Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 mei 2020

Gemeente Mol: Gust en Mariette vieren 70-jarig jubileum in woonzorgcentrum Hemelrijck

Gust en Mariette vieren 70-jarig jubileum in woonzorgcentrum Hemelrijck

70 jaar geleden, op 29 april 1950, gaven Gust (91 jaar) en Mariette (89 jaar) elkaar het ja-woord. Ze verblijven sinds begin dit jaar samen in woonzorgcentrum Hemelrijck. Vorige week waren ze 70 jaar getrouwd, hun platina jubileum. Wie doet hen dat nog na? Normaal vieren ze in Hemelrijck een huwelijksverjaardag met een groot feest voor familieleden en medebewoners. In tijden van het coronavirus zocht woonzorgcentrum Hemelrijck hiervoor een leuk alternatief.

Lees verder

Veilig winkelen in MooiMol: handelskern bereidt zich voor

Door de concentratie van meerdere winkels op een beperkte oppervlakte, vereist onze handelskern in het Centrum bijkomende maatregelen.  Deze helpen onze handelaars van het Centrum om de heropening op maandag 11 mei veilig te laten verlopen. In de loop van deze week brengen we vanuit het gemeentebestuur zelf de vloerstickers op de voetpaden aan om de wachtrijen buiten te organiseren. Daarnaast adviseren we om de voetpaden slechts in één richting te gebruiken. 'Rechts in, rechts uit' vormt daarbij het uitgangspunt. Tenslotte vragen we alle handelaars om reclameborden of andere obstakels op de voetpaden te vermijden.

Lees verder

Gemeentebestuur verlengt geldigheid vrijetijdscheque, cadeaubon en Mols Kadoke

Het gemeentebestuur besliste om de geldigheidsduur te verlengen van de vrijetijdscheque, de 'oude' gemeentelijke cadeaubon en het Mols Kadoke. Door de coronacrisis is of was het niet meer mogelijk om een vrijetijdscheque of een 'oude' cadeaubon te spenderen. We zetten hieronder voor elk initiatief de oplossing op een rij:

Lees verder

750 speel- en knutselpakketten voor kwetsbare gezinnen

750 kinderen uit kwetsbare gezinnen ontvangen binnenkort een speel- en knutselpakket. Elk pakket is aangepast aan de leeftijd van het kind (3 tot 12 jaar) en voorzien van toffe spelideeën. Het pakket moet gezinnen inspireren en aanzetten om er thuis – zowel binnen als buiten – zelf mee aan de slag te gaan. De verdeling gebeurt tijdens de Week van de Opvoeding die loopt van 16 tot 23 mei. Huis van het Kind Balen – Dessel – Mol – Retie gaat diezelfde week ook digitaal via website, Facebook en Instagram met allerlei tips rond het jaarthema 'Opvoeden is geen Wedstrijd'.

Lees verder