Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 19 april 2020

Sint-Lievens-Houtem: Help de helpers

Help de helpers
Sinds het begin van de corona-uitbraak melden heel wat mensen zich aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan, al dan niet met medische achtergrond.
Om dat vrijwilligersaanbod zo goed mogelijk te koppelen aan de noden van de zorginstellingen, schakelt de Vlaamse overheid nu het nieuwe vrijwilligersplatform 'Help de helpers' in.
  • Zorginstellingen kunnen er snel en gericht op zoek gaan naar vrijwilligers voor zowel medische, administratieve als logistieke ondersteuning.
  • Vrijwilligers kunnen zich vanaf nu rechtstreeks via het platform aanmelden en registreren.

Lees verder

Gemeenteraad en OCMW-raad
De volgende zitting van de gemeenteraad en OCMW-raad vindt plaats op donderdag 23 april 2020.
Omwille van de maatregelen genomen in het kader van de Coronacrisis, wordt geen publiek toegelaten. De raden zullen plaatsvinden in besloten zitting.

Dagorde gemeenteraad 23 april 2020 (pdf) - gepubliceerd op 15 april 2020
Dagorde OCMW-raad 23 april 2020 (pdf) - gepubliceerd op 15 april 2020
Lees verder

Vacature: Regiocoördinator Route 42
Route 42 is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Zottegem en Sint-Lievens-Houtem, dat fungeert als verbinder en facilitator van het bovenlokale culturele veld.

Route 42 is op zoek naar een:

Regiocoördinator bovenlokale cultuurwerking
Projectovereenkomst – deeltijds (3/5) – A1a/A3a


Functie
Als coördinator neem je een regierol op je en ben je vooral een verbinder en facilitator tussen culturele partners en actoren uit andere beleidsdomeinen. Binnen de regio van Route 42 help je mee de voorwaarden te creëren om een geïntegreerde, integrale en inclusieve bovenlokale cultuurwerking te stimuleren, te ontwikkelen, praktisch te ondersteunen en uit te dragen en om de cultuurparticipatie te bevorderen.

Aanwervingsvoorwaarden
• Je bent minstens in het bezit van een masterdiploma, bij voorkeur met focus op cultuur (of gelijkwaardig door minstens 3 jaar aantoonbare, relevante ervaring).
Laatstejaarsstudenten worden toegelaten tot de procedure mits het voorleggen van een studiebewijs en een verklaring dat ze binnen een termijn van max. 5 maanden hun einddiploma kunnen behalen.
• Je beschikt over kennis van en ervaring met het brede culturele veld en procesbegeleiding, beleids- en projectwerking. Kennis of ervaring van bedrijfs- en/of cultuurmanagement zijn een pluspunt.
• Je hebt affiniteit met de regio die Route 42 overspant en je hebt inzicht in overheidsstructuren en regelgeving, intergemeentelijke samenwerking, bovenlokaal beleid en financieringsmogelijkheden.
• Je hebt noties van of beschikt over de vaardigheid om je in te werken in het decreet Bovenlokale Cultuurwerking en andere decreten (Sociaal-Cultureel werk, Erfgoed, Kunsten, Onroerend Erfgoed, Participatie, Decreet Lokaal Bestuur …), je bent vertrouwd met organisaties en actoren die actief zijn in de Vlaamse culturele bovenbouw.

Aanbod
Het betreft een contractuele functie (3/5) voor de duur van de projectvereniging.
Je ontvangt een maandwedde volgens barema A1a-A3a. De start bruto maandwedde bedraagt 1.864,79 euro. Relevante anciënniteit kan worden meegenomen na goedkeuring van de Raad van Bestuur.
Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor de duur van 2 jaar.
Route 42 biedt maaltijdcheques ter waarde van 4 euro/gewerkte dag, een fietsvergoeding ter hoogte van het wettelijk maximum, 30 verlofdagen per jaar, een hospitalisatieverzekering ...

Interesse?
Stuur je gemotiveerde kandidatuur, samen met een kopie van het diploma, cv en uittreksel uit het strafregister (max. 3 maanden oud), tegen uiterlijk 4 mei 2020 naar gemeentebestuur Sint-Lievens-Houtem, Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem of e-mail naar kirsten.desutter@sint-lievens-houtem.be.
Meer informatie over de functie en het examenprogramma, kan je terugvinden in de informatiebundel (pdf).Lees verder