Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 mei 2020

Gemeente Mol: Frietstraat in Postel heropent op zaterdag 23 mei onder strikte voorwaarden

Frietstraat in Postel heropent op zaterdag 23 mei onder strikte voorwaarden

Onder strikte voorwaarden krijgen de uitbaters van de Frietstraat in Postel vanaf zaterdag 23 mei de toelating om opnieuw te openen. Zo krijgen de uitbaters de mogelijkheid om via een zelf af te spreken beurtrol één friet- en hamburgerkraam én één ijsjeskraam te openen. De toelating geldt onder voorbehoud van een veilige verloop. Na het openingsweekend volgt een evaluatie. Deze hangt ook sterk af van de discipline van de bezoekers. Zo vragen we iedereen om de frietjes, hamburgers of het ijsje niet op te eten in de onmiddellijke buurt van de kramen, maar om afstand van elkaar te nemen op de parking. Daarnaast hopen we dat iedereen het afval in de voorziene vuilnisbakken deponeert.

Lees verder

Respecteer rook- en vuurverbod in natuur- en heidegebieden en bossen

Door de droogte van de afgelopen weken vaardigt de gouverneur met onmiddellijke ingang een rook- en vuurverbod uit in alle bossen, natuur- en heidegebieden. Gelieve dit verbod strikt te respecteren. De maatregel geldt voor onbepaalde duur tot intrekking van het verbod.

Lees verder

't Mols Kadoke nu ook 24 op 24 te koop aan gloednieuwe automaat in 't Centrum

Je kan vanaf nu ook een Mols Kadoke kopen aan de gloednieuwe automaat in de Statiestraat (doorgang Santo Tomasplein). Naast fysiek aan de balies in 't Getouw, de dienst toerisme en in Ten Hove (tijdelijke balie in de werkwinkel), online via www.gemeentemol.be/molskadoke en voor grotere bestellingen via het e-formulier, is nu ook de automaat een officieel verkooppunt. De nieuwe gemeentelijke cadeaubon is geldig bij maar liefst 215 Molse handelaars en kan je kopen in coupures van 10, 15 of 50 euro.

Lees verder

Maak afspraak voor telefonische hulp bij invullen aangifte personenbelasting

Door de coronacrisis houden de experts van de FOD Financiën dit jaar geen invulsessies voor de aangifte van de personenbelasting in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Ze helpen je wel telefonisch verder. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via het nummer 02 575 56 66. Hou je identiteitskaart en agenda bij de hand.

Lees verder