Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 april 2020

Gemeente Mol: Een overzicht van de belangrijkste aanvullingen van de federale richtlijnen

Een overzicht van de belangrijkste aanvullingen van de federale richtlijnen

Maandagnamiddag 6 april verduidelijkte de federale overheid de coronamaatregelen met een aangepaste beleidsdocument van veelgestelde vragen. Deze lijst vormt de praktische basis voor het toepassen van de verschillende richtlijnen in elke situatie. Ook de politie gebruikt deze informatie om de nodige coronacontroles te organiseren. Je vindt het volledige document op de site van het nationale crisiscentrum.

Lees verder

Telecomwinkels mogen weer open op afspraak voor dringende noodgevallen

Telecomwinkels mogen de deuren opnieuw openen voor dringende noodgevallen, dus enkel voor alles wat te maken heeft met je digitale en/of telefonische bereikbaarheid. Zij mogen slechts één klant per keer ontvangen en dit op afspraak, rekening houdend met de coronamaatregelen rond persoonlijk afstand van 1,5 meter. Er is geen verkoop van nieuwe diensten in deze service- of winkelpunten toegelaten. Telecomwinkels die alleen accessoires verkopen, blijven dicht.

Lees verder

Open brief: In MooiMol met de auto naar bos of natuur?
Lees verder

Stem op jouw favoriete nummer voor beiaardbespeling paasmaandag 13 april

Onze beiaardier Carl Van Eyndhoven speelt op paasmaandag 13 april in plaats van op zaterdag 11 april op de beiaard van de Sint-Pieter en Pauwelkerk in het centrum. Iedereen kan nog eens stemmen op z'n favoriete songs. Carl speelt deze nummers dan op maandag om 15 uur, afsluiten doet hij met 'You'll never walk alone'. Je kan stemmen via www.gemeentemol.be/beiaardtijdenscorona tot vrijdagmiddag 12 uur. Kies je top vijf en bekijk op de Facebookpagina 'Beiaard Mol' welke liedjes hij maandag speelt. Je kan de beiaardbespeling online ook beluisteren op deze Facebookpagina.

Lees verder