Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 mei 2020

Gemeente Hooglede: Volgende fase in de afbouw start op zondag 10 mei!

Gemeente Hooglede
Volgende fase in de afbouw start op zondag 10 mei!
Woensdag 6 mei kwam de Nationale Veiligheidsraad samen en werden de meest recente beslissingen toegelicht. Zo werden er beslissingen genomen op vlak van gezin, winkelen en sportwedstrijden.
Lees verder

Gratis covid-signalisatie
Bent u als handelaar of ondernemer op zoek naar duidelijke covid-signalisatie? Bewegwijzering, herinnering om je handen te wassen, een verbodsteken, je kan ze op het platform van VLAIO vinden.
Lees verder

Aanvraag compensatiepremie
Vanaf 5 mei kunnen ondernemingen hun aanvraag indienen voor de compensatiepremie. De premie bedraagt 3000 euro en is een compensatie voor ondernemingen die niet verplicht werden om te sluiten, maar een zware omzetdaling hebben geleden van minstens 60% als gevolg van de coronamaatregelen.
Lees verder

Alle technische keuringen van voertuigen weer mogelijk
De periodieke keuringen van personenauto's, kampeerwagens en lichte bedrijfsvoertuigen worden veilig en gespreid opgestart in de Vlaamse keuringscentra vanaf 4 mei. Dat zijn de laatste keuringen die nog niet mogelijk waren wegens de coronacrisis.
Lees verder

Gids voor de heropening van winkels
Een gids met tips en een affiche om zelfstandigen en winkeliers te helpen hun activiteiten te hervatten.. De gids bevat een reeks preventiemaatregelen die als minimaal en noodzakelijk worden beschouwd om te zorgen voor veilige contacten tussen kleinhandelaars, hun personeel en hun klanten.
Lees verder