Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 juni 2020

Gemeente Mol: ‘Vlaanderen Feest!’ coronaproof ook in onze gemeente ter gelegenheid van 11 juli

'Vlaanderen Feest!' coronaproof ook in onze gemeente ter gelegenheid van 11 juli

Met een gevarieerd en gratis activiteitenprogramma vieren we het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Het programma start al op 4 juli met de fietstocht 'Mol Om Kunst' en de expo van Kunstkring Pigminti. Tijdens het weekend van 10 en 11 juli vullen de openluchtfilm Cleo en een beiaardconcert met Luc Rombouts het programma aan. Raadpleeg het programma op www.gemeentemol.be. Alle activiteiten zijn coronaproof en worden strikt volgens de richtlijnen georganiseerd.

Lees verder

Afscheid coronawachtpost

Elf medewerkers van het gemeentebestuur en twee verpleegkundigen van het Wit-Geel-Kruis namen op donderdag 25 juni afscheid van de coronawachtpost. Een emotioneel moment dat heel wat gemengde gevoelens met zich meebrengt. Sinds 18 maart – het begin van de coronacrisis – bemanden en organiseerden ze de wachtpost. Dankzij hun inzet verliep de organisatie van de wachtpost feilloos en konden talrijke inwoners snel getest en onderzocht worden. Bedankt voor jullie inzet - ook aan wie niet aanwezig was!

Lees verder

Deze zomer een openluchtfilm meepikken? Reserveer je gratis tickets.

Tijdens de maand juli trakteert Cultuurcentrum 't Getouw op gratis openluchtfilms. Elke vrijdagavond kan je genieten van een film op groot scherm. De openluchtfilms gaan door op de binnenkoer van De Zwaan (Markt 28), enkel voor de eerste film wijken we uit naar 't Kristallijn (Blauw Keidreef 3). De films zijn gratis, maar door corona ben je verplicht vooraf je plaats te reserveren via www.getouw.be of de cultuurbalie in 't Getouw, Molenhoekstraat 2, 014 33 09 00.

Lees verder

Verstrengde maatregelen voor dieren- en boerenmarkt vanaf zondag 28 juni

Het gemeentebestuur voert in samenspraak met de politie strengere maatregelen in voor een veilig verloop van onze zondagse dieren- en boerenmarkt. Afgelopen zondag vond de eerste markt plaats sinds de coronacrisis. Op sommige momenten was het evenwel veel te druk en konden we de veilige afstand tussen de marktbezoekers onvoldoende verzekeren. Wanneer vanaf 1 juli de verplichting om alleen naar de markt te komen wegvalt, vrezen we in de zomermaanden nog bijkomende drukte. We vragen dan ook aan iedereen – standhouders én bezoekers – om zich strikt aan de afspraken te houden. Als dit niet lukt, vrezen we opnieuw te moeten stoppen met onze zondagse markt.

Bekijk het marktplan hier

Lees verder