Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 mei 2020

Heropstart wekelijkse markt | bibliotheek terug open | noodfonds stad

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Alle dienstverlening op afspraak / gesloten wegens OLH Hemelvaart

Alle diensten in het stadhuis (behalve de stadswinkel) werken volledig op afspraak, zowel in de voormiddag als in de namiddag. Je kan online of telefonisch een afspraak maken. Lees verder...

Hou er ook rekening mee dat de diensten gesloten zijn wegens OLH Hemelvaart van donderdag 21 mei tot en met zaterdag 23 mei. Door de coronacrisis zijn alle andere openbare diensten sowieso dicht: zwembad, CC De Schakel, ontmoetingscentra ... Lees verder...


Opnieuw woensdag- en zaterdagmarkt

Sinds 18 mei zijn er opnieuw openbare markten toegelaten. Daarom starten we ook onze woensdagmarkt in Beveren-Leie en zaterdagmarkt in Waregem op. Op beide markten moet je uiteraard rekening houden met maatregelen om het voor iedereen veilig te houden: voldoende afstand bewaren en voor Waregem ook een opgelegde wandelroute en het afsluiten van enkele straten. Bedankt voor jullie medewerking!

Lees verder...


Bib opnieuw open vanaf 25 mei

Goed nieuws! De bib opent vanaf maandag 25 mei opnieuw de deuren voor bezoekers. Voorlopig wordt het geen ontmoetings- en belevingsplek zoals voorheen, voorzichtigheid is nog steeds geboden. Je kan de volledige collectie doorzoeken en zelf uitlenen en inleveren. Kranten lezen, studeren of gebruik maken van onze computers kan voorlopig niet. Om praktische redenen werden ook de openingsuren lichtjes aangepast.

Lees verder...


Noodfonds van de stad rolt uit

Door de coronacrisis is/was niets nog zoals het ooit was. Een scenario voor dit verhaal had nog niemand ooit geschreven. Het stadsbestuur bleef echter niet werkloos toezien en werkte maatregelen uit om zowel inwoners als ondernemers zo goed mogelijk door de crisis te loodsen. Je leest op onze website alle praktische info over de Waregembon voor elke inwoner en de extra steun aan ondernemers, verenigingen en kwetsbare gezinnen.

Lees verder...


Contactonderzoek gestart, fraudeurs gemeld

Inmiddels zijn de contactonderzoekers aan hun belangrijke taak begonnen om op te sporen met wie besmette personen in contact zijn gekomen. Jammer genoeg proberen fraudeurs hiervan misbruik te maken. Let dus goed op als je opgebeld wordt! Maar hoe kan je nu een echte oproep onderscheiden van een frauduleus telefoontje?

Lees verder...


Huurbemiddeling in coronatijden

Tot 1 oktober kan de Vlaamse Ombudsdienst bemiddelen tussen private huurders en verhuurders van een woning, als zij problemen ondervinden als gevolg van de coronacrisis. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld betalingsproblemen, discussie over (dringende) herstellingen, onenigheid bij aanvang of afloop van het huurcontract, verhuisproblemen ...

Lees verder...


Be-Part terug open vanaf 20 mei

Na enkele maanden gesloten te zijn als maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus, gaat Be-Part terug open op woensdag 20 mei. De expo van Robbert&Frank Frank&Robbert in Be-Part wordt verlengd tot en met 29 november (in plaats van 1 juni). Omwille van de preventieve maatregelen tegen het coronavirus zijn er tijdens de zomermaanden wel aangepaste openingstijden en is de tentoonstelling alleen te bezoeken na reservatie.

Lees verder...


Verkeershinder week 25 mei

In de week van 25 mei zal er hinder zijn in enkele straten. In de Nokerseweg worden fietspaden afgewerkt (25 mei). De Stormestraat is even onderbroken tussen de Verhelststraat en Markt (26 mei). In de Holstraat komt er een betonpomp op de rijweg tussen de Zuiderlaan en de Franklin Roosveltlaan (27 mei). 

Lees verder...


Muziek voor de woonzorgcentra

De afgelopen weken zagen we mooie initiatieven ontstaan waarbij muziekgroepjes, fanfares, leerkrachten van de academie een kort optreden verzorgden buiten aan WZC De Meers of de Coorenblomme. Ben je zelf muzikant of heb je een muziekgroepje en zie je het zitten om vrijwillig te komen musiceren/zingen aan de Waregemse zorginstellingen, laat dit dan weten aan onze cultuurdienst.

Lees verder...