Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 april 2020

Stad Oudenburg: Bib start afhaaldienst

Bib start afhaaldienst
De bibliotheek diende zijn deuren te sluiten door de coronamaatregelen en bleef daarna dicht voor de omschakeling naar het eengemaakt bibliotheeksysteem. Nu het nieuwe systeem bijna volledig operationeel is, werden de inwoners bevraagd over de heropstartmogelijkheden van de bibliotheek. Vanaf 5 mei 2020 start de bib met een afhaalservice.

Via Facebook werd een bevraging gedaan over het heropstarten van de bibliotheekwerking. 60% van de 160 respondenten gaven aan terug boeken te willen ontlenen uit de bibliotheek. Als stadsbestuur wensen we aan die vraag te voldoen, uiteraard rekening houdend met de maatregelen tegen COVID-19. Daarom heb we een procedure uitgewerkt waarbij het via afhaling na afspraak mogelijk zal zijn om opnieuw boeken te ontlenen. Inleveren is voorlopig nog niet mogelijk 

Procedure

  • Vanaf dinsdag 5 mei 2020 kunnen boeken, strips en dvd's dus opnieuw ontleend worden.
  • Zoek in de catalogus (oudenburg.bibliotheek.be) de aanwezige werken die je wenst aan te vragen. Je kan tot maximaal 10 objecten kiezen.
  • De gewenste items (titel, auteur, boek, strip of dvd) mail je door naar bibliotheek@oudenburg.be. Vermeld zeker ook je voornaam, familienaam, het nummer van je bibkaart of e-ID (rijksregisternummer) en het gewenste afhaalmoment.
  • Afhalen kan elke voormiddag van dinsdag tot vrijdag en vrijdagnamiddag.
  • Telefonisch aanvragen kan ook op het nummer 059-56 84 92 en dit op woensdag tussen 9 en 12 uur en op vrijdag tussen 14 en 18 uur.
  • Als de aangevraagde materialen klaarliggen in het afhaalpunt (M. Gysselingzaal, naast de bib) ontvang je een e-mail of telefoontje met het afgesproken afhaalmoment (dag en uur).
  • Gelieve het afgesproken tijdstip te respecteren en de nodige afstand te bewaren bij het afhalen!
Lees verder

Personeel WZC Riethove test negatief
Het personeelsteam van WZC Riethove heeft vandaag de resultaten gekregen van de coronatesten die op 25 april 2020 werden afgenomen. Alle testen bleken negatief te zijn. Tot op heden was er in WZC Riethove geen enkele indicatie van besmettingen bij bewoners of personeelsleden met het coronavirus. Het is alvast een stevige opsteker dat er nu ook bevestiging komt voor het personeelsteam. Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft intussen bevestigd dat ook de bewoners op zondag 3 mei 2020 allen worden getest.

Op zaterdag 25 april 2020 werden 66 tests afgenomen bij het personeelsteam van WZC Riethove. Met opluchting vernam het team op dinsdag 28 april 2020 dat alle testen negatief zijn. Het is een mooi en bemoedigend resultaat voor de medewerkers om op de ingeslagen weg verder te gaan. We volgen strikt de maatregelen op en zullen dit ook de komende weken blijven hanteren. Op zondag 3 mei 2020 krijgen we ook tests van het agentschap voor onze bewoners. De resultaten van deze tests verwachten we in de loop van volgende week.
Lees verder

Ondersteuning Oudenburgse handelaren
De Nationale Veiligheidsraad heeft aangegeven dat winkels ten vroegste opnieuw open mogen vanaf 11 mei 2020, onder voorbehoud van de verdere cijfers. Om goed voorbereid te zijn, vragen we aan handelaren om alvast de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Het stadsbestuur stelt gratis stickerbollen ter beschikking (incl. plaatsing) om zo de minimale afstand tussen klanten aan te duiden. Ge├»nteresseerde handelaren mogen contact opnemen met het noodteam lokale economie via lokale.economie@oudenburg.be of op het nummer 059-56 84 29. 

In deze crisistijden willen we actief communiceren met al onze handelaars en ondernemers. Daarnaast willen we ook het lokale aanbod in de kijker zetten. Zo werd een overzicht gepubliceerd van plaatselijke handelaars die (al dan niet tijdelijk tijdens de coronacrisis) afhaling en thuislevering aanbieden. Alle informatie over de Oudenburgse handelaren vind je op www.oudenburg.be/corona/lokale-handelaren.aspx.
 
Ben je nog niet opgenomen in deze lijst en bieden jullie ook de mogelijkheid tot afhaling en thuislevering aan, dan kan je jouw ondernemingsgegevens registreren via het webformulier (https://oudenburg.be/corona/lokale-handelaren/formulier-lokale-handelaars).




Lees verder