Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 juni 2020

Gemeente Hooglede: Kaap van de 1000 vlotjes bereikt!

Gemeente Hooglede
Kaap van de 1000 vlotjes bereikt!
Met 1.284 waargenomen soorten is de '1000-soortendag@home' zeker en vast geslaagd te noemen. Maar liefst 150 mensen namen deel aan het telweekend op 13 en 14 juni waarbij waarbij de uitdaging was om 1.000 plant- en diersoorten te vinden in 't West-Vlaamse hart.
Lees verder

Genieten van de natuur in 't West-Vlaamse hart
In onze regio zijn er verschillende pareltjes van groendomeinen en mooie landschappen. Vaak zijn ze nog te weinig bekend, ook voor wie er zelfs heel nabij woont. Onbekend is onbemind... dus proberen we hierin verandering te brengen. Wees welkom op deze wandel- en fietstochten in uw buurt!
Lees verder

Zomerzoektocht 'Erfgoed van bie oes'
Er al eens aan gedacht om op verkenning te gaan in eigen streek? Onze regio kent heel wat verborgen erfgoedpareltjes die je anders achteloos voorbij wandelt of fietst. Projectvereniging BIE verwerkte ze in een zomerzoektocht met wekelijks een nieuwe zoekopdracht.
Lees verder

Start to kip!
Dit voorjaar willen we mensen er van overtuigen dat kippen in de tuin altijd een goed idee zijn. Voor de eitjes, het gezelschap en voor minder restjes in de vuilnisbak. Waag je kans om een 'start to kip'-pakket aan te kopen aan een voordeelprijs.
Lees verder

Programma digidokter voor werkjaar 2020-2021 gekend
Wordt "wijzer" in de digitale wereld en volg één of meerdere sessie uit ons aanbod digidokter. De laagdrempelige sessies starten op zaterdag 5 september en gaan door in Infopunt Trimard.
Lees verder