Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 mei 2020

Gemeente Mol: Stel je kandidaat om onze gemeente nog duurzamer te maken

Stel je kandidaat om onze gemeente nog duurzamer te maken

Hoe zit het met de duurzaamheid van onze gemeente? Daar gaan we graag dieper op in met de duurzaamheidsraad. We zoeken individuele inwoners die geëngageerd willen meewerken aan het gemeentelijke beleid rond milieu, natuur en duurzame ontwikkeling. Stel je kandidaat voor 15 mei 2020 via het e-formulier op onze website https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=990

Lees verder

Lieveheersbeestjes beschermen auto's, stoepen en standbeelden rond centrumkerk

De lindebomen langs de centrumkerk maken momenteel deel uit van een proefproject dat overlast door honingdauw moet tegengaan. Druppels honingdauw die bijvoorbeeld op je auto terechtkomen, vormen een kleverig laagje. Heel vervelend. Het gemeenbestuur kiest voor een natuurvriendelijke aanpak met lieveheersbeestjes. Bij gunstig resultaat, breiden we het project uit naar andere straten met lindebomen.

Lees verder

Onze bewoners online en lekkernijen à volonté

Na de roosjes, gepersonaliseerde mokken en paaseitjes mochten de bewoners en personeelsleden van woonzorgcentrum Ten Hove opnieuw enkele schenkingen ontvangen.

Lees verder

Wat verandert op zaterdag 10 en zondag 11 mei?

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag 6 mei over het verdere verloop van de exitstrategie. De nieuwe versoepelingen gelden steeds in combinatie met het handhaven van de sociale afstand van 1,5 meter, de hygiënerichtlijnen en telewerk als algemene norm. Ook het verbod op samenscholing en samenkomsten in de openbare ruimte is nog steeds van kracht. De toelating om te mogen wandelen, fietsen of sporten in open lucht met twee andere vaste personen blijft ook behouden. Meer dan ooit staat de persoonlijke verantwoordelijkheidszin van elke inwoner voorop.  We zetten alles helder op een rij. 

Lees verder