Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 juni 2020

Herenthout: Wekelijkse wandelgroep gaat opnieuw op wandel

Herenthout
Wekelijkse wandelgroep gaat opnieuw op wandel
De zon is opnieuw volop van de partij. Tijd dus om de wandelgroep van Driane terug op te starten. We trekken er opnieuw wekelijks op uit voor een wandeling van ongeveer 5 km. Op donderdag 2 juli neemt vrijwilliger Cis Horemans de wandelgroep voor de eerste keer weer mee op sleeptouw. De wandeling start om 14.00 uur aan de inkom van Driane. Deelname is gratis, alle leeftijden zijn welkom.
Lees verder

Vrijwilligers gezocht voor zomerschool
Leerkrachten, leerlingen en ouders zijn tijdens de coronacrisis hard blijven doorwerken om kwalitatief afstandsonderwijs te organiseren. Daarbij zijn er grote inspanningen gedaan om álle leerlingen te bereiken en te betrekken. Desondanks dreigt een leerachterstand. Om deze leerachterstand te beperken, organiseert Huis van het Kind van 13 t.e.m. 27 juli een zomerschool.
Lees verder

Nationale Veiligheidsraad maakt verdere versoepelingen bekend
De Nationale Veiligheidsraad heeft vanmiddag verdere versoepelingen bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Deze gaan in vanaf woensdag 1 juli.
Lees verder

Dubbele beglazing verplicht
Sinds 1 januari 2020 moet elke woning in Vlaanderen beschikken over minstens dubbele beglazing. Indien er signalen zijn van woningkwaliteitsproblemen kan een woningonderzoek worden uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek zal ook standaard gecontroleerd worden of er nog enkel glas aanwezig is. Tijdens een woningonderzoek worden strafpunten toegekend als de woning gebreken vertoont. Als de gebreken in een woning tot 15 of meer strafpunten leiden, kan de woning ongeschikt en/of onbewoonbaar worden...
Lees verder