Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 mei 2020

Gemeente Mol: Ongeval E34 – update 18 uur

Ongeval E34 – update 18 uur
 • De ADR-tankwagen die vuur vatte tijdens de aanrijding op de E34 ter hoogte van Postel, is geblust. De tankwagen bevat een brandbaar alcoholproduct.
 • Momenteel onderzoeken de hulpdiensten of de tankwagen lekt. Op basis van dit onderzoek wordt de verdere afhandeling bepaald.
 • Op de nabijgelegen snelwegparking werd een commandopost ingericht.
  De E34 zal vermoedelijk nog lange tijd afgesloten blijven. De aanrijding gebeurde op de rijrichting vanuit Nederland naar Antwerpen.
 • Op de omleidingsroute via Arendonk – Reusel – Bladel – Eersel is het bijzonder druk. Je vermijdt best de omgeving afrit 25 Oud-Turnhout. De file op de E34 reikt bijna tot aan de afrit Turnhout - Centrum (24)
 • De Reuselseweg blijft afgesloten tussen de dorpskern van Postel en de grens met Nederland.

Volg onze facebookpagina voor verdere updates.

Lees verder

Ongeval E34 – update 18.30 uur
 • Na controle is vastgesteld dat de brandende tankwagen geen lek meer vertoont. De inhoud van één van de vier tankcompartimenten (brandbaar alcoholproduct) is volledig opgebrand.
 • Alle gevaar voor de onmiddellijke omgeving is geweken. De Reuselseweg is opnieuw opengesteld voor verkeer.
 • De inhoud van de resterende drie tankcompartimenten zal de komende uren worden overgepompt naar een andere tankwagen. Deze opdracht neemt vele uren in beslag.
 • De autostrade blijft door de pomp- en opruimwerken vermoedelijk tot morgenochtend afgesloten in beide rijrichtingen. Op de omleidingswegen (Arendonk – Reusel – Bladel – Eersel) is het bijzonder druk. We vragen om deze omgeving te vermijden.
 • Wanneer je naar de Kempen rijdt, adviseren we de E313 of verlaat je de E34 al in Turnhout of Herentals.
 • Tijdens het ongeval viel één dodelijk slachtoffer te betreuren. Deze persoon was chauffeur van één van de drie vrachtwagens. De gemeentelijke crisiscel betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden.
Lees verder

Gemeentelijke crisiscel coördineert zwaar ongeval op E34, vermijd omgeving

hoogte van Postel in de richting van Antwerpen. De gemeentelijke crisiscel coördineert de opvolging van dit incident vanuit 't Getouw. Bij het ongeval zijn drie vrachtwagens – waaronder een ADR-voertuig - betrokken. De hulpdiensten zijn ter plaatse. De bluswerken zijn volop bezig en de brandweer heeft het vuur onder controle. Op dit moment is de snelweg volledig afgesloten in beide richtingen. Omwille van het ongeval moet het verkeer richting Nederland de snelweg verlaten in Oud-Turnhout. Daarnaast is de Reuselseweg tijdelijk afgesloten in de dorpskern van Postel en ter hoogte van de Nederlandse grens. Vermijd deze omgeving.

Volg onze facebookpagina voor verdere updates.

Lees verder

Medisch verslag 19 mei: "Laatste coronapatiënten deze week naar huis"

Dinsdagmiddag 19 mei vond een volgend medisch coördinatieoverleg plaats tussen het ziekenhuis, het gemeentebestuur en de huisartsen. Het volgend overleg dinsdag 26 mei gaat door. We geven kort een publiek verslag van afgelopen middag. Zo mogen de laatste 5 coronapatiënten van het ziekenhuis vermoedelijk deze week naar huis. Er zijn nog bijzonder weinig positieve coronatesten in het ziekenhuis en de coronawachtpost. Een correcte werking van de contactopvolging wordt de komende weken en maanden essentieel om een tweede golf te vermijden. Alle medische partners kijken met grote belangstelling uit naar de impact van de versoepelingen op de evolutie van het virus.

 

 

Lees verder