Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 28 juni 2020

Hitte weggespoeld, wisselvallige en vrij winderige zaterdag

Hitte weggespoeld, wisselvallige en vrij winderige zaterdag

De lokale onweersbuien hebben de hitte weggespoeld, zaterdag wordt wisselvallig met kans op een bui, zo meldt het KMI

Lees verder

Vlaamse regering trekt negentig miljoen uit om ondernemerschap te stimuleren

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits trekt de komende vier jaar negentig miljoen euro uit om ondernemerschap en innovatie in Vlaanderen te stimuleren. Het geld gaat onder meer naar Unizo, Voka en Agoria.

Lees verder

Lewis Hamilton veroordeelt uitspraken oud-chef Ecclestone: "Dit is exact wat er mis is"

Formule 1-kampioen Lewis Hamilton heeft de "onwetende" uitspraken over racisme van voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone veroordeeld. Eerder nam de organisatie achter de belangrijkste raceklasse in een verklaring al afstand van uitspraken van de 89-jarige Brit. Die had in een interview gezegd dat zwarte mensen zich vaker schuldig maken aan racisme dan witte mensen.

Lees verder

Dochter dwarsboomt campagne van Republikeinse politicus: 'Stem in hemelsnaam niet op mijn vader'

Robert Regan, die campagne voert voor een zitje in het Huis van Afgevaardigden in Michigan, ondervindt tegenstand uit onverwachte hoek. Zijn eigen dochter roept op om vooral niet voor haar vader te stemmen.

Lees verder

Topfotograaf Stephan Vanfleteren pakt uit met nieuwe expo over lockdown

Topfotograaf Stephan Vanfleteren pakt in het Antwerpse Fotomuseum uit met een nieuwe tentoonstelling: 'Corona Walks'. Verstilde portretten als reflectie van de wandelingen die hij tijdens de lockdown maakte. De beelden zijn een extraatje bij Vanfleterens grote overzichtstentoonstelling, die nog altijd te bezichtigen is in het Fotomuseum.

Lees verder

Elf minderjarige verdachten van rellen in Anderlecht opgepakt

De voorbije dagen heeft de lokale politie Brussel Zuid elf mensen opgepakt die betrokken zouden geweest zijn bij de rellen die op 10 en 11 april plaatsvonden in Anderlecht. Dat meldt het Brusselse parket zaterdag.

Lees verder

Lichte stijging in trend nieuwe besmettingen
De voorbije zeven dagen zijn er in ons land gemiddeld 92 nieuwe besmettingen per dag bijgekomen, zo rapporteert Sciensano. Daaruit blijkt dat het aantal nieuwe besmettingen niet meer daalt, maar zelfs licht is gestegen.
Lees verder

Vijftien bootvluchtelingen gered ter hoogte van De Panne

Voor de kust van De Panne zijn zaterdagochtend vijftien drenkelingen uit het water gehaald. Dat meldt het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. Naar alle waarschijnlijkheid wilden de bootvluchtelingen de oversteek maken naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Beke maakt miljoen euro vrij om kwetsbare gezinnen sneller bij juiste hulp te brengen

Vlaams minister van Welzijn, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) maakt de volgende zes jaar ruim één miljoen euro vrij voor diensten die kwetsbare gezinnen in contact brengen met meer gespecialiseerde hulpverlening. Dat meldt hij zaterdag in een persbericht.

Lees verder

Russisch leger onderschept drie Amerikaanse spionagevliegtuigen boven Zwarte Zee

Het Russisch leger heeft drie Amerikaanse spionagevliegtuigen onderschept. Dat blijkt uit bovenstaande beelden die het Russisch ministerie van Defensie vrijdag verspreidde.

Lees verder

Gemeenteraad Sint-Niklaas unisono: 'Leopold II-laan krijgt nieuwe naam'

Sint-Niklaas schrapt de Leopold II-laan en gaat op zoek naar een nieuwe straatnaam. Een voorstel tot naamswijziging werd vrijdagavond goedgekeurd door de voltallige gemeenteraad.

Lees verder

Merkel: 'Verenigd Koninkrijk moet leven met gevolgen van lossere banden met EU'

Het Verenigd Koninkrijk zal moeten 'leven met de gevolgen' van de beslissing van premier Boris Johnson om na de Brexit geen nauwe banden te onderhouden met de Europese Unie (EU). Dat zei ze zaterdag in een interview met verschillende Europese media.

Lees verder

Matthias Schoenaerts: 'Enorm teleurgesteld in mijn Vlaamse collega's'

Het is duidelijk dat de dood van George Floyd acteur Matthias Schoenaerts enorm heeft getroffen. In Parijs maakte hij samen met kunstenaar JR een gigantische muurschildering van George Floyd en Adama Traoré's ogen. Beide zwarte mannen stierven bij een gewelddadige arrestatie.

Lees verder

Espanyol wisselt opnieuw van coach: Abelardo staat op straat

De Spaanse rode lantaarn Espanyol heeft zijn coach Abelardo Fernandez ontslagen, zo maakte de club zaterdag bekend.

Lees verder

Marathontopper Kamworor breekt been bij aanrijding

De Keniaanse atleet Geoffrey Kamworor is tijdens een training in zijn vaderland aangereden door een motor. De wereldrecordhouder op de halve marathon liep daarbij een gebroken scheenbeen op, melden lokale media zaterdag. De 27-jarige loper, vorig jaar winnaar van de marathon van New York, hield ook verwondingen over aan zijn hoofd.

Lees verder

VAB voorspelt trage opbouw vakantieverkeer

VAB denkt dat het vakantieverkeer dit jaar maar traag op gang zal komen. De mobiliteitsorganisatie baseert zich daarvoor op een combinatie van de resultaten van haar vakantie-enquête en de filehistoriek. Pas vanaf 18 juli zal het zeer druk worden op de Franse autowegen, voorspelt VAB.

Lees verder

Liverpool veroordeelt titelvieringen supporters in volle pandemie

Liverpool, dat donderdag haar eerste Engelse titel in dertig jaar veroverde, heeft zaterdag "het onacceptabele gedrag" van duizenden fans aangeklaagd. De Liverpool-supporters kwamen na de nederlaag van Manchester City bij Chelsea en de daaropvolgende zekerheid over het kampioenschap samen voor Anfield Road en in het stadscentrum voor een uitzinninge titelviering, zonder daarbij rekening te houden met de sociale afstandsregels.

Lees verder

Zuckerberg tuimelt uit top drie rijkste mensen ter wereld na advertentieboycot tegen Facebook

Facebook-baas Mark Zuckerberg is ruim 6 miljard euro 'armer' geworden nu steeds meer grote adverteerders zich afwenden van het socialmediaplatform. Zuckerberg verdwijnt daardoor uit de top drie van de allerrijksten ter wereld.

Lees verder

Zes personen opgepakt voor diefstal Banksy-werk in Bataclan

De Franse politie heeft deze week zes personen opgepakt voor de diefstal van een werk van de Britse straatkunstenaar Banksy aan de Parijse concertzaal Bataclan. De zes verdachten werden vrijdag in verdenking gesteld en opgesloten, werd bij politie en gerecht vernomen.

Lees verder

Dendoncker houdt Wolverhampton met winning goal op Europese koers

Wolverhampton Wanderers heeft zaterdagnamiddag met 0-1 gewonnen op het veld van Aston Villa. Leander Dendoncker was de matchwinnaar voor de bezoekers. De Rode Duivel scoorde in de 62e minuut met een lage knal in het hoekje de enige treffer van de partij.

Lees verder

'Freeze'-protestactie van Extinction Rebellion verloopt rustig

Enkele tientallen leden van Extinction Rebellion hebben om 15 uur een protestactie gehouden op het Brusselse Beursplein. Met mondmaskers aan en op geruime afstand van elkaar stonden ze een vijftal minuten stil terwijl vanuit een gebouw aan het plein een toespraak werd gehouden.

Lees verder

Graffitikunstwerk ter ere van George Floyd beklad

Vandalen hebben de graffitimuur ter ere van George Floyd aan het Strombeekse skatepark beklad. In rode letters staat er 'no hero' (geen held), 'robber' (overvaller) en 'drugdealer' te lezen.

Lees verder

Koninklijk gezin gaat fietsen in Bokrijk

Koning Filip en koningin Mathilde en hun vier kinderen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de provincie Limburg. Ze fietsten er onder meer 20 km op het fietsroutenetwerk in Bokrijk.

Lees verder

Donorconferentie levert ruim 6 miljard euro extra steun op
Tijdens een virtuele donorconferentie is zaterdag wereldwijd voor 6,15 miljard euro aan bijkomende financiering beloofd in de strijd tegen het coronavirus. De EU trekt 4,9 miljard extra uit, maar ook de Verenigde Staten, Canada en andere landen maken meer middelen vrij.
Lees verder

Congolese minister van Justitie opgepakt

De Congolese minister van Justitie, Célestin Tunda Ya Kasende, is zaterdag opgepakt in de hoofdstad Kinshasa. Dat meldt een parlementslid van diens partij aan persbureau AFP. Er woedt momenteel een politieke crisis in de Congolese regeringscoalitie.

Lees verder

Princeton schrapt oud-president Woodrow Wilson

De vermaarde Princeton-universiteit schrapt Woodrow Wilson uit de naam van haar opleidingsinstituut voor beleidswetenschappen. De universiteit desavoueert de 28ste president van de Verenigde Staten omwille van zijn 'racistische denkwijze'.

Lees verder

Meer chauffeurs rijden op verboden rode diesel
De douanediensten hebben vorig jaar gemiddeld drie chauffeurs per dag betrapt op rijden met rode diesel. Technisch gaat dat perfect, alleen is het niet toegelaten omdat er minder accijnzen op betaald moeten worden.
Lees verder

Europa twijfelt over het toelaten van niet-EU-reizigers

De 27 EU-lidstaten schuiven een besluit over de gecoördineerde heropening van hun grenzen voor reizigers uit landen van buiten de EU door naar maandag. Sinds vrijdag ligt er een lijst van een twintigtal 'veilige' landen op tafel, maar sommige EU-regeringen hebben volgens EU-bronnen meer tijd nodig om daar ja of nee tegen te zeggen.

Lees verder

Facebook waarschuwt voor oud nieuws

Wie op Facebook een nieuwsbericht wil delen dat ouder is dan 90 dagen, zal binnenkort eerst een melding te zien krijgen. Het sociale netwerk wil met die ingreep mensen bewuster maken van de content die ze delen.

Lees verder

Zo beveiligt u uw Facebook-profiel na de nieuwste update

Wat deel je via Facebook met de wereld en met de adverteerders van Facebook? Waarschijnlijk meer dan je denkt. Sinds enkele maanden is Facebook bovendien een nieuwe lay-out aan het uitrollen. Tegen het einde van het jaar moeten alle gebruikers overgeschakeld zijn. Maar hoe moet je je Facebook-profiel beveiligen met deze nieuwe versie? In bovenstaande video leggen we het u in zes stappen uit.

Lees verder

Clandestien feest in Parijs leidt tot rellen met politie

Op de Esplanade des Invalides in Parijs is het zaterdagavond laat tot incidenten gekomen tussen de politie en enkele honderden jongeren die er samengekomen waren voor een geïmproviseerd feestje.

Lees verder