Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 juni 2020

Stel live uw vragen over reizen en toerisme. Hoe reist u nu het best?

Stel live uw vragen over reizen en toerisme. Hoe reist u nu het best?
Journalist Peter Vantyghem heeft zelf al een motorhome vastgelegd om in augustus met een gerust hart te kunnen reizen waar dat op dat moment mogelijk zal zijn. Hij praat woensdagmiddag over de opening van de grenzen in Europa, waarom Kroatië en Griekenland zo gedreven zijn om toeristen binnen te halen en waarom je al dan niet een test moet ondergaan aan een grens. Zijn Belgen, met hun niet zo goeie coronarapport, wel welgekomen? En zullen we er met een vrij gevoel opuit trekken, of zal deze zomervakantie toch maar een halve ervaring zijn?
Lees verder

'Oude mensen op de markt beseffen vaak niet hoe stijlvol ze eruitzien'

Nico Verhaegen is één van de negen masterstudenten die afzwaaien aan de Antwerpse Modeacademie. In plaats van de gewoonlijke live modeshow zullen de studenten hun eindejaarscollectie zaterdag voorstellen tijdens een digitaal evenement, WWWSHOWWW. Dit zijn alvast zijn stijlgeheimen.

Lees verder

Fluminense en Botafogo hervaten Braziliaanse voetbalcompetitie "onder protest"

De Braziliaanse voetbalclubs Fluminense en Botafogo moeten zondag alsnog de competitie hervatten. Hun terugkeer in de competitie van Rio de Janeiro was uitgesteld omdat beide teams vonden dat ze niet klaar waren na de coronacrisis. De burgemeester van Rio had de teams bevolen donderdag weer in actie te komen. Bij een sportrechtbank werd dat met drie dagen uitgesteld.

Lees verder

Regering gaat kritieke 5G-infrastructuur beschermen

De Nationale Veiligheidsraad (NVR) heeft maandag beslist de toekomstige kritieke 5G-infrastructuur in ons land te beschermen. De regering plant een aantal beperkingen om 'niet-wenselijk' gebruik van de infrastructuur te voorkomen. Dat heeft minister van Telecommunicatie Philippe De Backer (Open VLD) bekendgemaakt.

Lees verder

Ook Ben & Jerry's boycot Facebook

Het ijsmerk Ben & Jerry's heeft zich aangesloten bij het groeiende lijstje van bedrijven die een maand lang niet meer zullen adverteren op het sociale medium Facebook.

Lees verder

Australian Open-winnares Sofia Kenin toont in Charleston meteen haar goede vorm

Australian Open-winnares Sofia Kenin (WTA 4) heeft dinsdag haar eerste wedstrijd sinds de stopzetting van de competities vanwege de coronapandemie overtuigend gewonnen.

Lees verder

Genk alsnog beboet voor spreekkoren na titelviering: "Bedoeld om supporters van een rivaliserende club op stang te jagen"

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft KRC Genk een voorwaardelijke boete van 1.000 euro opgelegd, omdat Limburgse supporters op de slotspeeldag van het seizoen 2018-2019 het beruchte spreekkoor "Alle boeren zijn homo" inzetten. In eerste instantie ontsnapte Genk aan een straf, maar het Bondsparket haalde in beroep zijn gram.

Lees verder

'Europese Unie weert Amerikanen ook na 1 juli'

Hoewel de Europese Unie zijn grenzen voor niet-Europeanen na 1 juli geleidelijk weer wil opengooien, zijn Amerikanen vooralsnog niet welkom. Dat weet de krant The New York Times.

Lees verder

Fauci: 'Het virus is niet onder controle in de VS'

De Amerikaanse viroloog Anthony Fauci sprak woesndag het optimisme van de president Donald Trump tegen in het Amerikaans congres. Hij noemde het coronabeleid van zijn land een 'allegaartje' met enkele lichtpuntjes te midden van zorgwekkende trends.

Lees verder

Stefano Marzo zet carrière voort bij Roda JC: "Hij kent het klappen van de zweep"

Stefano Marzo speelt de komende twee jaar voor Roda JC, zo maakte de Nederlandse tweedeklasser dinsdagavond bekend. De Belgische verdediger komt transfervrij over van het ter ziele gegane Sporting Lokeren.

Lees verder

Voorbije week gemiddeld 93 nieuwe besmettingen per dag

Gemiddeld zijn de voorbije week 16 nieuwe patiënten opgenomen met het coronavirus per dag, en 93 bevestigde gevallen gemeld. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van Sciensano, die voortaan focussen op gemiddelden van de laatste zeven dagen.

Lees verder

Undercoverbeelden tonen hoe olifanten worden mishandeld bij training voor ritjes

De internationale dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection roept op een einde te maken aan het verhandelen en gebruiken van wilde dieren voor vermaak. Ze dringt er bij toeristen vooral op aan geen excursies meer te boeken zoals een ritje op een olifant in Thailand. De organisatie deelt beelden uit dat land waarop te zien is hoe babyolifanten worden 'getraind', nadat ze bij hun ouders zijn weggehaald.

Lees verder

'Godzilla stofwolk' uit Sahara bedekt Caribisch gebied

Verschillende landen in het Caribisch gebied zijn getroffen door een gigantische stofwolk uit de Sahara. Gezondheidsspecialisten zijn bezorgd om de barre luchtkwaliteit in verband met het coronavirus. Intussen trekt de stofwolk richting het zuiden van de Verenigde Staten en Centraal-Amerika.

Lees verder

Minister Ducarme niet opgezet met tweet Marc Van Ranst

De relatie tussen viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en de politieke wereld is opnieuw gespannen. Volgens de krant 'La Libre Belgique' waren politici, onder meer MR-minister Dennis Ducarme, niet opgezet met de tweet, die Van Ranst de wereld instuurde over mondmaskers. 'Ik tweet mijn persoonlijke mening wanneer ik dat wil', antwoordde Van Ranst op Twitter.

Lees verder

Covid-19 en hitte viseren grotendeels dezelfde risicopersonen

Het wordt warm de volgende dagen. De combinatie van een mogelijke hittegolf en covid-19 brengt een aantal uitdagingen met zich mee, waarschuwt Sciensano.

Lees verder

Vijftien maanden met uitstel voor ex-judocoach die minderjarige meisjes aanrandde

Het Hof van Beroep in Brussel heeft ex-judocoach Kris B. uit Opwijk veroordeeld tot 15 maanden met uitstel voor de aanranding van de eerbaarheid van twee minderjarige meisjes.

Lees verder

LIVE. Volg hier om 14 uur persconferentie van de Veiligheidsraad

Vanaf 9 uur zat de Nationale Veiligheidsraad een laatste keer samen voor de zomer. Er wordt beslist over nieuwe versoepelingen van een aantal coronaregels vanaf 1 juli. Hierboven kan u vanaf 14 uur de persconferentie live volgen.

Lees verder

'Is Jessa jouw temptation?': Hasselts ziekenhuis lanceert opvallende wervingscampagne

Bij het Jessa Ziekenhuis in Hasselt zijn ze op zoek naar tien verpleegkundigen voor de dienst intensieve zorg en het operatiekwartier. Ze gebruiken hiervoor een wel zeer opvallende wervingscampagne. In de stijl van het tv-programma Temptation Island verleiden ze geïnteresseerden tot een job in het ziekenhuis.

Lees verder

Plan B verzamelt tips voor zomerse activiteiten in Brussel

Ook in Brussel bereiden velen zich voor op een staycation. Maar met de tips die worden verzameld op het nieuwe platform Plan B belooft de zomervakantie allesbehalve saai te worden.

Lees verder

Dit heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist: bubbel wordt groter, masker niet verplicht

De Nationale Veiligheidsraad kwam woensdagochtend om 9 uur samen om opnieuw te beslissen over enkele versoepelingen van de coronaregels vanaf 1 juli. Er is goed nieuws voor marktkramers, de regels voor cultuurevenementen worden soepeler, maar mondmaskers worden niet verplicht in winkels. De bubbel van tien wordt ook uitgebreid.

Lees verder

Gerechtelijke politie bij eersteklasser Sporting Charleroi om transfers Mogi Bayat te onderzoeken

De gerechtelijke politie van Limburg heeft woensdagochtend een huiszoeking gehouden bij Sporting Charleroi, de club van bondsvoorzitter Mehdi Bayat, in het kader van Operatie Propere handen, zo bevestigt de club woensdagmiddag in een korte mededeling.

Lees verder

Gezocht: gezinnen die zich willen laten portretteren

In de rubriek 'Hoe doen zij het?' laten we wekelijks een alleenstaande, koppel of gezin aan het woord over hoe zij hun werk en leven organiseren. Wie doet wat? Hoe is het huishouden verdeeld? Wordt er gespaard? Hoe ziet een dag er voor hen uit?

Lees verder

Vandalen proberen bomen in brand te steken in Wilrijk

Aan het Pachthofplein in Wilrijk zijn gaten gemaakt in lindebomen. Vandalen hebben ook geprobeerd om ze in brand te steken. Wie achter de brandstichting zit is momenteel onduidelijk, maar het lokale bestuur van Wilrijk neemt de feiten ernstig.

Lees verder

Zo zal het nieuwe stadhuis van Roeselare eruitzien

De Stad Roeselare heeft de eerste plannen voor het nieuwe stadhuis af. Zo komt er een gloednieuwe hoofdingang naast het historisch gedeelte van het stadhuis. Tijdens de werken, vanaf april 2021, verhuizen de huidige diensten naar het De Muntplein.

Lees verder

Wapenstilstand na grensconflict tussen India en China

Een week na een bloedig treffen tussen de legers van India en China in de Galwanvallei in de Himalaya, zijn de twee landen overeengekomen de spanningen aan hun grens tot bedaren te brengen. Dat hebben hoge functionarissen van de twee Aziatische landen dinsdag gemeld.

Lees verder

Gentse Graslei deels afgesloten om samenscholingen te voorkomen

In Gent wordt vanaf woensdagnamiddag een deel van de Gras- en Korenlei preventief afgesloten om samenscholingen tegen te gaan. De toegang wordt beperkt tot een aantal in- en uitgangen, zoals tijdens De Gentse Feesten.

Lees verder

Akkoord tussen bonden en directie bij Brussels Airlines

De vakbonden en directie van Brussels Airlines hebben een princiepsakkoord bereikt over een herstructurering van de luchtvaartmaatschappij. Een belangrijke horde voor eventuele overheidssteun.

Lees verder

Ook pretparkbezoeken krijgen alternatieve regels

In Plopsaland blijven de botsautootjes dicht, omdat je daarin net géén afstand houdt. En in Bellewaerde moet je een mondmasker aan in de attracties, omdat je daarin al eens gaat gillen. De pretparken gaan op 1 juli weer open, maar een bezoek ziet er helemaal anders uit dan voorheen.

Lees verder

Vader en coach van Djokovic halen na kritiek zelf hard uit naar Dimitrov: "Hij heeft de tennisfamilie grote schade berokkend"

Na de aanhoudende kritiek op tennisser Novak Djokovic naar aanleiding van de coronagevallen op de door hem georganiseerde tennistoernooien hebben zijn vader en zijn coach Goran Ivanisevic de Serviër verdedigd. Zo zou het niet zeker zijn dat de Bulgaarse tennisser Grigor Dimitrov bij een van Djokovic' toernooien de besmetting heeft opgelopen, zegt Ivanisevic in de New York Times. Volgens Srjdan Djokovic is de Bulgaar zelfs de oorzaak van alle ellende.

Lees verder

Virton-Beerschot wordt eerste officiële match als voetbal weer kan

De kalendercommissie van de Belgische voetbalbond heeft woensdag beslist dat Virton-Beerschot op 26 juli herspeeld zal worden. De wedstrijd wordt zo de eerste officiële profwedstrijd in ons land na de coronacrisis.

Lees verder

Zo zal een duik in het zwembad eruitzien

De zwembaden zijn klaar om op 1 juli weer open te gaan. De uitbaters doen er alles aan om de retour zo veilig mogelijk te laten verlopen. Met een reservatiesysteem, eenrichtingsverkeer, minder zwemmers of zelfs koortsmetingen aan de ingang.

Lees verder

Muhka presenteert eerste LGBTQI-tentoonstelling in ons land

Een parade komt er dit jaar niet door de coronamaatregelen, dus hebben ze bij Antwerp Pride de handen in elkaar geslagen met het Muhka om de allereerste LGBTQI-tentoonstelling in ons land te organiseren.

Lees verder

LIVE. Weyts geeft meer uitleg over volgend schooljaar

Op 1 september wil het Vlaamse ministerie van Onderwijs alle scholen openen. Dat is het voorstel dat minister Ben Weyts (N-VA), na overleg met zijn collega's van de andere gemeenschappen, op tafel legt. In een persconferentie, die hierboven vanaf 16.30 uur integraal te volgen is, geeft Weyts meer uitleg.

Lees verder

Axel Witsel grijpt met Dortmund opnieuw naast landstitel: "Tweede plaats is geen schande"

Voor het tweede jaar op rij greep Axel Witsel met Borussia Dortmund naast de titel in de Duitse Bundesliga. Net als vorig seizoen moeten ze het ongenaakbare Bayern voor zich dulden, dat onlangs zijn achtste landstitel op rij pakte. "Een tweede plaats in de Bundesliga is geen schande", relativeert de 31-jarige Rode Duivel woensdag in een interview met Sport1.

Lees verder

Seizoen Sergio Agüero zit er vermoedelijk op: City-spits in Barcelona geopereerd aan knie

Sergio Agüero werd in Barcelona door specialist Ramon Cugat geopereerd aan de linkerknie, zo bevestigde Manchester City-coach Pep Guardiola woensdag tijdens een persmoment.

Lees verder

Duizenden nieuwe besmettingen, maar toch militaire parade

In de Russische hoofdstad Moskou vond woensdag een indrukwekkende militaire parade plaats ter ere van het einde van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden. Er zijn nog steeds dagelijks duizenden nieuwe coronabesmettingen in het land, dus er komt veel kritiek op president Poetin. Bekijk de parade in de video hierboven.

Lees verder

Bart De Wever beklimt 192 meter hoge hoogspanningsmast voor reddingsoefening

Antwerps burgemeester Bart De Wever is woensdag 'gered' vanop de hoogste hoogspanningsmast van de Benelux. De reddingsactie werd uitgevoerd door het klimteam van de Antwerpse brandweer in het havengebied. 'Ik ga niet liegen, dat is precies wel heel bangelijk', zei De Wever voor hij aan de klim begon.

Lees verder

Marathon van New York gaat niet door

De marathon van New York, voor zondag 1 november op de kalender, gaat wegens de coronapandemie niet door. Dat deelde de organisatie woensdag mee. Het is de tweede keer dat 's werelds grootste marathon, die sinds 1970 georganiseerd wordt, afgelast wordt. In 2012 gebeurde dat wegens de doortocht van de orkaan Sandy.

Lees verder

Parijse modeweek keert dan toch terug in september

Er zullen eind september dan toch modellen over de catwalk schrijden in Parijs. De organisatoren hebben bevestigd dat de modeweek zal plaatsvinden zoals gepland en dus niet enkel een digitaal alternatief krijgt.

Lees verder

Nicola en Olivier Philippaerts reizen naar Saint-Tropez voor eerste concours in drie maanden

Ook de paardensport trekt zich weer op gang na de corona-impasse. Onze landgenoten Nicola en Olivier Philippaerts zullen de komende drie weken in het Franse Saint-Tropez verblijven, waar ze zullen deelnemen aan een rist wedstrijden waaronder een vijfsterren GP volgende week. Donderdag al staat hun eerste concours op het programma.

Lees verder

Huwelijken toch mogelijk met meer dan 50 vanaf 1 augustus

In juli mogen in feestzalen slechts 50 mensen binnen, evenementen mogen tot 200 personen toelaten. Maar vanaf 1 augustus vervalt het verschil tussen een 'feest' en een 'event': de 'evenementenmatrix' zal beslissen met hoeveel personen je (huwelijks)feest mag doorgaan. 'We hebben een veilige tool', zegt minister Muylle.

Lees verder

Zo ziet de nieuwe spelersbus van Club Brugge eruit: zelfs de cijfers op de microgolfoven zijn blauw

Club Brugge heeft woensdag zijn nieuwe spelersbus voorgesteld. Die biedt plaats aan veertig man en beschikt over Wi-Fi, een fancy koffiezetapparaat en héél wat blauwe accenten. In de bus zien alle details blauw, tot de cijfers van de microgolfoven toe.

Lees verder

Professor Van Damme: 'Wees consequent en verplicht mondmaskers'

De Nationale Veiligheidsraad besliste om mondmaskers niet te verplichten in supermarkten. Nochtans waren GEES-leden Marc Van Ranst en Erika Vlieghe daar openlijk voorstander van. Maar premier Sophie Wilmès (MR) wees erop dat de GEES uiteindelijk niet zelf pleitte voor een verplichting. Het rapport van de GEES wordt maandag openbaar gemaakt.

Lees verder

Ontploffing en brand in Antwerps industriepark

In Wijnegem is deze namiddag een grote brand uitgebroken in een industriecomplex. Omstaanders hoorden ook verschillende ontploffingen

Lees verder

Werkgroep voetbal werkt aan richtlijnen voor heropstart competitie met fans: "We zijn in elk geval optimistisch"

Een gezamenlijke werkgroep van de Voetbalcel, KBVB, Pro League, profclubs en politie werkt aan verschillende draaiboeken voor de heropstart van de competitie, met en zonder toeschouwers. De Nationale Veiligheidsraad zette woensdag het licht op groen om vanaf augustus minstens 800 en mogelijk meer voetbalfans in de stadions toe te laten.

Lees verder

Neymar beult zich af bij medische tests PSG… en krijgt applaus van Mbappé

De Braziliaanse stervoetballer Neymar heeft via zijn Youtube-kanaal beelden gedeeld van de medische tests die hij ondergaat bij PSG. Daarop is te zien hoe Neymar, zorgvuldig gemonitord door de dokters, zich afbeult op een loopband… waarna hij applaus krijgt van niemand minder dan Kylian Mbappé.

Lees verder

Vandalen richten ravage aan bij UGent

Vandalen hebben dinsdagnacht flink wat schade toegebracht in verschillende gebouwen van UGent. Afgerukte airco's, ingegooide ramen en machines die verwoest zijn, … De schade loopt op tot in de honderdduizenden euro's. 'Onderzoeken en doctoraten lopen hierdoor weken tot zelfs maanden vertraging op', zegt Kristof Detavernier van de Faculteit Wetenschappen.

Lees verder

Jambon zet stadionpoorten open naar bekerfinale met publiek

Volgens Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) mogen sportwedstrijden vanaf juli weer een beperkt aantal toeschouwers toelaten. Dat opent perspectieven voor de bekerfinale van 1 augustus waarvoor een speciale taskforce opgericht wordt.

Lees verder

Minister De Croo: 'Sociaal akkoord is belangrijke klip voor Brussels Airlines'

Minister van Financiën Alexander De Croo verwelkomt het sociaal akkoord bij Brussels airlines.

Lees verder

Julian Alaphilippe ruilt Vlaamse kasseien met enkele ploegmaats alweer in voor Franse Alpencols

Nadat hij vorige week nog deRonde van Vlaanderen verkende, heeft Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) nu ook samen met ploegmaats Dries Devenyns en Bob Jungels de Col de la Madeleine in de Franse Alpen bedwongen. De klim vanaf het skistation van Méribel maakt dit jaar deel uit van de zeventiende rit van de Tour de France.

Lees verder

Miljardair Thiele schaart zich achter redding Lufthansa

Nadat hij eerder had gedreigd om de redding van de Duitse luchtvaartreus Lufthansa te dwarsbomen bij de aandeelhoudersvergadering, morgen. Maar hij trekt zijn verzet in en zal de staatssteun toch goedkeuren, meldt de Frankfurter Allgemeine.

Lees verder

Bayer schikt voor miljarden in Roundup-zaak

Chemiebedrijf Bayer heeft een schikking getroffen van omgerekend 9,1 miljard tot 9,8 miljard euro om rechtszaken rond het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup te vermijden. In de VS waren burgers naar de rechter gestapt met de claim dat ze kanker gekregen hadden door Roundup, een product op basis van de stof glyfosaat.

Lees verder

Kim Clijsters verhuist zaterdag met haar familie naar de Verenigde Staten

Zaterdag vertrekt Kim Clijsters (37) en haar gezin naar New Jersey in de Verenigde Staten, waar ze al jaren een huis heeft. Maar niet enkel voor de zomer: Clijsters en haar Amerikaanse man Brian Lynch zullen in Amerika gaan wonen. De kans lijkt zelfs te bestaan dat het gezin niet meer terugkeert. Dat ze meteen kort bij haar schoonfamilie is, speelt een grote rol. Bovendien zou haar man meer dan waarschijnlijk aan de slag kunnen in de NBA.

Lees verder

Vzw's ontgoocheld dat De warmste week geen geld meer inzamelt: 'Flinke streep door de rekening'

De warmste week, de solidariteitsactie van de VRT, zal eind dit jaar anders te werk gaan. Er zullen geen omhalingen meer plaatsvinden om vzw's te steunen die zich inzetten voor het goeie doel. De staatszender roept op om projecten te starten om mensen rechtstreeks te helpen. De vzw's hebben er geen goed oog in. 'Een nobel idee, maar niet haalbaar.'

Lees verder

Man achter 'White Lives Matter'-banner die over Premier League-match vloog ontslagen

De man die een vliegtuigje met de banner 'White lives matter' over de Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Burnley liet vliegen, is ontslagen bij het bedrijf waar hij werkte. Burnley-fan Jake Hepple (24) maakt er op Facebook geen geheim van dat hij achter de bedenkelijke stunt zat, en liet weten dat hij zich daar "bij helemaal niemand" voor wilde verontschuldigen. Zijn vriendin werd eveneens ontslagen omwille van posts op sociale media.

Lees verder

Invaller Dendoncker wint zuinig met Wolverhampton, Martial scoort hattrick voor Manchester United

Leander Dendoncker heeft woensdag op de 31e speeldag in de Premier League met Wolverhampton een zuinige 1-0 zege geboekt tegen Bournemouth. Raul Jimenez scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in de 60e minuut. Dat zag Dendoncker vanop de bank gebeuren. Dertien minuten later mocht de Rode Duivel wel invallen.

Lees verder

Titularis Adnan Januzaj doet met Real Sociedad slechte zaak in strijd om Champions League

In Spanje zien Adnan Januzaj en zijn ploegmaats een ticket voor de Champions League steeds meer uit handen glippen. Woensdag leed Real Sociadad een 0-1 nederlaag tegen het bescheiden Celta Vigo. Januzaj werd voor zijn sterke invalbeurt tegen Real Madrid met een basisplaats beloond en speelde de partij ook uit.

Lees verder

WK skeeleren uitgesteld tot 2021

De wereldkampioenschappen skeeleren, die in september op de agenda stonden, zijn wegens de coronacrisis met een jaar uitgesteld. Dat heeft World Skate woensdag bekendgemaakt.

Lees verder

Liverpool maakt indruk met klassegoals en kan morgen voor het eerst in dertig jaar Engels kampioen zijn

Liverpool staat op een zucht van een eerste landstitel in dertig jaar. Op Anfield Road maakte het Crystal Palace af met vier klassegoals: 4-0. Als Manchester City morgen niet kan winnen op het veld van Chelsea, is het zover.

Lees verder

Hoe het mondkapje dan toch niet verplicht werd

Alle medische experts pleitten vóór een verplichting van mondmaskers in winkels. Maar ze haalden bakzeil in de expertengroep. En dus houdt ook de Veiligheidsraad het bij 'sterk aanbevolen'.

Lees verder

Romelu Lukaku scoort opnieuw, maar na enorme misser bij Inter en nederlaag Lazio is Juventus weer op weg naar titel

Juventus heeft woensdagavond zonder te spelen een gouden zaak gedaan in de titelstrijd in de Serie A. Eerst zag het hoe Inter ondanks een penaltytreffer van Romelu Lukaku niet kon winnen van Sassuolo (3-3), daarna ging ook die andere titelconcurrent Lazio onderuit bij Atalanta (3-2). In die laatste match kwamen Timothy Castagne én Jordan Lukaku als invallers in actie. De Oude Dame telt nu vier punten voorsprong op Lazio, en acht punten voorsprong op Inter.

Lees verder

Real Madrid komt weer op kop in Spanje dankzij flitsende Vinicius en heerlijke vrije trap van Sergio Ramos

Real Madrid heeft met Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard in de basis met 2-0 gewonnen van Mallorca. De flitsende Braziliaan Vinicius was de grote man bij de thuisploeg, Courtois hield zijn netten schoon. Door de zege komt Real weer op kop van La Liga, al heeft het wel evenveel punten als aartsrivaal Barcelona.

Lees verder

In VS hebben ze genoeg van agent die zich krijger waant
George Floyd overleed exact een maand geleden. Sindsdien klinkt de roep om politiehervormingen in de Verenigde Staten steeds luider.
Lees verder

In VS hebben ze genoeg van agent die zich krijger waant

George Floyd overleed exact een maand geleden. Sindsdien klinkt de roep om politiehervormingen in de Verenigde Staten steeds luider.

Lees verder

Twintigtal extreemrechtse Belgen naar paramilitaire trainingskampen in buitenland

De Belgische veiligheidsdiensten hebben weet van een twintigtal Belgen met een rechts-extremistische ideologie die de voorbije jaren hebben deelgenomen aan paramilitaire opleidingen in het buitenland.

Lees verder

Gaia lanceert campagne om katten te steriliseren

Dierenrechtenorganisatie Gaia start donderdag een mediacampagne om katten te steriliseren en katers te castreren.

Lees verder

Protest op Curaçao mondt uit in brandstichtingen en vernielingen

Op het Caraibische eiland Curaçao is protest tegen de regering uitgedraaid op brandstichtingen en vernielingen in het centrum van Willemstad.

Lees verder

Kamer stemt donderdag in met inzet F-16's boven Syrië en Irak

De plenaire Kamer stemt normaal gezien donderdag in met een nieuwe inzet van Belgische gevechtsvliegtuigen boven Irak en Syrië, op vraag van de internationale coalitie tegen terreurgroep IS.

Lees verder

Opnieuw zeer warm en zonnig

Donderdag is het opnieuw zeer warm en zondig en kan de thermometer lokaal tot 31 graden klimmen.

Lees verder

Twee jaar vertraging voor nieuwe Belgisch-Nederlandse fregatten

De bouw van nieuwe fregatten voor de Belgische en Nederlandse marine loopt vertraging op. De ontwerpfase neemt langer in beslag dan voorzien.

Lees verder

Extinction Rebellion verwijdert letters Financiëntoren

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben vanmorgen vroeg enkele metalen letters verwijderd van de Financiëntoren in Brussel. Die willen ze herdopen, om hun ongenoegen te uiten over het huidige regeringsbeleid.

Lees verder

Wereldkampioen Judd Trump pot twee wonderbaarlijke ballen, maar Stephen Maguire mag naar finale Tour Championship snooker

Stephen Maguire (WS-14) heeft zich woensdag in het Engelse Milton Keynes als eerste voor de finale van de tweede editie van het Tour Championship geplaatst. De 39-jarige Schot deed dat door wereldkampioen Judd Trump (WS-1) met 9-6 te verslaan.

Lees verder

Nieuwe recordcijfers in VS, dat coronavirus maar niet onder controle krijgt

De Verenigde Staten krijgt het coronavirus maar niet onder controle. Het aantal nieuwe besmettingen op dagbasis heeft een nieuwe piek bereikt, twee maanden na het vorige record.

Lees verder

Wat deed jij op je vijftiende? "Mexicaanse Messi" breekt illuster record in Spanje (en gaat viraal met kapsel)

Eden Hazard en Thibaut Courtois hebben woensdag met Real Madrid opnieuw de leiding genomen in La Liga. "De Koninklijke", met beide Belgen in de basis, versloeg Mallorca met 2-0. Vinicius Junior (19e) scoorde voor de rust, Sergio Ramos (56e) erna. Kort nadat zijn kapitein de eindstand vastlegde, mocht Hazard gaan rusten (62e). Bij Mallorca mocht Luka Romero zeven minuten voor tijd invallen. De "Mexicaanse Messi" werd zo de jongste speler in de geschiedenis van La Liga.

Lees verder

Lufthansa: Directie heeft akkoord met vakbond cabinepersoneel over besparingen

Bij de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa hebben directie en de vakbond van het cabinepersoneel UFO een akkoord bereikt over een pakket besparingsmaatregelen ter waarde van ruim een half miljard euro. Dat delen het bedrijf en de vakbond woensdagnacht mee.

Lees verder