Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 mei 2020

Gemeente Mol: “Nog geen wettelijke duidelijkheid over buitenverblijven”

"Nog geen wettelijke duidelijkheid over buitenverblijven"

De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag 20 mei dat tweedeverblijvers opnieuw van hun buitenverblijf mogen gebruikmaken, zo vernam het gemeentebestuur via de media. Dezelfde toelating zou gelden voor jaarhuurders van stacaravans en vakantiewoningen. Het gemeentebestuur en de politie wachten nog op de formele besluiten vooraleer het huidige verbod in onze gemeente effectief versoepeld wordt. In elk geval adviseren we alle betrokkenen om – ook na bekendmaking van de wettelijke regels – eerst de eigen camping- of parkdirectie te contacteren vooraleer naar Mol te komen.

Lees verder

Sportief de zomer door met Zomerfit! Inschrijven vanaf 1 juni

Vanaf maandag 29 juni tot en met woensdag 26 augustus organiseert de dienst jeugd en sport een extra uitgebreid 'Zomerfit'-programma. Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen. De inschrijvingen starten vanaf 1 juni om 19 uur via www.gemeentemol.be/sport. Je betaalt 4,50 euro per les. Je moet vooraf betalen en hebt de keuze om een beurtenkaart aan te kopen voor de volledige lessenreeks of een 5-beurtenkaart.

Lees verder

"Park- en campingdirecties zijn verantwoordelijk voor goede verloop"

De toestemming van de Nationale Veiligheidsraad om een verplaatsing naar een tweede verblijf toe te laten, wordt aangevuld met extra richtlijnen voor vakantieparken en campings. Uitsluitend mensen met een vaste stacaravan of vakantiehuisje (eigenaar of met een jaarcontract) mogen de verplaatsing maken. De finale beslissing of en wanneer een vakantiepark of camping toegankelijk is, ligt bij de directie. Zij moeten de nodige maatregelen treffen zodat het leven op het park of de camping volledig conform de actuele coronarichtlijnen verloopt.

Lees verder

"We begrijpen en delen frustratie over laattijdige levering mondmaskers"

Het gemeentebestuur begrijpt en deelt de frustratie van vele inwoners over de laattijdige levering van de beloofde mondmaskers. Ook als gemeentebestuur zijn we teleurgesteld dat ThinkPink de gemaakte beloftes in verband met de leveringsdatum meermaals heeft bijgestuurd. Bij de bestelling was een levering voorzien na tien werkdagen, wat midden mei inhield. Deze leverdatum werd door ThinkPink verschoven naar de week van Hemelvaart, terwijl we recent vernamen dat het uiteindelijk de laatste dagen van mei zouden zijn. We ontvingen daarbij de bevestiging dat de mondmaskers effectief zijn gemaakt en dat uitsluitend nog het internationale transport moet gebeuren. Pas na de levering van alle 41.000 mondmaskers kunnen we de huis-aan-huis bedeling verder organiseren en opstarten. Dit zal vermoedelijk in de eerste week van juni zijn.

Lees verder