Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 april 2020

Herenthout: Coronamaatregelen verlengd tot en met 3 mei

Herenthout
Coronamaatregelen verlengd tot en met 3 mei
De Nationale Veiligheidsraad heeft vanmiddag de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus opnieuw geëvalueerd. De maatregelen waren al minstens tot 19 april van toepassing maar worden nu opnieuw met twee weken verlengd tot en met 3 mei.
Lees verder

Strikte maatregelen voor ijssalons in strijd tegen coronavirus
Sinds midden maart gelden er verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Toch is de afhaalservice van ijssalons nog steeds toegelaten. Het mooie lenteweer lokte de afgelopen dagen dan ook heel wat mensen naar de lokale ijssalons, soms zelfs een beetje te veel. Maar welke richtlijnen gelden er nu juist voor ijssalons? Om dit te verduidelijken maakten de gemeenten van het Neteland onderling enkele afspraken.
Lees verder

Wandelen volgens de regels van de kunst
Met dit mooie lenteweer maken heel wat mensen een wandeling. Om dit veilig te laten verlopen, herinneren we je graag aan de volgende regels.
Lees verder

Woonzorgcentra in Neteland passen bezoekregeling voor inwoners niet toe
Op woensdag 15 april versoepelde de nationale veiligheidsraad de maatregelen voor bezoek in de woonzorgcentra. De veiligheidsraad stond toe dat er één vaste persoon per bewoner werd toegelaten, en dit onder een aantal voorwaarden. In overleg met de crisiscel Neteland en de vijf lokale besturen is beslist om deze versoepeling in de woonzorgcentra in de vijf gemeenten van Neteland niet toe te passen.
Lees verder