Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 juni 2020

Vier NBA-spelers testen positief op corona maand voor herstart competitie

Vier NBA-spelers testen positief op corona maand voor herstart competitie

De Amerikaan Jabari Parker en de Oekraïner Alex Len, basketspelers van NBA-team Sacramento Kings, hebben positief getest op het coronavirus. Dat hebben beide spelers woensdag aangekondigd.

Lees verder

Ruim uur file op E40 richting Gent ter hoogte van Merelbeke

Op de E40 staat donderdagochtend omstreeks 08.15 uur na een ongeval in Merelbeke ruim een uur file in de richting van Gent.

Lees verder

Nederlands adviesbureau gaat De Lijn doorlichten

Het Nederlandse adviesbureau Inno-V is door de Vlaamse regering aangesteld om een benchmarkstudie te verrichten van de openbaarvervoersmaatschappij De Lijn. In de studie zal de werking van De Lijn vergeleken worden met die van internationale private aannemers.

Lees verder

Franky Van der Elst ontslagen als assistent bij KV Oostende, maar: "Andere rol binnen club is mogelijk"

Franky Van der Elst (59) is niet langer assistent bij KV Oostende. De nieuwe Duitse coach, Alexander Blessin, kiest voor zijn landgenoot Markus Pflanz als assistent. Voor Van der Elst is er mogelijk een andere rol binnen de club weggelegd, zo meldt KVO.

Lees verder

Heeft Julian Assange samengewerkt met hackersgroep Anonymous?

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft nieuwe elementen voorgelegd in de zaak tegen Julian Assange. De Australische WikiLeaks-oprichter zou hebben samengezworen met hackers om in computers in te breken, onder meer die van een Navo-land.

Lees verder

Dinner on the lake verhuist naar Boom

Het pop-upconcept Dinner On The Lake ging deze zomer eigenlijk doorgaan in de Nijlense deelgemeente Kessel, maar na spanningen met het gemeentebestuur besloot de organisatie te verhuizen naar het domein 'De Schorre' in Boom.

Lees verder

STVV huurt Japanner Keito Nakamura

STVV huurt het komende seizoen de Japanner Keito Nakamura (19) van het Japanse Gamba Osaka. Dat hebben de Kanaries donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Zachte winter en mooie weer van voorbije weken doen vrezen voor veel insecten

Na de zachte winter en het mooie weer van de afgelopen weken, zullen we deze zomer waarschijnlijk heel wat insecten tegenkomen. Daarvoor waarschuwt entomoloog Wouter Dekoninck van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.

Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen daalt nauwelijks nog

Gemiddeld zijn de voorbije week 93 nieuwe coronabesmettingen per dag gerapporteerd in ons land. In vergelijking met de week voordien is dat een daling van amper één procent.

Lees verder

Reglementswijziging over nieuwe kernen in promotie- en bekerfinale geschrapt

De Hoge Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de reglementswijziging die het mogelijk zou maken om in de 1B-finale tussen OH Leuven en Beerschot en de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp nieuwe spelers op te stellen, geschrapt. Die schrapping, die er kwam op aansturen van de Wereldvoetbalbond FIFA, werd donderdag betekend in de bondsbladen.

Lees verder

Witte haai gevaarlijk dicht in de buurt van surfers

Een groep surfers is voor de kust van de Zuid-Afrikaanse Plettenbergbaai met de schrik vrijgekomen. Terwijl de bende nietsvermoedend in het water dreef, kwam een witte haai hen vergezellen. Het dier was amper enkele meters van hen verwijderd, maar zwom uiteindelijk de andere kant op.

Lees verder

Manager haalt uit naar Djokovic, maar ook Dominic Thiem biedt excuses aan na heisa rond Adria Tour: "Ons gedrag was fout"

De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem verontschuldigt zich voor het onbezonnen gedrag van de spelers op de voorbije Adria Tour, de reeks toernooien die door Novak Djokovic werd georganiseerd in de Balkan. Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki en Djokovic zelf bleken de afgelopen dagen het coronavirus te hebben opgelopen. Allen namen ze deel aan de wedstrijden in het Servische Belgrado en het Kroatische Zadar.

Lees verder

Bij één op de drie Belgen heeft coronacrisis hun leven aanzienlijk veranderd
Sinds de versoepeling van de maatregelen voelen we ons minder angstig en depressief dan aan het begin van de coronacrisis, maar de negatieve gevoelens komen wel nog altijd meer voor dan vóór de crisis. Dat blijkt uit de resultaten van de derde gezondheidsenquête van Sciensano.
Lees verder

Ozondrempel weer overschreden: opgelet met sporten

Dinsdagavond is op vier plaatsen in ons land de Europese informatiedrempel van 180 microgram ozon per kubieke meter lucht overschreden. Woensdagochtend al opnieuw op één plaats. Tot zaterdag is beweging niet voor iedereen een goed idee.

Lees verder

Milieuregels voor windmolens onwettig verklaard

Een windmolen op land plaatsen dreigt nog moeilijker te worden. Volgens het Europees Hof van Justitie moet Vlaanderen onderzoeken of zijn regels rond slagschaduw, veiligheid of geluidshinder wel scherp genoeg zijn.

Lees verder

Proximus frist abonnementen op

Met 'Flex' zegt Proximus meer keuzevrijheid te geven aan families.

Lees verder

Mark Rutte laat zich niet uit het lood slaan door opvallende vraag over sekswerkers

Ook bij onze noorderburen zijn woensdag nieuwe versoepelingen aangekondigd. Minister-president Mark Rutte kondigde die samen met minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan. Op het einde van de persconferentie kreeg Rutte nog een opmerkelijke vraag voorgeschoteld over sekswerkers.

Lees verder

Sterrenchef opent nieuw restaurant naast Grotten van Han

Sterrenchef Benoit Dewitte opent samen met zijn broer Bernard in oktober het restaurant Merlesse, vlakbij de Grotten van Han. 'Na het behalen van een Michelinster is dit een zeer spannende uitdaging', zegt Dewitte.

Lees verder

Maan van Jupiter was mogelijk bewoonbaar

Wetenschappers hebben ontdekt hoe de ondergrondse oceaan op Europa, een van de manen van Jupiter, gevormd werd. Daarbij hebben ze vastgesteld dat de oceaan vroeger mogelijk leefbaar was voor microben.

Lees verder

Belgische transfermarkt wordt komende zomer opgesplitst in twee periodes

De zomermercato zal er door de coronacrisis een beetje anders uitzien. De Belgische transfermarkt zal opengaan in twee periodes, waarvan de eerste begint op 7 juli en eindigt op 31 augustus. Het tweede deel van de zomermercato is nog niet vastgelegd. Dat besliste de Hoge Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), zoals donderdag gepubliceerd in de bondsbladen.

Lees verder

Aandeelhouders keuren redding Lufthansa goed

Na goedkeuring van de Europese Commissie en de aandeelhouders kan nog weinig de redding van de Duitse luchtvaartreus Lufthansa in de weg staan. Ook bij Brussels Airlines haalt men opgelucht adem, maar dit betekent nog geen verlossing voor de Lufthansa-dochter.

Lees verder

Waarom de eerste hitte(golf) altijd de lastigste is

Het is puffen en zweten. Maar hitte went. Meer nog, je kunt je lichaam erop trainen. Zelfs in bad.

Lees verder

Lode Grossen volgt Koen Van Buggenhout op als technisch directeur Vlaamse Zwemfederatie

Koen Van Buggenhout stopt als technisch directeur van de Vlaamse Zwemfederatie (VZF). Vanaf 1 augustus wordt hij opgevolgd door Lode Grossen, die deze functie reeds vervulde van 2003 tot 2013, waarna Van Buggenhout overnam. Grossen houdt het voor bekeken als algemeen manager bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, zijn taken bij Gymfed worden overgenomen door huidig marketing en event manager Ilse Arys.

Lees verder

Wasbar nu ook in Hasselt, met nieuw design

In het centrum van Hasselt, op de Grote Markt, opent een nieuwe Wasbar de deuren. Het kenmerkende interieur werd speciaal voor de opening van deze zevende vestiging vernieuwd.

Lees verder

Voetbal Vlaanderen voorziet reglement voor competitiestop door nieuwe golf

Als de coronapandemie een tweede golf veroorzaakt met een voortijdige stop van het Vlaamse amateurvoetbal tot gevolg, heeft Voetbal Vlaanderen een volledig plan van aanpak klaar. Dat maakte de Vlaamse voetbalfederatie donderdag bekend. Het reglement voorziet onder meer in de mogelijkheid om in de maanden april en mei twee wedstrijden per week te organiseren.

Lees verder

Examenresultaten UHasselt 'positief': 'Niet lager en niet hoger dan vorig jaar'

De coronacrisis lijkt geen grote impact te hebben op de examenresultaten van de studenten van de Universiteit Hasselt. Dat blijkt uit de eerste tendensen, nu de examens bijna afgelopen zijn.

Lees verder

Nederlandse voetbalanalist stapt op na racisme-rel

Een racistische grap in een Nederlandse voetbaltalkshow heeft gevolgen voor de betrokkenen: voetbalanalist Johan Derksen wil niet meer in het programma 'Veronica Inside' aan tafel zitten met presentator Wilfred Genee.

Lees verder

LIVE. Premier Wilmès legt in Kamer uit waarom mondmaskers niet verplicht worden

De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdag heel wat versoepelingen aangekondigd die deze zomer van kracht gaan. Vanaf 14.15 uur krijgt premier Sophie Wilmès (MR) heel wat vragen over deze beslissingen in het parlement. Hierboven kan u het debat live volgen.

Lees verder

10 verdachten opgepakt in onderzoek naar mensensmokkel

De politie heeft vandaag in de regio Luik 12 huiszoekingen verricht in het kader van een mensensmokkeldossier. Tien personen zijn onderschept en worden verhoord.

Lees verder

Lucien Favre is ook volgend seizoen coach van Axel Witsel en Thorgan Hazard bij Borussia Dortmund

Lucien Favre is ook volgend seizoen de coach van Axel Witsel en Thorgan Hazard bij Borussia Dortmund. Dat heeft sportdirecteur Michael Zorc donderdag bekendgemaakt op een persconferentie.

Lees verder

Mijnwerker wordt miljonair na vondst unieke edelstenen

Een mijnwerker uit Tanzania is dankzij de vondst van twee kostbare edelstenen plotsklaps miljonair geworden.

Lees verder

AA Gent traint voor het eerst in groep: "Kunnen we de voorzitter de titel schenken, dan maken we zijn droom waar"

AA Gent-coach Jess Thorup en T2 Wim De Decker hebben donderdag hun troepen bijeengebracht voor de eerste groepstraining in het oefencomplex van de Buffalo's. Nadat sinds maandag fysieke testen op het programma stonden, werd er voor het eerst met de bal getraind. Het zeer ambitieuze AA Gent - voorzitter Ivan De Witte liet zich eerder al ontvallen resoluut voor de titel te willen gaan - haspelde die eerste oefensessie met twee groepen af. Zo kon, gelet op de coronamaatregelen, voldoende afstand gehouden worden tussen de spelers.

Lees verder

Als de angst voor corona een vliegtuig doet crashen

'Menselijke fouten' liggen aan de basis van de crash in Karachi die 98 mensen het leven kostte. De piloten, verwikkeld in een discussie over corona, waren vergeten dat ze het landingsgestel hadden ingeklapt.

Lees verder

Twee matchen per week in april en mei in amateurvoetbal indien competitie weer moet worden stilgelegd

Als de coronapandemie een tweede golf veroorzaakt met een voortijdige stop van het Vlaamse amateurvoetbal tot gevolg, heeft Voetbal Vlaanderen een volledig plan van aanpak klaar. Dat maakte de Vlaamse voetbalfederatie donderdag bekend. Het reglement voorziet onder meer in de mogelijkheid om in de maanden april en mei twee wedstrijden per week te organiseren.

Lees verder

Geneesmiddelenagentschap raadt remdesivir aan als coronamedicijn in Europa

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) raadt aan om het geneesmiddel Veklury (remdesivir) een voorwaardelijke marketingautorisatie te geven voor de behandeling van covid-19-patiënten met een longontsteking die beademd moeten worden. Remdesivir is het eerste medicijn dat het agentschap specifiek voor covid-19 aanbeveelt in Europa.

Lees verder

K11 vraagt extra vertegenwoordiger in Raad van Bestuur Pro League

De K11, de officieuze vereniging van de elf 'kleine' 1A-clubs in voetballend België, heeft een voorstel tot statutenwijziging ingediend om een extra vertegenwoordiger binnen de Raad van Bestuur van de Pro League te krijgen. Dat verneemt persagentschap Belga donderdag. Het voorstel wordt vrijdag besproken, want volgende week zijn er statutaire verkiezingen.

Lees verder

Officieel: Thomas Meunier tekent tot 2024 bij Borussia Dortmund

Thomas Meunier speelt tot 2024 voor Borussia Dortmund, waar hij ploegmaat zal worden van collega-Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard. Dat maakte de Duitse topclub donderdag bekend. Meunier kon transfervrij vertrekken bij PSG, waar hij einde contract was.

Lees verder

Voormalige brouwerij De Ridder te koop

De gebouwen van de voormalige brouwerij De Ridder, opgetrokken op het einde van de 19de eeuw, zijn in zeer slechte staat. Daarom zoekt Antwerpen een koper om ze te renoveren en een nieuwe invulling te geven.

Lees verder

Anderlecht leent Knowledge Musona opnieuw uit aan Eupen

Anderlecht leent middenvelder Knowledge Musona (33) opnieuw uit aan Eupen, dat de Zimbabwaan de voorbije zes maanden ook al huurde van de Brusselaars. Dat maakten de Oostkantonners donderdagmiddag bekend.

Lees verder

Acrobaten tonen hun kunnen op 3.000 meter hoogte

Verschillende acrobaten hebben dinsdag hun kunsten getoond op Glacier 3000 in Zwitserland. Het evenement werd georganiseerd door de Zwitserse acrobaat Freddy Nock die daar ook nog eens drie wereldrecords heeft verbeterd. Bekijk de spectaculaire show in de video hierboven.

Lees verder

'Tienerpooiers lokken ook meisjes uit rijke gezinnen in de val'

Niet alleen meisjes met een voorgeschiedenis in de bijzondere jeugdzorg vormen een prooi voor tienerpooiers, stelt Charlotte Verhofstadt van Child Focus. En de slachtoffers worden almaar jonger. 'Sommigen zijn amper 11 jaar oud.'

Lees verder

Ondanks versoepeling definitief geen publiek bij bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp

Ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen heeft de stad Brussel aan de voetbalbond laten weten dat de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp op zaterdag 1 augustus toch zonder publiek gespeeld zal moeten worden.

Lees verder

Hommeles in de Pro League: CEO François en voorzitter Croonen zetten kwaad bloed met voorstel dertigste speeldag nog te spelen

CEO Pierre François en voorzitter Peter Croonen hebben zich donderdag aan de raad van bestuur van de Pro League moeten verantwoorden, omdat ze bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) opperden om alsnog de dertigste speeldag van de Jupiler Pro League af te werken. Dat voorstel was niet op voorhand besproken door de raad van bestuur.

Lees verder

Eindelijk: ruim een jaar na de klucht rond het matchfixingschandaal heeft de voetbalbond een nieuw reglement

De Koninklijke Belgische Voetboelbond (KBVB) heeft donderdag op zijn jaarlijkse algemene vergadering het langverwachte, nieuwe bondsreglement goedgekeurd. De vernieuwde regels, waaraan ruim anderhalf jaar werd gewerkt, treden vanaf 1 juli in werking.

Lees verder

Belgische voetbalbond lijdt bijna 5 miljoen euro verlies in 2019: "Dit is beter dan voorzien"

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft donderdag op zijn statutaire algemene vergadering, die in kleinere kring plaatsvond, negatieve jaarcijfers moeten voorstellen. In 2019, een jaar zonder groot toernooi, leed de KBVB 4,9 miljoen euro verlies. "Dat is een beter resultaat dan voorzien", relativeert de KBVB.

Lees verder

Man rijdt met fiets in op Hasselts burgemeester Vandeput

Een fietser is moedwillig ingereden op Steven Vandeput (N-VA), de burgemeester van Hasselt. Het incident gebeurde terwijl Vandeput een interview gaf aan TV Limburg. Na de aanrijding bleef de man de burgemeester lastigvallen. Die bleef kalm en diende achteraf zelfs geen klacht in bij de politie. De man werd wel opgepakt voor verhoor door de politie.

Lees verder

Nieuwe campagne moet honden aan de leiband houden

Het Vlaams agentschap Natuur en Bos heeft genoeg van mensen die hun hond de vrije loop laten. Een nieuwe sensibiliseringscampagne met Staf Coppens als gezicht moet de dieren weer aan de leiband krijgen. Deze ochtend beten twee loslopende honden nog een ree dood.

Lees verder

Onderzoekscoördinator in Operatie propere handen wordt nieuwe bondsprocureur

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Ebe Verhaegen donderdag aangesteld als bondsprocureur. De 46-jarige Antwerpenaar is de opvolger van Kris Wagner, die op 1 april aan de deur werd gezet. Verhaegen verdiende zijn sporen onder meer als onderzoekscoördinator tijdens het tuchtonderzoek in het kader van "Operatie Propere Handen".

Lees verder

Stijn Wuytens ruilt koploper in Eredivisie voor tweedeklasser Lommel SK

Lommel SK heeft donderdagmiddag een verrassende transfer bekendgemaakt. Verdediger Stijn Wuytens, vaste waarde bij het AZ dat afgelopen seizoen aan de kop van de Eredivisie gelijke tred hield met Ajax, tekende voor vijf jaar bij de tweedeklasser.

Lees verder

Congo wil drie Belgen uit land zetten na racisme tegen Pierre Kompany

Drie Belgen zijn in Lubumbashi, Congo gearresteerd nadat ze zich op facebook uitermate racistisch hadden uitgesproken over Pierre Kompany. De Belgen reageerden op een nieuwsbericht waarin vader Kompany, burgemeester in Ganshoren, excuses vraagt van de Belgische Staat en het koningshuis om wat er in de koloniale tijd gebeurd is. Congo wil hen nu uitwijzen

Lees verder

Na 22 seizoenen zet Vince Carter (43) officieel een punt achter zijn NBA-carrière

Vince Carter heeft donderdag in een podcast officieel bevestigd dat zijn NBA-carrière er na 22 seizoenen op zit. De 43-jarige Amerikaan verklaarde eerder al dat hij bezig was aan zijn laatste seizoen. Door de coronapandemie eindigde dat eerder dan verwacht. Zijn club, de Atlanta Hawks, behoort niet tot de 22 teams die in Disney World, Orlando, het seizoen afmaken.

Lees verder

Kamercommissie keurt zorgpremiecheque van 300 euro goed
Federaal zorgpersoneel mag binnenkort een eenmalige consumptiecheque van 300 verwachten. Dat werd vandaag in de kamercommissie Financiën goedgekeurd. Het gaat vooral om ziekenhuispersoneel. Werknemers uit de woon- zorgcentra vallen uit de boot.
Lees verder

Na haar Australisch avontuur zet Belgian Cat Julie Vanloo haar reis door Europa verder: "Ze heeft karakter en punch"

Belgian Cat Julie Vanloo speelt volgend sezoen voor het Spaanse Zaragoza. Dat maakte haar nieuwe club donderdag bekend.

Lees verder

Dalle wel gefrustreerd over lek, niet over politieke inmenging bij VRT

Minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) blijft ontkennen dat de VRT onder politieke druk ingreep in De ideale wereld en dat er nadien excuses kwamen. Hij laat de deur open voor nieuwe inmenging.

Lees verder

Ischgl maakt zijn naam als corona-hotspot helemaal waar

In het Oostenrijkse skidorp heeft 42 procent van de bevolking antilichamen tegen het sars-CoV-2-virus in het bloed.

Lees verder

Laatste deelnemers WK voetbal pas in zomer van 2022 bekend

Pas enkele maanden voor de start van het wereldkampioenschap voetbal van 2022 zullen alle deelnemers bekend zijn. De Wereldvoetbalbond FIFA besloot donderdag, vanwege een latere start in verband met het coronavirus, de beslissende play-offs voor landen uit Azië, Zuid-Amerika, Oceanië, Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben te verplaatsen van maart naar juni. Het WK vindt van 21 november tot 18 december 2022 in Qatar plaats.

Lees verder

Charles Michel torpedeert huwelijk Deense premier

De premier van Denemarken Mette Frederiksen (42) zal haar trouwpartij nog even moeten uitstellen. Uitgerekend in het weekend van het ja-woord organiseert Europees president Charles Michel een belangrijke Europese top.

Lees verder

Southampton plaatst 'appreciation tweet' voor doelman… en heeft daar één minuut later al heel veel spijt van

Southampton-doelman Alex McCarthy vertolkte woensdagavond een hoofdrol in de wedstrijd tegen Arsenal. Nadat hij in de beginfase uitpakte met een goede redding op een poging van Pierre-Emerick Aubameyang, plaatste de officiële Twitteraccount van Southampton meteen een 'appreciation tweet' om hun doelwacht in de bloemetjes te zetten.

Lees verder

Parapluutjes voor wisselspelers bij Arsenal leveren bijzondere taferelen op

In tijden van social distancing en wisselspelers in de tribune kwamen ze bij Arsenal met een bijzondere oplossing om de spelers zonder beschutting van een dug-out te beschermen tegen de zon: parapluutjes, waar Mesut Özil en Alexandre Lacazette dankbaar gebruik van maakten. Het leverden een paar unieke taferelen en geweldige foto's op.

Lees verder

Thibau Nys lacht met oververhitte vader Sven op Instagram: "Hij traint zo graag met mij"

Ook Sven Nys had vandaag last van de hitte. Na een training met zoon Thibau lag de voormalige veldrijder uitgeput tegen de vlakte, op zoek naar verkoeling. Thibau, die hem te hulp schoot met een natte handdoek en een gekoelde fles water, kon er wel mee lachen op Instagram. "Hij traint zo graag met mij", knipoogde hij. "Voor de zoveelste keer de warmte niet kunnen temmen", zuchtte vader Sven op Twitter.

Lees verder

The Dixie Chicks herdopen zich tot The Chicks in navolging van Black Lives Matter

Het Amerikaanse countrytrio The Dixie Chicks veranderen hun naam naar The Chicks. De naam Dixie verwijst in de VS naar de voormalige zuidelijke staten die pro slavernij waren.

Lees verder

Liverpool voor het eerst in dertig jaar kampioen ondanks beauty van Kevin De Bruyne

Liverpool is voor het eerst in dertig jaar kampioen van de Premier League. Eerste achtervolger Manchester City werd donderdagavond van de mat gecounterd door Chelsea en verloor ondanks een heerlijke vrije trap van Kevin De Bruyne: 2-1. Door de nederlaag van Manchester City is de kloof met leider Liverpool met nog zeven matchen te gaan onoverbrugbaar geworden.

Lees verder

Kevin De Bruyne blijft sportief bij titel voor Liverpool: "Zelfs als we beter zouden hebben gedaan, hadden we waarschijnlijk geen kans gehad"

Meteen nadat hij met Manchester City de topper tegen Chelsea verloor, was Kevin De Bruyne sportief genoeg Liverpool te eren als de verdiende kampioen in de Premier League dit seizoen. "De tweede plek was niet wat we wilden. Maar om op deze manier ernaast te grijpen, daar heb ik geen probleem mee."

Lees verder

Corona of niet, Liverpool-fans vieren eerste titel in dertig jaar aan stadion

Corona of niet, de supporters van Liverpool vierden donderdagavond feest voor de hoofdingang van Anfield en in het stadscentrum. Na de nederlaag van Manchester City bij Chelsea (2-1) zijn "The Reds" voor het eerst sinds 1990 kampioen van Engeland.

Lees verder

'Putten en paaltjes kunnen voor fietsers net zo gevaarlijk zijn als auto's'
Bij maar liefst 83 procent van de zware fietsongevallen is geen ander voertuig betrokken. Fietsers zijn zich daar bovendien amper van bewust.
Lees verder

'Putten en paaltjes kunnen voor fietsers net zo gevaarlijk zijn als auto's'

Bij maar liefst 83 procent van de zware fietsongevallen is geen ander voertuig betrokken. Fietsers zijn zich daar bovendien amper van bewust.

Lees verder

Nieuwe onderwijsminister is eerste zwarte minister onder president Bolsonaro

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft woensdag voor het eerst een zwarte minister opgenomen in zijn regering. Economieprofessor Carlos Alberto Decotelli wordt de nieuwe minister van Onderwijs.

Lees verder

Kamer zet licht op groen voor inzet F-16's boven Syrië en Irak

De plenaire Kamer heeft donderdag het licht op groen gezet voor een nieuwe inzet van Belgische gevechtsvliegtuigen boven Irak en Syrië, op vraag van de internationale coalitie tegen terreurgroep IS.

Lees verder

Pakistaanse premier noemt Bin Laden 'een martelaar'

De Pakistaanse premier Imran Khan krijgt kritiek in eigen land omdat hij de vroegere leider van terreurgroep al-Qaïda, Osama Bin Laden, 'een martelaar' heeft genoemd. Bin Laden werd in 2011 in Pakistan gedood door Amerikaanse elitetroepen.

Lees verder

Geïnterneerden gijzelen urenlang personeel in forensisch psychiatrisch centrum Linkeroever

In het Forensisch Psychiatrisch Centrum op Linkeroever hebben drie geïnterneerden donderdagavond twee personeelsleden gegijzeld. De gijzelnemers werden in de vroege ochtend overmeesterd, de slachtoffers raakten niet gewond.

Lees verder

KMI waarschuwt voor onweer met 'hagelstenen van om en bij drie centimeter'

De dag begint zonnig en warm, maar na de middag worden felle regen- en onweersbuien verwacht. Daarbij is er kans op wateroverlast, hagel en zware windstoten, waarschuwt het KMI, dat code geel heeft afgekondigd.

Lees verder

Unicef waarschuwt: hongersnood dreigt voor miljoenen kinderen in Jemen

In Jemen dreigen miljoen kinderen het slachtoffer te worden van hongersnood als er niet snel hulp op gang komt. Dat zegt Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. In Jemen woedt al vijf jaar een oorlog en nu slaat ook het coronavirus er om zich heen.

Lees verder

Zestien doden door bendegeweld in Mexicaanse staat Sinaloa

Zestien mensen zijn overleden door bendegeweld in de Mexicaanse staat Sinaloa. Dat melden lokale autoriteiten. De doden vielen tijdens een zes uur durende schietpartij.

Lees verder

Tranen bij Jürgen Klopp en Jordan Henderson na winnen Engelse titel met Liverpool: "Wat een prestatie is dit"

De trainer van Liverpool, Jürgen Klopp, was geëmotioneerd en enorm blij na het winnen van de Premier League titel in Engeland. Kort na de wedstrijd tussen Chelsea en Manchester City werd Klopp geïnterviewd door Sky Sports, waar hij zei geen woorden te hebben voor de titel.

Lees verder

VS heeft piek misschien nog niet bereikt, gouverneurs schieten in actie

Donderdag werden in de VS meer dan 39.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld, waardoor het oude dagrecord ruim wordt overtroffen. Terwijl president Donald Trump de cijfers negeert, schieten de gouverneurs wel in actie.

Lees verder

Bijna 30.000 mensen waren maar één of twee dagen werkloos, maar kregen wel volledige energiepremie

Ruim 70.000 mensen die tijdelijk werkloos waren tijdens de coronacrisis hebben de Vlaamse energiepremie gekregen van 202 euro. Daarbij ook bijna 30.000 mensen die maar één of twee dagen werkloos zijn geweest. Dat schrijft VRT NWS.

Lees verder