweten kunnen stemmen over de versoepeling van de abortuswet. Dat zeggen de Vrouwenraad en de Conseil des femmes francophones de Belgique (CFFB) in een gemeenschappelijke mededeling.

Lees verder

Na zonneschijn komt regen

Op de eerste dag van de nieuwe week is het vrij zonnig, met maxima tot 25 graden. Maar dinsdag slaat het om en krijgen we enkele dagen met regen of buien. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Wim Suurbier: rennend langs de zijlijn en feestend met George Best

Als aanvallende rechtsback maakte Wim Suurbier furore met Ajax en Oranje. Het leven na zijn voetbalcarrière was een minder groot succes.

Lees verder

Zonder oplossing tegen donderdag, zijn Open Vld'ers vrij te stemmen in abortusdossier, zegt Lachaert

Op Radio 1 reageerde Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert maandagochtend op het dreigement van N-VA-voorzitter Bart De Wever. 'Door zulke raketten op elkaar af te sturen in de media, breng je ons geen meter dichter bij een oplossing.' Hij gaf ook aan dat als er tegen donderdag geen oplossing is om het abortusdossier te ontmijnen, de Kamerleden van Open Vld vrij zijn om te stemmen.

Lees verder

Dodentol stijgt naar 68 na overstromingen Japan

De Japanse premier Shinzo Abe is maandag naar de zuidwestelijke prefectuur Kumamoto afgereisd. Ongeziene regenval heeft daar geleid tot overstromingen en aardverschuivingen. Daarbij zijn al zeker 68 mensen omgekomen.

Lees verder