Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 juni 2020

Gemeente Mol: Kinderraad zamelt 829 euro in voor Melanoomcentrum en BedanktMerci

Kinderraad zamelt 829 euro in voor Melanoomcentrum en BedanktMerci

De kinderraad verzamelt 829 euro voor het goede doel. De helft van het bedrag gaat naar het Melanoomcentrum van het UZ Brussel, de andere helft is voor BedanktMerci. Als tegenprestatie voor het gestorte geld fietsen de leden van de kinderraad 829 kilometer. Op vrijdagavond 26 juni bouwen we van 19 tot 20 uur een klein feestje via de Facebookpagina met een live-DJ-set. Bedankt aan alle sponsors!

Lees verder

Leerkracht vijfde en zesde leerjaar? Het kanjerkamp heeft jou nodig!

Ben jij leerkracht in de derde graad van het lager onderwijs? Heb je zin om kinderen uit het gewoon onderwijs met leerachterstand een vliegende start te geven in september? Meld je dan aan als vrijwilliger voor het Kanjerkamp en word Molse Vedette! Je werkt een speels educatief programma uit en geeft les tussen 10 en 21 augustus aan een kleine groep kinderen.

Lees verder

Coronaproof ravotten op Speelplein Galbergen: opendeurdag op 1 juli

Vanaf 7 juli tot en met 21 augustus organiseert Speelplein Galbergen opnieuw speelpleinwerking. Omwille van de coronamaatregelen organiseren ze dit jaar twee bubbels: één voor kinderen van het eerste tot het derde leerjaar en een tweede bubbel voor kinderen van het vierde leerjaar tot het derde middelbaar. Kleuters kunnen dit jaar helaas niet komen. Het speelplein werkt uitzonderlijk met voorinschrijvingen. De helft van de plaatsen staat nu al open, de andere helft is telkens een week voor de opvangperiode beschikbaar. Kinderen die inschrijven, komen minstens voor twee volledige dagen. Een kijkje nemen kan tijdens de opendeurdag op woensdag 1 juli van 17 tot 20 uur.

 

Lees verder

Geef je opmerkingen op het bladkorvenplan tot en met 15 juli

Nog tot en met 15 juli krijgt elke inwoner de kans om opmerkingen te maken op het bladkorvenplan voor de aankomende herfst en winter. Nadien wordt het plan vastgelegd en gebeuren er voor dit jaar géén wijzigingen meer. In vergelijking met 2019 voorzien we tien extra bladkorven. De werking van de bladkorven vraagt jaarlijks een aanzienlijke investering van het gemeentebestuur, zowel in manschappen als financiële middelen.  

Lees verder