Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 mei 2020

Herenthout: Prijsuitreiking Winterwandelen 2019-2020

Herenthout
Prijsuitreiking Winterwandelen 2019-2020
Van november tot maart namen heel wat wandelaars deel aan de winterwandelingen van Kempens Karakter in Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Olen, Putte, Vorselaar, Berlaar en Nijlen. Aan de reeks was een mooie wedstrijd verbonden. Kempens Karakter deelde aan 11 winnaars, waaronder 3 uit Herenthout, manden met streekproducten en een B&B-overnachting uit.
Lees verder

Lokale politieposten opnieuw bereikbaar op afspraak
De politieposten van lokale politie Neteland ontvangen vanaf maandag 18 mei opnieuw mensen voor klachten of aangiften op hun burelen te Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar. We hebben de burelen aangepast om mensen op een veilige manier te ontvangen.
Lees verder

Bestrijding van processierupsen
Jaarlijks wordt Herenthout, net zoals de omringende gemeenten, geplaagd door de processierups. Ze zijn nog niet meteen zichtbaar, maar we nemen toch al onze voorzorgen. Het lokaal bestuur heeft een firma aangesteld om haarden met processierupsen te bestrijden. Zodra de hinder ontstaat, wordt de firma ingeschakeld om de rupsen weg te branden.
Lees verder

Hinder in Nijlense Steenweg vanaf 25 mei
Vanaf maandag 25 mei 2020 zal Pidpa werken laten uitvoeren in de Nijlense Steenweg, ter hoogte van het 'Hooghuis' (huisnummer 107). De grondwerken, meer bepaald het vervangen van een deksel in de rijweg en de realisatie van een huisaansluiting in de rijbaan, zijn gepland vanaf 25 mei 2020 tot en met 1 juni 2020. Tijdens het realiseren van de huisaansluiting zal een deel van de rijbaan en het fietspad worden ingenomen en is er afwisselend verkeer met driekleurige verkeerslichten.
Lees verder