Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 juni 2020

Gemeente Beernem: Politiezone Het Houtsche heeft nieuwe korpschef

Politiezone Het Houtsche heeft nieuwe korpschef
Veerle Dhont legde maandag 15 juni haar eed af als korpschef van politiezone Het Houtsche. Ze is daarbij de eerste vrouwelijke korpschef in West-Vlaanderen. Eind december 2019 wuifde de politiezone korpschef Eddy Van Daele uit na 18 jaar dienst. Commissaris Alain Van Acker heeft als waarnemend korpschef de fakkel tijdelijk overgenomen. Veerle Dhont is nu voor 5 jaar aan zet.
Lees verder

Paraschol
De coronacrisis heeft onze activiteitenkalender volledig overhoop gehaald. Maar geen nood, we bieden je een uniek format aan. Tijdens de maanden juli en augustus richten we het grasplein aan O.C. De Kleine Beer in als evenementenplein. We voorzien een podium van 50m² en een tent van 5 x 10m met plankenvloer voor catering/bar. We willen dit plein laten bruisen! Daarvoor doen we beroep op jullie.
Lees verder

Nieuw wegdek op jaagpad tussen Beernem en Moerbrugge - update 23 juni
Om fietsers meer comfort te bieden, pakt De Vlaamse Waterweg nv het jaagpad langs het kanaal Gent-Oostende aan. Dit vanaf maandag 8 juni in zowel Beernem als Oostkamp. De Westdijk wordt daarbij grondig vernieuwd en als alles vlot verloopt, is het jaagpad begin augustus klaar. Tijdens de werken is er een omleiding, tussen de twee werkfasen kan het jaagpad gebruikt worden.
Lees verder