Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 april 2020

Herenthout: Wees voorzichtig in de natuurgebieden

Herenthout
Wees voorzichtig in de natuurgebieden
Door de aanhoudende droogte en het extreem hoge risico op brandgevaar, vragen we u om extreem voorzichtig te zijn tijdens uw wandeling in onze bos- en natuurgebieden. De afgelopen dagen zijn er immers al enkele kleine brandincidenten geweest.
Lees verder

Coronavirus – update 25 april
Op vrijdag 24 april heeft de nationale veiligheidsraad de stapsgewijze afbouwstrategie van de corona-maatregelen bekend gemaakt. We hebben de voorbije weken met zijn allen hard gewerkt om het virus af te remmen, maar het is nog niet weg. We moeten voorzichtig blijven. De afbouwstrategie verloopt in verschillende fasen.
Lees verder

Coronavirus – De vijf basisregels blijven uiterst belangrijk
De nationale veiligheidsraad heeft aangekondigd dat vanaf maandag 4 mei ons land begint met de uitrol van de exitstrategie. In elke fase zullen een aantal maatregelen versoepeld worden. Maar de geplande stappen zullen enkel kunnen doorgaan als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Eén van die voorwaarden is dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames nog (verder) naar beneden moet. Daarom is het belangrijk dat we de vijf basisregels blijven respecteren, zeker ook in de komende weken.
Lees verder

Gratis psychologische ondersteuning door Eerstelijnszone Middenkempen
De nood aan psychologische ondersteuning naar aanleiding van de huidige crisis wordt steeds hoger. Eerstelijnszone Middenkempen wil daarom gericht inzetten op zorg- en ondersteuningsnoden die voortkomen uit deze coronacrisis.
Lees verder