Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 april 2020

Herenthout: Nieuw educatief wandelpad ‘Schambraekenbos’

Herenthout
Nieuw educatief wandelpad 'Schambraekenbos'
Natuurpunt heeft in Herenthout een nieuw educatief wandelpad gecreëerd. Het wandelpad heet 'Schambraekenbos' en start tegenover de ingang van Vogelopvangcentrum Neteland (Langstraat 29/1). De wandeling is ongeveer 1 kilometer lang en voert je door de vallei van de Maasloop en het beschermde landschap.
Lees verder

Hinder in Langstraat vanaf 20 april
Vanaf maandag 20 april 2020 zal bvba Beernaerts in opdracht van Pidpa werken uitvoeren in de Langstraat ter hoogte van het kruispunt met de Schoetersstraat. Hierdoor zal een deel van de rijbaan en het fietspad onderbroken zijn waardoor de voorrangsregel geldt. Bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen hebben voorrang. De werken zullen 9 werkdagen in beslag nemen.
Lees verder

Zwaar doorgaand vervoer wordt geweerd uit dorps- en woonkern
Zwaar vervoer weegt op de leefbaarheid van onze dorpskern en op de verkeersveiligheid op onze wegen. Het schepencollege heeft daarom op advies van de mobiliteitsraad beslist om zwaar doorgaand vervoer (+5,5 ton) te weren uit de dorps- en woonkern met uitzondering van laden en lossen. Deze maatregel kadert in ons traject verkeersveilige gemeente.
Lees verder

OCMW- en gemeenteraad gaan digitaal
In april werden de gemeente- en OCMW-raad afgelast als gevolg van de coronacrisis. Maar de gemeente moet ondanks de coronaproblemen toch vooruit. De gemeente- en OCMW-raad van mei gaan dus wel door omdat we achterstand in diverse projecten willen vermijden. De vergaderingen zullen digitaal georganiseerd worden. Om alles goed te kunnen voorbereiden, worden de vergaderingen verplaatst naar 11 mei 2020.
Lees verder