Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 april 2020

Volleybalclub Menen vindt nieuwe spelverdeler in Finland

Volleybalclub Menen vindt nieuwe spelverdeler in Finland

Volleybaleersteklasser Menen heeft met Akseli Lankinen een nieuwe spelverdeler aangetrokken. De 22-jarige Finse international komt over van Akaa-Volley, zo maakte de club zondag bekend. Het wordt zijn eerste buitenlandse avontuur in clubverband.

Lees verder

Zweedse auteur Per Olov Enquist overleden

De Zweedse schrijver Per Olov Enquist, bekend om zijn historische romans, is op 85-jarige leeftijd overleden. Dit heeft de familie van de auteur bevestigd aan de Zweedse kranten Dagens Nyheter en Aftonbladet en de Deense krant Politiken. Enquist overleed zaterdagavond na een lange ziekte.

Lees verder

Wilmès: 'Er is absoluut geen zekerheid dat de winkels op 11 mei opengaan'

'Zekerheid bestaat niet', zei premier Sophie Wilmès (MR) zonet in De Zevende Dag. Erika Vlieghe, de voorzitter van de expertengroep die de exit voorbereidt, vindt net als haar collega Marc Van Ranst '11 mei vroeg' voor de opening van alle winkels.

Lees verder

12.000 laptops richting kwetsbare leerlingen

De ambitie om 10.000 laptops in te zamelen voor scholen en kwetsbare jongeren getroffen door de coronacrisis, is gerealiseerd. Dat meldt de organiserende vzw DigitalForYouth.be.

Lees verder

Druk op ziekenhuizen neemt af, kaap van 7.000 doden overschreden

De druk op onze ziekenhuizen blijft verder afnemen, zo blijkt uit de dagelijkse update van Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid. Er zijn opnieuw veel meer mensen ontslagen dan opgenomen. Het aantal overlijdens is ook lager dan gisteren.

Lees verder

Gezin stelt 'Silly Walks'-zone in, voorbijgangers stellen niet teleur
Om de saaiheid van de lockdown wat te doorbreken, plaatste een gezin uit Michigan begin april een bordje in hun voortuin. Daar staat op dat mensen vanaf dit punt 'silly walks' moeten doen. De voorbijgangers stellen niet teleur, integendeel. Bekijk het in de video hierboven.
Lees verder

Rode Duivel Hendrik Van Crombrugge wordt in de herfst voor de tweede keer vader

Anderlecht-doelman en Rode Duivel Hendrik Van Crombrugge wordt in de herfst voor de tweede keer vader, zo maakte hij zondag bekend op zijn Instagram-account.

Lees verder

Spanje herademt: veel minder doden, versoepeling maatregelen

In Spanje is het aantal dagelijkse coronavirus-gerelateerde sterfgevallen gedaald tot het laagste niveau in meer dan een maand. Premier Pedro Sanchez heeft een verdere versoepeling van de maatregelen beloofd.

Lees verder

SP.A gaat volmachten Wilmès niet verlengen

'We hebben volmachten gegeven om de crisis zo snel mogelijk te beheren', zei SP.A-voorzitter Conner Rousseau in het VTM-nieuws. 'We gaan die waarschijnlijk niet verlengen. De opbouw van het land moet gebeuren met een sterke regering.'

Lees verder

Hubble wordt 30: de knapste beelden van de beroemde ruimtetelescoop
Dit weekend is het exact dertig jaar geleden dat de Hubble ruimtetelescoop gelanceerd werd. In die drie decennia verbaasde Hubble ons regelmatig met de meest waanzinnige foto's van het universum. Bekijk in de video hierboven de meest indrukwekkende foto's.
Lees verder

Spurtbom Elia Viviani hoopt snel weer in openlucht te mogen rijden: "Renners vormen geen gevaar"

De Italiaanse wielrenner Elia Viviani hoopt dat hij zo snel mogelijk weer een trainingsrondje op de wegen mag fietsen in Italië. "Ik wil erop wijzen dat wij, de renners, voor niemand een gevaar vormen. Het wielrennen moest stoppen om de toenemende druk op de ziekenhuizen te verlichten, niet omdat wielrenners het coronavirus verspreidden", zegt de 31-jarige sprinter uit de Franse ploeg Cofidis in de Franse sportkrant L'Équipe.

Lees verder

Trump noemt persbriefings 'tijdverlies'

Gaat de Amerikaanse president Donald Trump de pers nog toespreken de komende tijd? In een Tweet noemt hij de briefings alvast 'de tijd en moeite niet waard'.

Lees verder

Wouter Torfs pikt kritiek op ontslagen niet

'Lasterlijk', zo bestempelt Torfs de kritiek als zou hij de ontslagen in zijn schoenenketen afwentelen op de overheid.

Lees verder

Vier nieuwe wolven in ons land: 'België wordt wolvenkruispunt van Europa'

In de eerste drie maanden van dit jaar heeft Wallonië er vier nieuwe wolven bijgekregen. Dat brengt het totaal aantal wolven in ons land nu op (minstens) negen in Wallonië en drie in Vlaanderen. 'België is goed op weg om het wolvenkruispunt van Europa te worden', zegt Jan Loos van Welkom Wolf, het wolvenmeldpunt.

Lees verder

Brad Pitt reageert als Anthony Fauci op corona-uitspraken Trump
De Amerikaanse acteur Brad Pitt heeft in programma Saturday Night Live de viroloog Anthony Fauci bedankt voor zijn kalmte en duidelijkheid. Maar eerst stak hij de draak met de uitspraken van president Donald Trump over het nieuwe coronavirus.
Lees verder

Rohan Dennis rijdt eerste Belg op 6 minuten en wint slotrit virtuele Ronde van Zwitserland

Rohan Dennis (Ineos) heeft zondag de vijfde en laatste rit in de virtuele Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Australiër pakte eerder ook al de bloemen in de openingsetappe. De 29-jarige Dennis, wereldkampioen tijdrijden, bleef thuis op rollen na 36 kilometer van Camperio tot Disentis-Sedrun de Ier Nicolas Roche (Sunweb) met twaalf seconden voor. De Deen Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) maakte het podium vol.

Lees verder

Nederlandse voetbalbond vraagt overheid om financiële steun: "Stopzetting seizoen kost 300 à 400 miljoen"

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond KNVB heeft de overheid om steun gevraagd. Volgens de voetbalbond bedraagt het inkomstenverlies door het afbreken van het seizoen vanwege de coronacrisis zo'n 300 miljoen euro en kan de schade zelfs oplopen tot 400 miljoen euro.

Lees verder

Toch een waterkansje op vervolg voetbalcompetitie?

Viroloog Steven Van Gucht laat de deur nog op een kier voor de herstart van het Belgische voetbalseizoen. Michel D'Hooghe, voorzitter van het medische comité van de FIFA, is alvast niet voor.

Lees verder

Belgisch livestreamfestival gestart: 1.650 mensen kochten ticket

Bij gebrek aan concerten heeft een muziekcollectief een Belgisch livestreamfestival opgezet. Zo'n 1.650 mensen betaalden 10 euro om het te kunnen volgen.

Lees verder

Rondrijdend café in beslag genomen in Mechelen: 'Onbegrijpelijke lichtzinnigheid'

De Mechelse burgemeester heeft zaterdagavond een foodtruck in beslag laten nemen in deelgemeente Walem. Een cafébazin gebruikte hem als rondrijdend café. 'De cafébazin gaf aan dit te doen omdat ze haar klanten mist', luidt het bij de politie.

Lees verder

Klassieker Jacques Brel wordt coronahit

Meer dan vijftig jaar nadat het geschreven werd, is Brels 'Vesoul' opnieuw actueel, in een satirische coronaversie.

Lees verder

"Minder F1-races? Dan moet Ferrari korting geven op haar motoren!"
Voor Haas F1-teambaas Guenther Steiner is het eenvoudig. Indien het F1-seizoen drastisch wordt ingekort, dan moet Ferrari ook korting geven op de factuur die zijn team moet betalen aan de Scuderia.
Lees verder

Leopold II-tunnel gaat dag en nacht dicht voor werken

De Brusselse Leopold II-tunnel gaat zondag vanaf 22 uur dicht in beide richtingen. Voorlopig gaan de renovatiewerken dag en nacht door, omdat er nu minder verkeer is in de hoofdstad. Dat zegt woordvoerster Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

Lees verder

Geruchten over toestand Kim-jong-un zwellen aan
Hoe ziek is Kim Jong-un, of is hij misschien ­gestorven? Omdat niemand het echt weet, blijven de geruchten over de gezondheidstoestand van de Noord-Koreaanse leider doorgaan.
Lees verder

Bill Gates zet volledige fonds in voor bestrijding corona

Bill Gates zal alle middelen van zijn stichting, de Bill & Melinda Gates Foundation, inzetten in de strijd tegen het coronavirus.

Lees verder

Italiaanse scholen toe tot in september
De regering in Rome wil de bedrijven vanaf 4 mei geleidelijk laten heropstarten. Restaurants volgen ten vroegste op 18 mei.
Lees verder

Deze mol zette Vlaanderen wekenlang op het verkeerde been

In het Griekse vissersdorpje Pachi werd de mol na negentien dagen definitief ontmaskerd.

Lees verder

'De mol' is nog lang niet uitgegraven
't Is gebeurd! In de finale van 'De mol' kroonde Jolien (25) zich tot winnaar door Alina (21) te ontmaskeren als de jongste mol ooit. Het vijfde seizoen van 'De mol' 2.0 was een schot in de roos: zowel in de kijkcijfers als met de kleurrijke kandidaten en hun avonturen.
Lees verder

De mol: 'De pijn die je voelt als iemand vertrekt, had ik toch onderschat'
Ze is de jongste mol ooit, maar toch boezemde haar leeftijd Alina geen extra angst in. 'Of ik nu de jongste of de oudste mol ooit ben, dat is maar een detail. Ik hoop vooral dat de kijkers niet dachten: ah, zij is nog zo jong, dus zij kan de Mol niet zijn.'
Lees verder

Applaus uit een toetsenbord: zo verliep het eerste Belgische livestreamfestival

Zowat tweeduizend kijkers betaalden 10 euro voor een ticket voor het eerste betalende Belgische livestreamfestival, dat zondagavond plaatsvond.

Lees verder

Groenen werken aan 'solidaire lente'

Groen en Ecolo voegen zich bij het koor van partijen dat een verlenging van de volmachten voor de regering Wilmès niet ziet zitten. De groenen missen 'het menselijke' in de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.

Lees verder

Hoe het coronavirus zelfs de Mexicaanse drugsmaffia niet spaarde
Iedereen voelt de gevolgen van de coronacrisis. Zelfs de Mexicaanse drugsmaffia werd de laatste weken niet gespaard. Uitgerekend Wuhan en het op slot gooien van die stad speelden daarin een prominente rol.
Lees verder

dS Audio #155: Hoe het coronavirus zelfs de Mexicaanse drugsmaffia niet spaarde
Iedereen voelt de gevolgen van de coronacrisis. Zelfs de Mexicaanse drugsmaffia werd de laatste weken niet gespaard. Uitgerekend Wuhan en het op slot gooien van die stad speelden daarin een prominente rol.
Lees verder

Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un 'leeft en is in goede gezondheid', zegt Zuid-Korea

Kim Jong-un leeft nog en is ook gezond volgens een veiligheidsadviseur van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Er zijn al een tijdje speculaties over de gezondheid van de Noord-Koreaanse leider.

Lees verder

Boris Johnson gaat volgende week aanpassing lockdownmaatregelen aankondigen

De Britse premier Boris Johnson zal naar verwachting volgende week al plannen aankondigen om de lockdownmaatregelen in zijn land te verlichten, meldt de Britse krant The Telegraph zondagavond.

Lees verder

Voorlopig laatste dag mooi lenteweer

Aan het prachtige lenteweer van de voorbije dagen komt voorlopig een einde. Maandag wordt wellicht de mooiste dag van de hele week.

Lees verder

Deutsche Bank blijft uit rode cijfers

Deutsche Bank is het jaar beter dan verwacht gestart. Het verwachte verlies is in het eerste kwartaal uitgebleven. De bank zet een half miljard opzij om mogelijke verliezen door de coronacrisis af te dekken.

Lees verder