Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 juni 2020

Krijgen we nog een regering? Stel live uw vragen aan onze chef politiek

Krijgen we nog een regering? Stel live uw vragen aan onze chef politiek
De federale regeringsvorming blijft aanslepen. We zijn ruim een jaar na de verkiezingen, het is al anderhalf jaar geleden dat er nog een federale regering was met een meerderheid in het parlement. De huidige minderheidsregering van Sophie Wilmès verliest eind deze week haar volmachten. Hoe moet het verder? En krijgen we nog een regering?
Lees verder

Pierre Kompany over racistische uitlatingen Belgen: 'Deze mensen moeten wakker geschud worden'

CDH-burgemeester Pierre Kompany heeft voor het eerst gereageerd op de Belgen die mogelijk Congo worden uitgezet na racistische uitlatingen op Facebook tegen hem. 'Ik zou niet graag in hun plaats willen zijn', zei hij. 'Maar zij weten ook niet wat ik onderga.'

Lees verder

Krijgen we nog een regering? Stel live uw vragen aan onze chef politiek
De federale regeringsvorming blijft aanslepen. We zijn ruim een jaar na de verkiezingen, het is al anderhalf jaar geleden dat er nog een federale regering was met een meerderheid in het parlement. De huidige minderheidsregering van Sophie Wilmès verliest eind deze week haar volmachten. Hoe moet het verder? En krijgen we nog een regering?
Lees verder

Nu pas opnieuw de beste, wel al jarenlang de populairste: zeven redenen die van Liverpool de uniekste club ter wereld maken

Dertig jaar lang moesten ze op een nieuwe titel wachten, even lang bleef Liverpool aan populariteit winnen. Waarom heeft iedereen die van het spelletje houdt toch altijd ergens een boon voor de Reds? Behalve Manchester United-fans dan. Alhoewel.

Lees verder

Nederlandse regering geeft KLM 3,4 miljard euro noodsteun

De Nederlandse regering schiet luchtvaartmaatschappij KLM te hulp met een steunpakket van 3,4 miljard euro. Daaraan zijn verschillende voorwaarden verbonden, zoals het verlagen van de kosten met 15 procent. KLM zal een herstructureringsplan uitwerken, waarbij waarschijnlijk ook banen zullen sneuvelen.

Lees verder

Bokslegende Roberto Duran in ziekenhuis na besmetting met COVID-19

De Panamese bokslegende Roberto Duran, voormalig wereldkampioen in vier verschillende gewichtsklassen, heeft besmetting met het coronavirus opgelopen en werd daarvoor in het ziekenhuis opgenomen, zo bevestigde zijn zoon Robin vrijdag op Instagram.

Lees verder

Helpen vanop afstand: Rode Kruis past EHBO-richtlijnen aan

De verplichte sociale afstand die mensen door de coronacrisis moeten respecteren, werpt heel wat vragen op omtrent EHBO. Rode Kruis-Vlaanderen communiceert daarom aangepaste eerstehulprichtlijnen, 'want helpen kan nog steeds'.

Lees verder

Twintig parameters zullen bepalen of festival, huwelijk of beurs mag doorgaan: 'Beter geen alcohol'

Mosselsouper of muziekfestival, bruiloft of beurs: alle organisatoren zullen de komende maanden moeten bewijzen dat het op een veilige manier kan doorgaan. Samen met de overheid leggen ze op dit moment de laatste hand aan een vragenlijst die een groen, oranje of rood licht als resultaat geeft.

Lees verder

Weer onrustige nacht op Curaçao

Op Curaçao was het ook donderdagavond weer erg onrustig met verschillende brandstichtingen, vernielingen en verkeersopstoppingen. De politie had om 22.00 uur (lokale tijd) al meerdere arrestaties verricht. Voor de tweede achtereenvolgende nacht is er een avondklok ingesteld, maar die wordt door veel mensen geschonden.

Lees verder

Orgaandonor worden kan vanaf 1 juli online

Wie na overlijden orgaandonor wil worden, moet vanaf 1 juli niet langer langsgaan op het gemeentehuis. De registratie kan voortaan online of bij de huisarts.

Lees verder

Teruggekeerde IS-strijdster krijgt vijf jaar cel en verliest Belgische nationaliteit

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de teruggekeerde IS-vrouw Rahma Benmezian veroordeeld tot vijf jaar cel en 8.000 euro boete voor haar deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Haar Belgische nationaliteit werd vervallen verklaard en haar onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

Lees verder

Stijn Vlaeminck verhuist van VRT naar sportredactie VTM en HLN

Sportverslaggever en radiopresentator Stijn Vlaeminck stapt later dit jaar over van de VRT naar News City, de nieuwsredactie van VTM Nieuws en HLN. Dat meldt mediabedrijf DPG Media.

Lees verder

Het houdt niet op: AA Gent haalt nu ook Dino Arslanagic gratis op bij Antwerp

Een centrale verdediger was aangekondigd, een centrale verdediger is het geworden. Dino Arslanagic is de jongste pion in het zomerse transferoffensief van AA Gent. De 27-jarige Belg maakt gratis de overstap van Antwerp.

Lees verder

Zo ziet een kustvakantie eruit in België

Een vakantie aan zee ziet er deze zomer een beetje anders uit in ons land. Om de coronapandemie het hoofd te kunnen bieden, gelden verschillende regels aan de kust. Sommige gelden overal, andere verschillen van badstad tot badstad.

Lees verder

Jef Geeraerts uit canon geschrapt wegens 'misselijkmakende visie' op Congo en vrouwen

De nieuwe literaire canon van Vlaanderen verschilt weinig van de vorige versie. Alleen Jef Geeraerts is van zijn voetstuk gevallen. De koloniale visie op Congo, die uit Gangreen spreekt, kan niet meer door de beugel.

Lees verder

Wereldkampioen badminton Kento Momota is "helemaal hersteld" van zwaar verkeersongeval

De Japanse wereldkampioen en nummer een van de wereld in het badminton Kento Momota is "helemaal hersteld" van het zware verkeersongeval waarbij hij begin dit jaar betrokken was in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, zo maakte hij vrijdag bekend.

Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen licht gedaald voorbije week

De voorbije zeven dagen zijn er in ons land gemiddeld 89 nieuwe besmettingen per dag bijgekomen, een daling van zes procent met de week ervoor. Toen was nog sprake van 94 nieuwe besmettingen per dag.

Lees verder

Geen elektronisch toezicht voor Hans Van Themsche

Hans Van Themsche krijgt geen vervroegde invrijheidstelling onder elektronisch toezicht. Dat heeft de Gentse strafuitvoeringsrechtbank vrijdag beslist.

Lees verder

Britten overspoelen stranden, autoriteiten noemen het onverantwoord

De kust in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk werd donderdag overspoeld door duizenden strandgangers door het warme weer. De autoriteiten in Bournemouth verklaren het gedrag van de menigte onverantwoord omdat ze de richtlijnen voor de volksgezondheid in verband met het coronavirus negeerden.

Lees verder

Anderlecht stelt nieuwe truitjes voor, met Candriam en DVV als twee nieuwe partners: "Op zoek naar de successen van vroeger"

RSC Anderlecht heeft vrijdag met Candriam, een wereldwijde multispecialist in vermogensbeheer, en DVV Verzekeringen twee nieuwe partners voorgesteld. Beide bedrijven verbonden zich voor vier seizoenen aan Anderlecht.

Lees verder

Seksuologe Lotte Vanwezemael krijgt radioprogramma op MNM

Ze is al een gekende stem bij MNM, waar ze huisseksuologe is bij 'Generation M'. Vanaf 28 juni zal Lotte Vanwezemael (27) elke zondag te horen zijn in haar eigen programma: 'Summerlove'. Er komt ook een podcast.

Lees verder

VS betalen hoge prijs voor te snelle opening

In brandhaard New York is het virus geluwd, maar elders in de VS slaat het hard toe. Veel staten gingen in mei te snel van het slot.

Lees verder

Erik Wieërs aangesteld als Vlaamse Bouwmeester

Erik Wieërs van het Antwerpse architectenbureau Collectief Noord wordt vanaf augustus de nieuwe Vlaamse Bouwmeester. Hij volgt Leo Van Broeck op.

Lees verder

LIVEKAART. Onweer barst los boven België, grote kans op wateroverlast

De eerste onweersbuien trekken over ons land. Felle windstoten, hevige regen en zelfs hagel zijn voorspeld. Het nummer 1722 is geactiveerd.

Lees verder

Moeten we Jef Geeraerts nog lezen?

Jef Geeraerts' 'Gangreen 1 (Black Venus)' valt uit de nieuwe canon. Een hoogdringende correctie of een gemiste kans?

Lees verder

'Vogue' ziet in prinses Elisabeth 'tweede Kate Middleton'

Het toonaangevende modeblad Vogue heeft 'onze' prinses Elisabeth (18) opgenomen in de lijst met meest stijlvolle, jonge prinsessen. Ze zien in haar de tweede Kate Middleton. Maar we stellen u graag ook die andere junior-royals voor van wie u de komende maanden en jaren nog veel zult horen.

Lees verder

Jasper Stuyven en Edward Theuns in voorselectie van Trek-Segafredo voor Tour de France

Met Jasper Stuyven en Edward Theuns zijn er twee landgenoten opgenomen in de negenkoppige voorselectie van Trek-Segafredo voor de Ronde van Frankrijk, die op 29 augustus van start gaat in Nice, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Antwerpse drugsbaron vrijgelaten in Dubai

De vorige week in Dubai opgepakte Antwerpse drugsbaron Nordin E.H. (32) is vrijgelaten na het betalen van een borg, dat vernam onze redactie uit goede bron. E.H. zou 10.000 euro betaald hebben en moet strikte voorwaarden naleven.

Lees verder

Nog een positieve coronatest: ook de coach van Novak Djokovic loopt besmetting op

Ook de Kroaat Goran Ivanisevic, de coach van 's werelds nummer een Novak Djokovic, heeft besmetting met het nieuwe coronavirus opgelopen, zo maakte hij vrijdag zelf bekend.

Lees verder

Geen pony's of paarden meer op de kermissen

Ten laatste tegen 2023 mogen er geen pony's of paarden meer gebruikt worden in carrousels op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen.

Lees verder

Gijzelnemers psychiatrisch centrum gebruikten scharen en vijlen

De drie geïnterneerden die donderdagnacht twee personeelsleden van het Forensisch Psychiatrisch Centrum Antwerpen hebben gegijzeld, namen contact op met verschillende Vlaamse media. De reden voor de gijzeling zou volgens Gazet Van Antwerpen zijn dat ze inzage wilden in een bepaald dossier.

Lees verder

Eindtermen voor 2e en 3e graad principieel goedgekeurd

De Vlaamse regering heeft de eindtermen voor 2e en 3e graad principieel goedgekeurd. Er wordt nu teruggekoppeld naar de ontwikkelcommissies.

Lees verder

Ongeval wakkert discussie sluiting Ter Kamerenbos aan

Een voetganger werd rond 15 uur aangereden aan de Dianalaan in het deel van Ter Kamerenbos dat nog open is voor autoverkeer, waarop de omgeving werd afgesloten. Brussels gemeenteraadslid Geoffroy Coomans de Brachène (MR) stelde de 'unilaterale sluiting' van de straat aan de kaak op Twitter.

Lees verder

Centrum Glasgow afgezet na steekpartij, dader doodgeschoten door politie

In het Schotse Glasgow heef een man verschillende omstaanders neergestoken. De politie heeft een deel van het stadscentrum afgezet en meldt dat de dader doodgeschoten is .

Lees verder

Nina Derwael wil doorgaan tot de Spelen van Parijs

Olympisch turnkampioene Nina Derwael wil graag doorgaan tot de Olympische van Parijs 2024. Dat heeft de Belgische sportvrouw van het jaar vrijdag verteld.

Lees verder

Coronacrisis slaat krater in Belgische welvaart

Bedrijven verwachten een golf van faillissementen en herstructureringen in het najaar. Als we een herhaling van de oliecrisis willen vermijden, hebben we een krachtige regering nodig, zegt het VBO. 'Met gratis treinritten komen we er niet.'

Lees verder

Adverteerdersrevolte tegen Facebook zwelt aan

Facebook kan niet meer naast de opstand van zijn adverteerders kijken, nu ook telecomreus Verizon zich bij de protestactie heeft aangesloten. De bedrijven klagen aan dat Facebook niets doet om de desinformatie en haat op zijn netwerk aan te pakken.

Lees verder

Handel in aandeel Nyrstar opgeschort

De handel in het aandeel van de zinkgroep Nyrstar is vrijdag even na 15 uur opgeschort, in afwachting van de publicatie van een persbericht, meldt de financiële regulator FSMA.

Lees verder

Vier maanden na toewijzing is mediacontract Belgisch profvoetbal met Eleven Sports eindelijk ondertekend

De Pro League en Eleven Sports hebben het mediacontract van het Belgische profvoetbal vrijdag ondertekend. De toewijzing was eigenlijk in februari al gebeurd, maar doordat aanvankelijk niet iedereen op één lijn zat en daarna corona roet in het eten kwam gooien, volgden de handtekeningen nu pas. Het gaat om een contract van vijf jaar, dat de Belgische profvoetbalclubs elk jaar 103 miljoen euro zal opleveren.

Lees verder

Labourleider zet antisemitismedebat op scherp

Labourleider Keir Starmer heeft – tot woede van de linkervleugel – een prominent partijlid ontslagen wegens het verspreiden van een 'antisemitische samenzweringstheorie'.

Lees verder

UEFA houdt vast aan Champions League in Lissabon, ook al kent de stad weer opflakkering van corona

De UEFA gaat vooralsnog ervan uit dat de Champions League volgens plan in Lissabon kan worden uitgespeeld. De hoofdstad van Portugal is weer in gedeeltelijke lockdown gegaan, nu het coronavirus is opgelaaid.

Lees verder

VS en Verenigd Koninkrijk verwikkeld in 'thee-relletje': 'Dit is een oorlogsverklaring'

Britten en hun thee, het blijft gevoelig liggen. Dat blijkt ook nu weer uit hun reactie op een video (zie hierboven) waarin een populaire Amerikaanse TikTok-gebruikster haar bereiding van 'de perfecte Britse thee' deelde.

Lees verder

Waarom de linkse identiteitspolitiek vrees inboezemt, migratie Europa moet redden en witte mannen op leeftijd het toch weer voor het zeggen krijgen

Wij zijn corona beu, en dus rekenen we er zonder mondkapjes en in almaar grotere bubbels op dat corona ons ook beu raakt. Leve de zomer. Zorgen zijn voor het najaar. Misschien zullen die onderzoekscommissies ons wel redden. Deze elf artikels vind ik de meest prikkelende van de voorbije week.

Lees verder

Na maandenlange twijfel bevestigt organisatie nu toch dat WK wielrennen zal kunnen doorgaan in Zwitserland

De wereldkampioenschappen wielrennen vinden zeker van 20 tot 27 september plaats in Aigle-Martigny. Er bestond nog wat twijfel of het WK dan wel zou kunnen doorgaan in Zwitserland vanwege de coronabeperkingen in het land, maar de organisatie benadrukt vrijdag dat "het werk wordt verdergezet om het WK in Aigly-Martigny succesvol te organiseren van 20 tot 27 september".

Lees verder

Leuven verwijdert standbeeld Leopold II van stadhuis

De stad Leuven zal een beeld van koning Leopold II van zijn stadhuis verwijderen. Die beslissing kadert in een breder dekolonisatieproject.

Lees verder

Witte stemacteurs stoppen met inspreken gekleurde personages

Kristen Bell (39) en Jenny Slate (38) geven hun rol op als stemacteurs voor gekleurde personages in animatiereeksen. Ze vertolkten beiden als blanke vrouwen een gekleurd personage, en vonden dat in het licht van 'Black lives matter' niet meer gepast.

Lees verder

Nu stapt ook Westerlo naar de rechtbank: Kempenaars eisen dat licentie Moeskroen ingetrokken wordt

Westerlo heeft bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel een verzoekschrift tot nietigverklaring van de licentietoekenning aan Moeskroen neergelegd. Dat wordt door algemeen bestuurder Wim Van Hove bevestigd. De juridische démarche zat al een tijdje in de pijplijn, maar is nu effectief ingezet.

Lees verder

Rode Duivels kennen speeldata in Nations League: openingsspeeldag op 5 september, Engeland-België op 11 oktober

De Rode Duivels kennen de exacte tijdstippen wanneer ze komend najaar in actie moeten komen in de Nations League. Het avontuur voor de Belgen in groep 2 van divisie A begint op 5 september (om 20u45) met een uitwedstrijd bij Denemarken. De Denen zijn ook de tegenstander op de slotspeeldag, op 18 november (om 20u45), in het Koning Boudewijnstadion. Engeland en IJsland behoren ook tot de poule van de Duivels.

Lees verder

Lissabon terug in lockdown door feestende jongeren

In de Portugese hoofdstad Lissabon gaan verschillende wijken weer in lockdown. Die maatregel komt er na een heropflakkering van het coronavirus. Mogelijk liggen illegale feestjes aan de basis.

Lees verder

Robert Lewandowski is de Speler van het Jaar in de Bundesliga

Robert Lewandowski is vrijdag, een dag voor de slotspeeldag in Duitsland, uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga.

Lees verder

Van Ranst en 450 artsen schrijven open brief na afwijzing mondmaskerplicht

Meer dan 450 artsen trekken in een open brief aan de alarmbel omwille van het gebrek aan draagvlak voor de coronamaatregelen. Ze benadrukken dat een goede naleving van de richtlijnen cruciaal blijft om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Lees verder

Yves Lampaert blijft twee seizoenen langer bij Deceuninck-Quick Step: "Ik heb een speciale band met dit team"

Yves Lampaert heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick.Step met twee jaar verlengd, tot 2022. Dat maakte de Belgische WorldTourploeg vrijdag bekend.

Lees verder

Voetballers en staf in 1A en 1B moeten 72 uur voor elke match coronatest ondergaan, totale kosten lopen op tot 650.000 euro

De Raad van Bestuur van de Pro League heeft vrijdagnamiddag het licht op groen gezet voor het testprotocol voor de 24 professionele voetbalclubs. Vanaf volgende week moeten spelers en staf wekelijks een coronatest laten afnemen.

Lees verder

'Bij tweede golf moet bezoek in woonzorgcentra mogelijk blijven'

Het Vlaams Parlement zoekt uit of de wzc's beter voorbereid zijn op een tweede golf.

Lees verder

Grimbergs gemeenteraadsvoorzitter neemt ontslag na xenofobe uitspraak

In Grimbergen heeft gemeenteraadsvoorzitter Martine De Coppel (Vernieuwing) ontslag genomen nadat ze zich gisteren op een online vergadering de zin 'alle vreemden weg' liet ontvallen.

Lees verder

Zestien NBA-spelers testen positief op corona

Bij 302 coronatests die dinsdag werden afgenomen bij NBA-spelers hebben zestien spelers positief getest. Dat maakte de NBA vrijdag bekend. Dat is 5,3 procent. Alle besmette personen gaan, volgens het protocol in de NBA, in quarantaine.

Lees verder

Franse Ligue 1 start in zelfde weekend als finale van de Champions League

Het nieuwe voetbalseizoen in Frankrijk start in het weekend van 22 en 23 augustus. Dat bevestigt de Franse Profliga (LFP) vrijdag op zijn website.

Lees verder

KV Mechelen verlengt contract van spits William Togui

KV Mechelen heeft zijn Ivoriaanse spits William Togui langer aan de club verbonden. Hij ondertekende een contractverlenging tot 2024, zo bevestigt Malinwa vrijdag.

Lees verder

Westerlo haalt middenvelder Thomas Ephestion uit Franse tweede klasse

1B-club Westerlo heeft zich vrijdag versterkt met Thomas Ephestion, een 25-jarige middenvelder die overkomt van de rode lantaarn uit de Franse tweede klasse US Orléans.

Lees verder

Vijftig jaar oude sportschoenen gemaakt door oprichter Nike brengen 162.500 dollar op

Een paar sportschoenen dat begin jaren 70 met de hand is gemaakt door Bill Bowerman, de mede-oprichter van Nike, heeft op een veiling in New York 162.500 dollar opgebracht, bijna 145.000 euro. Hij ontwierp deze leren spikes, waarvan de zool aan de schoen was gelijmd in plaats van gestikt, toen hij coach was van de atleten van de Universiteit van Oregon.

Lees verder

Sara Marteleur en Serge Spooren zijn Speler en Speelster van het Jaar in handbal

Sara Marteleur en Serge Spooren zijn vrijdagavond door hun collega-spelers en leden van de sportieve staf verkozen tot Speelster en Speler van het voorbije handbalseizoen. Marteleur en Spooren ontvingen ook de persprijs. Bart Lenders werd bij de mannen voor de vierde opeenvolgende keer verkozen tot Coach van het jaar. Bij de vrouwen was die eer weggelegd voor Richard Curfs, coach van de vrouwen van Handbal Sint-Truiden. Spelers, speelsters en stafleden konden in twee stemronden, halfweg het seizoen en halfweg de play-offs, hun stem uitbrengen in de diverse categorieën.

Lees verder

Lichaam verdronken student (19) gevonden in Samber

In Namen is deze avond het lichaam van een 19-jarige student gevonden. De man ging vorige nacht met een aantal vrienden zwemmen in de Samber, maar kwam niet meer boven.

Lees verder

Officieel: NBA begint er weer aan op 30 juli

Vanaf 30 juli herbegint de NBA met een gesloten competitie in Disney World (Florida). Dat bevestigden de NBA en de spelersvakbond NBPA vrijdag.

Lees verder

'Toerist' Peter Sagan palmt nu al de harten van de Italianen in met aankondiging van zijn allereerste Giro

Peter Sagan doet dit jaar voor het eerst mee aan de Giro, en dat zullen ze in Italië geweten hebben. De Slovaak kondigde zijn deelname aan in een origineel filmpje, waarin hij samen met een groep toeristen een rondleiding krijgt door een museum en als een echte expert voortdurend de zinnen van de gids afmaakt. Een andere toerist windt zich op: "Hoeveel keer heb jij de Giro (toer, nvdr) niet al gedaan?" Waarop Sagan: "De Giro? Het is mijn eerste keer."

Lees verder

Geen naakte ontslagen bij piloten en cabinepersoneel Brussels Airlines

Alleen bij het grond­personeel van Brussels Airlines zal er gedwongen vertrek zijn. Intussen moet het bedrijf op zoek naar een nieuwe covoorzitter.

Lees verder

Sciensano gaat virus opsporen via afvalwater

België zal binnenkort plaatselijke coronaverspreiding monitoren via afvalwater, dat schrijft het medische huisartsenblad Medi-sfeer. Op die manier kunnen regionale uitbraken snel opgespoord worden.

Lees verder

Greg Van Avermaet toont Tourrelikwieën en roept wielerfans op hetzelfde te doen

Om de komende leemte/'wielerleegte' in de maand juli op te vullen, lanceert KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare) het project 'De Tour in je huis/ Le Tour a la maison'. Uithangbord voor dit initiatief is Greg Van Avermaet, de laatste Belgische gele truidrager, van wie die de gele Tourfiets uit 2018 en een gele trui te zien zijn in KOERS. Van Avermaet toont in een filmpje enkele van zijn Tourrelikwieën en roept op om net als hij naar buiten te komen met objecten en verhalen die gelinkt zijn aan de Tour.

Lees verder

Antwerp neemt middenvelder Frank Boya transfervrij over van Moeskroen

De Kameroener Frank Boya zet zijn carrière verder bij Antwerp. De 23-jarige middenvelder komt transfervrij over van Moeskroen. Hij ondertekende vrijdag bij de Great Old een contract voor twee seizoenen (met twee seizoenen extra in optie).

Lees verder

Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) hervat groepstraining na kuitblessure

Zlatan Ibrahimovic traint na zijn kuitblessure opnieuw met de spelersgroep van AC Milan. Dat bevestigde de club vrijdag.

Lees verder

Rutten: 'N-VA vroeg om mee te stappen in regering met Vlaams Belang'

N-VA heeft bij de Vlaamse regeringsvorming vorig jaar geprobeerd om een coalitie te smeden met Open VLD, CD&V en Vlaams Belang. Dat heeft Gwendolyn Rutten (Open VLD) vrijdagavond gezegd in het VRT-programma 'De afspraak op vrijdag'.

Lees verder

Nieuwe bekerformule in het basket, voorzittersverkiezingen één jaar uitgesteld

De verkiezingen van de nieuwe voorzitter van de Pro League Basketball worden met één jaar uitgesteld. Dit om enerzijds de nieuwe competitie (start 2 oktober) tijdens de coronacrisis vlot te laten verlopen en anderzijds het plan van de nieuwe BeNeLeague goed te kunnen voorbereiden. Maarten Bostyn van Limburg United wordt de nieuwe ondervoorzitter.

Lees verder

Facebook zwicht voor kritiek en reageert scherper op racistische reclame

Facebook zal strenger optreden tegen reclamecampagnes die een racistische of discriminerende ondertoon hebben. Het sociale netwerk reageert daarmee op de kritiek die het de afgelopen weken kreeg.

Lees verder

Ongehoord. 'Ik was echt in shock, ik had even wat alcohol nodig'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

België moet uitstoot ammoniak aanpakken

Europa vraagt België extra inspanningen om de ammoniak in de lucht terug te dringen. Voor andere luchtvervuilende stoffen zitten we op koers.

Lees verder

'Ik denk nog altijd dat ik om halfvier de deur zal horen opengaan, maar slaap in een leeg bed'
Nu de curve is afgevlakt en het tempo waarin we de verliezen tellen afneemt, wil De Standaard stilstaan en de doden bij hun naam noemen. We vroegen nabestaanden welk voorwerp innig met hun dierbare verbonden zal blijven. Het zijn spullen die van een leven vertellen. Want hoe traumatisch het afscheid soms ook was, meer nog dan over die dood wilden de nabestaanden over het leven dat eraan voorafging spreken. Opdat het niet ongezien zou zijn.
Lees verder

Coca-Cola adverteert minstens dertig dagen lang niet meer op sociale media

Coca-Cola gaat minstens dertig dagen lang niet meer adverteren op sociale media. Met die boycot sluiten ze zich aan bij onder meer Unilever, Honda en Verizon

Lees verder

Meer dan 45.000 besmettingen op één dag: VS breekt al voor derde dag op rij dagrecord

Op vrijdag hebben meer dan 45.000 Amerikanen positief getest op covid-19, opnieuw een enorme stijging met de dag voordien en dus een nieuw record.

Lees verder

Dit verandert er op 1 juli: geen gevangenisplunje meer en de magneetkaart verdwijnt

Op 1 juli zijn er heel wat dingen die veranderen. De sociale energietarieven dalen, de magneetkaart is niet langer bruikbaar in tram of bus en de gedetineerden in ons land mogen hun eigen kledij beginnen dragen. Een overzicht.

Lees verder

'Toerist' Peter Sagan verovert nu al Italiaanse harten met aankondiging van zijn allereerste Giro
Peter Sagan doet dit jaar voor het eerst mee aan de Giro, en dat zullen ze in Italië geweten hebben. De Slovaak kondigde zijn deelname aan in een origineel filmpje, waarin hij samen met een groep toeristen een rondleiding krijgt door een museum en als een echte expert voortdurend de zinnen van de gids afmaakt. Een andere toerist windt zich op: 'Hoeveel keer heb jij de Giro (tour, red.) niet al gedaan?' Waarop Sagan: 'De Giro? Het is mijn eerste keer.'
Lees verder

Justin Bieber in tegenaanval tegen metoo-beschuldigingen
Justin Bieber dient een klacht in tegen twee vrouwen die hem onlangs beschuldigden van aanranding.
Lees verder