Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 april 2020

Stad Tongeren: Word jij één van onze 100 influencers in het instacenturion van Tongeren?

Word jij één van onze 100 influencers in het instacenturion van Tongeren?
In het vertraagde ritme van de coronacrisis, bleef de stad Tongeren niet stil zitten. Met de vraag "Word jij één van onze 100 influencers?" gaat de Stad Tongeren op zoek naar 100 ambassadeurs die hun liefde voor Tongeren aan iedereen willen tonen.
Lees verder

Doneer je laptop en voorkom leerachterstand bij kwetsbare kinderen
De stad Tongeren, het sociaal Huis De Semper en het Huis van het Kind Tongeren bundelen hun krachten en lanceren de actie 'Doneer je laptop' zodat ook de meest kwetsbare kinderen thuis les kunnen volgen in deze toch wel bizarre tijden.
Lees verder

Stadsarchief: foto's en blog
De huidige coronacrisis gooit ook roet in het eten van het cultureel-erfgoedevenement Erfgoeddag. Dit jaar zou Erfgoeddag immers haar 20ste verjaardag vieren. Ook in Tongeren zou dit weekend (za 25 & zon 26 april 2020) een feestweekend moeten worden.
Lees verder

Werken Vermeulenstraat, Kielenstraat en Maastrichterstraat
Op maandag 27 april 2020 start de firma Elcoval met graaf- en nutswerken in opdracht van Fluvius. Deze werken zijn verspreid over drie fases: de Vermeulenstraat, een gedeelte Maastrichterstraat tussen Vermeulenstraat en Kielenstraat en de Kielenstraat tot aan het Gallo-Romeins Museum.
Lees verder

Alle Tongenaren krijgen een gratis mondmasker
Het gaat om herbruikbare en wasbare maskers. De stad Tongeren plaatst zelf een bestelling omdat er voorlopig geen duidelijkheid is over de mondmaskers van de federale overheid.
Lees verder

Fietszone in Tongers stadscentrum
Vanaf juni is de fiets koning in het centrum van Tongeren. De volledige binnenstad wordt dan samen met de bestaande voetgangerszone één grote fietszone van maar liefst 53 aaneengesloten straten waar de fietser hoofdgebruiker wordt.
Lees verder