Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 april 2020

Herenthout: Mondmaskers belangrijk in de toekomst maar hoe gebruik je ze correct?

Herenthout
Mondmaskers belangrijk in de toekomst maar hoe gebruik je ze correct?
De Nationale Veiligheidsraad heeft aangekondigd dat mondmaskers - inclusief de zelfgemaakte - op termijn belangrijk worden wanneer de coronamaatregelen stap voor stap worden afgebouwd. Maar wanneer moet je nu juist een mondmasker dragen en waarom is dit zo belangrijk? En als je een mondmasker draagt, hoe doe je het dan aan en uit zonder jezelf alsnog te besmetten?
Lees verder

Huisdokters schrijven geen verplaatsingsattesten voor patiënten
De huisdokters krijgen regelmatig de vraag van een patiënt om een attest op te maken voor de politie. Dit attest zouden ze dan aan de politie laten zien als ze tegengehouden worden en zou dan de essentiële verplaatsing bewijzen. Zo'n attest bestaat niet en de artsen kunnen dit ook niet uitschrijven.
Lees verder

Breng gekwetste dieren naar VOC Neteland
Tijdens je wandeling of fietstocht kan je dieren tegenkomen die verzorging nodig hebben, zoals vogels, eekhoorntjes, haasjes of konijntjes. Een wild dier heeft gespecialiseerde verzorging nodig. Neem een gekwetst dier dus niet mee naar huis om zelf voor te zorgen (ook niet voederen of laten drinken) maar breng het naar VOC Neteland (Langstraat 29/1, 2270 Herenthout).
Lees verder

Wandelaars, honden aan de leiband!
De natuur is voor veel wandelaars de ideale plek om de hond mee uit wandelen te nemen. Niets leukers dan een stevige wandeling met de trouwe viervoeter. Dit houdt zowel baasje als hond in een optimale conditie. Dit is ook nu geen probleem, maar ...
Lees verder