Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 april 2020

KU Leuven: Parochianen vieren moeder

Parochianen vieren moeder
Nomineer jouw fantastische moeder en de parochie zal haar verrassen! Wil je graag jouw moeder laten verrassen? Vul dan voor 4 mei onderstaand formulier in. Het fietsend verrassingsteam van de Universitaire Parochie zal in het moederdagweekend een leuke attentie bezorgen.
Lees verder

Liplezen met een mondmasker?!
Tinne Pittoors - We hunkeren naar positief nieuws. De media bericht volop over de coronacrisis, over wat er allemaal niet kan en mag, over ziekenhuisopnames en overlijdens. En plots haalde een bericht vanuit het Koninklijk Instituut voor doven en blinden in Woluwe, waar mijn echtgenoot Piet algemeen directeur is, het nieuws.
Lees verder

De wonderkermis
Wislawa Szymborska - Een alledaags wonder: dat er veel alledaagse wonderen gebeuren. Een gewoon wonder: onzichtbare honden, blaffend in de nachtelijke stilte. Een wonder zoals er vele zijn: een wolkje dat, hoewel luchtig en klein, toch de grote zware maan afschermt.
Lees verder

Hoe organiseer ik een off-campus examen met betrekking tot de inroostering?
Informatie over de organisatie van off-campus examens met betrekking tot de inroostering.
Lees verder

Raak me niet aan
Kolet Janssen - De kerken dicht, de vieringen online. Wat blijft er over van onze geloofsgemeenschap? Mijn 93-jarige moeder probeert in haar woonzorgcentrum aan veel nieuwe dingen te wennen. De verzorgers met mondmaskers en handschoenen. Het kamerarrest. Dat wij niet meer op bezoek mogen komen en dat de winkels dicht zijn. Maar wat ze het moeilijkste te geloven vond, was dat de kerken gesloten waren met Pasen. Dat ging haar verstand te boven.
Lees verder