Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 april 2020

Herenthout: Enkele initiatieven om handelaars vooruit te helpen in coronatijd

Herenthout
Enkele initiatieven om handelaars vooruit te helpen in coronatijd
Het zijn moeilijke tijden, detailhandel staat nog meer onder druk dan anders. Veel handelaars hebben (gedwongen of vrijwillig) de deuren gesloten en zijn overgeschakeld op online serviceverlening. Er zijn enkele online initiatieven die handelaars willen vooruit helpen. We roepen alle ondernemers, de buurtwinkels, handelszaken, restaurants …  op zich te registreren op deze sites!
Lees verder

Vrijwilligers gezocht voor naaiatelier in sportcomplex 't Kapelleke
Op dit moment maken vrijwilligers vooral thuis mondmaskers, al dan niet met de zelfmaakpakketjes van de gemeente. Daarbovenop zijn de gemeenten van Neteland volop bezig met het opzetten van naaiateliers waar mensen mits respect voor de sociale afstand terechtkunnen om mondmaskers te maken voor de lokale bevolking. In Herenthout organiseren we het naaiatelier, dat we de naam ''t Snitteke' hebben gegeven, in de zaal van sportcomplex 't Kapelleke.
Lees verder

Straatvinken! Hoe gezond is het verkeer in jouw straat?
Het project Straatvinken is een initiatief van de Ringland Academie in samenwerking met de Universiteit Antwerpen en HIVA – KU Leuven. Het vindt dit jaar voor de derde keer plaats en loopt nog door tot 2030. Burgers vinken een uur lang in hun straat elke passerende voetganger, fietser, tram, bus, auto, bestel- en vrachtwagen af.
Lees verder

Hinder in Jodenstraat vanaf 4 mei
Vanaf maandag 4 mei 2020 zal bvba Beernaerts in opdracht van Pidpa werken uitvoeren in de Jodenstraat, net voor het kruispunt met de Verbistlaan. Hierdoor zal een deel van de rijbaan, het voetpad en het fietspad onderbroken zijn waardoor de voorrangsregel geldt. Bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen hebben voorrang. De werken zullen 11 werkdagen in beslag nemen.
Lees verder