Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 april 2020

Gemeente Mol: Welke kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs kunnen op 4 mei naar opvang?

Welke kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs kunnen op 4 mei naar opvang?

Vanaf maandag 4 mei gaan heel wat bedrijven opnieuw open. Op maandag 11 mei volgen de winkels en op 18 mei gaan de scholen ook geleidelijk weer open. Ouders die vanaf 4 mei opnieuw buitenshuis aan het werk gaan en kinderen hebben in het kleuter- en/of lager onderwijs, kunnen terug beroep doen op de voor- en naschoolse kinderopvang. Dit betekent dat er weer meer kinderen naar de opvang zullen komen. Welke kleuters en lagere schoolkinderen zijn volgens de richtlijnen van Kind en Gezin vanaf 4 mei welkom in onze voor- en naschoolse kinderopvang?

Lees verder

Spoedbestelling 2.500 mondmaskers voor veilige opening van scholen

Onze leverancier van mondmaskers Think Pink bevestigde inmiddels de leverdatum voor de 41.000 mondmaskers voor onze inwoners. We kunnen deze ten vroegste huis-aan-huis bedelen in de week van 25 mei. Om toch te kunnen voldoen aan de eerste noden, plaatsten we vandaag bij verschillende leveranciers een spoedbestelling voor in totaal 2.500 mondmaskers. Deze verwachten we al in de week van 11 mei. Op die manier zorgen we voor een veilige heropstart van scholen en kinderopvang. Daarnaast roepen we graag extra op om zo snel mogelijk zelfgemaakte mondmaskers binnen te brengen in 't Getouw. De afgelopen weken bewezen we in MooiMol al meermaals dat we dergelijke uitdagingen aankunnen.

Lees verder

20% kortingsbon: 11 handelaars uitverkocht, nog 122 te gaan!

Een paar weken geleden startten we met de 20% kortingsbon om onze lokale handelaars te steunen. Voor de deelnemende handelaars kan je 20% kortingsbons kopen. Het geld wordt meteen doorgestort naar de handelaar en jij kan achteraf met de bons gaan shoppen. Per handelaar voorzien we 300 bons. Bij Balo, AVEVE, Tuinmachines Diercxk, La Buena Vida, Keurslagerij Van Hoof, Foodbar, Silhouette, Checkpoint, Casa Fraquelli, Telenet Center Smet en Tisser zijn de bons allemaal uitverkocht. Je kan hen natuurlijk nog wel steunen door online een Mols Kadoke te kopen bij hen te gebruiken. Ontdek de mogelijkheden op www.molblijftwinkelen.be

Lees verder

Ziekenhuis herstart stapsgewijs normale werking: waar rekening mee houden?

Het Heilig Hartziekenhuis bereidt een geleidelijk heropstart van afspraken, onderzoeken en ingrepen voor vanaf 4 mei. Om dit op een gestructureerde manier te kunnen doen, is het heel belangrijk dat patiƫnten zich strikt aan de maatregelen houden. Zo zorgen we er samen voor dat we stilaan veilig de normale werking terug kunnen opstarten.

Lees verder