Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 april 2020

Gemeente Mol: Tien eerste laptops afgeleverd bij gezinnen, nog 25 laptops nodig

Tien eerste laptops afgeleverd bij gezinnen, nog 25 laptops nodig

Op 8 april werden de eerste tien gedoneerde laptops afgeleverd aan kansarme leerlingen uit het secundair onderwijs in onze gemeente. Dankzij de laptops krijgen deze jongeren de kans in verbinding te staan met hun school. Momenteel ontvingen we al een 60-tal bruikbare laptops, maar we hebben er ongeveer 85 nodig. Heb je een laptop die nog in goede staat is en die je niet meer gebruikt? Doneer hem. Vul het e-formulier in op www.gemeentemol.be/laptopdoneren. Zo vermijden we dat deze jongeren een leerachterstand oplopen.

Lees verder

'Boek op je stoep' nu ook voor niet-leden uit onze gemeente

Ook inwoners die nog geen lid zijn van onze bibliotheek kunnen tijdens deze coronacrisis boeken bestellen via 'Boek op je stoep'. De bibliotheek kreeg hierover heel wat vragen en gaat hier graag op in. Bestel je een 'Boek op je stoep'? Raadpleeg dan eerst de catalogus van de bibliotheek. Op die manier kunnen we je het juiste werk bezorgen. Zin om in een boek te duiken? Surf dan snel naar www.gemeentemol.be/boekopjestoep of bel naar 014 33 07 64.

Lees verder

Coronahulpkaartjes voor buren die hulp kunnen gebruiken of eenzaam zijn

Ken jij iemand die hulp kan gebruiken tijdens deze coronacrisis? Iemand die vragen heeft? Of vermoed je dat iemand uit je buurt nood heeft aan een gesprek? Neem dan in de supermarkt een coronahulpkaartje mee. Je kan het kaartje ook downloaden op  www.gemeentemol.be/coronahulplijn en zelf afdrukken. Op het kaartje vindt de ontvanger het telefoonnummer van de coronahulplijn 014 33 16 00. Op de achterzijde vinden ze een concreet overzicht van de dienstverlening die we aanbieden.

Lees verder

135 handelaars nemen deel aan 't Mols Kadoke, koop nu online!

Maar liefst 135 lokale handelaars nemen deel aan 't Mols Kadoke, de nieuwe gemeentelijke cadeaubon. Tijdens de coronacrisis is 't Mols Kadoke een handige oplossing voor verschillende handelaars. Doordat je 't Mols Kadoke online kan kopen, vormt dit een uitstekend betaalmiddel voor de vele telefonische en online verkopen momenteel. Geen online betaalsysteem nodig, dus! Benieuwd waar je terecht kan met 't Mols Kadoke? Kijk op gemeentemol.be/molskadoke.

Lees verder