Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 juni 2020

Gemeente Herent: Gezinszorg: ondersteuning nodig bij huishoudelijke taken?

Gemeente Herent
Gezinszorg: ondersteuning nodig bij huishoudelijke taken?
Gezinnen of alleenstaanden die vanwege geestelijke en/of lichamelijke moeilijkheden of door bijzondere sociale omstandigheden hun huishoudelijke taken niet kunnen uitvoeren, kunnen een beroep doen op de dienst gezinszorg.
Lees verder

Donatie menselijk lichaamsmateriaal na overlijden
Vanaf 1 juli kunnen burgers zich niet enkel op het gemeentehuis, maar ook bij de huisartsen of online via de website www.mijngezondheid.be registreren als donor na hun overlijden.
Lees verder

Gemeente- en OCMW-raad 7 juli 2020 opnieuw in De Kouter
U bent opnieuw welkom in De Kouter voor de gemeente- en OCMW-raadszitting. De afgelopen maanden hebben de raadsleden virtueel vergaderd door de coronasituatie. Nu kunnen grote vergaderingen weer wel. Voorzorgen zijn genomen.
Lees verder

Hoe blijft u uit de dode hoek als fietser?
Vrachtwagenbestuurders kunnen onmogelijk alles zien wat er rond hun vrachtwagen gebeurt. Pas dus goed op als fietser, we geven enkele tips.
Lees verder

Honden aan de leiband
Volgens de wet moet u uw hond steeds aan de leiband houden, niet alleen op openbare wegen, maar ook in bossen en velden. Loslopende of rondzwervende honden zorgen soms voor gevaarlijke situaties en kunnen schade aanrichten aan de natuur.
Lees verder