Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 april 2020

Gemeente Mol: “Blijf je op afstand ajb?” spreek anderen aan over respecteren sociale afstand

"Blijf je op afstand ajb?" spreek anderen aan over respecteren sociale afstand

Een cruciaal onderdeel van de corona-exitstrategie is het respecteren van de sociale afstand. De komende weken starten we onze samenleving in kleine stapjes opnieuw op en neemt het bewaren van afstand toe in belang. Iemand hierover aanspreken, is voor sommigen een grote drempel. Daarom lanceert het gemeentebestuur een duidelijk beeld om de boodschap kracht bij te zetten. Door dit beeld vaak te herhalen, helpen we onze inwoners hiermee en  doen we een warme oproep: spreek elkaar op een vriendelijke manier aan op het bewaren van 1,5 meter afstand.

Lees verder

'MooiMol houdt afstand' is onze slagzin voor volgende fase coronacrisis

 Op vrijdag 24 april besliste de Nationale veiligheidsraad over de exitstrategie in de strijd tegen het coronavirus. Afgelopen weken bleven we massaal thuis en stopten we allerhande activiteiten. Nu starten we in kleine stapjes weer op. Het respecteren van de sociale afstand zal hierin de komende maanden enorm belangrijk zijn. De slagzin 'MooiMol blijft thuis' passen we dus aan naar 'MooiMol houdt afstand'.

Lees verder

Cohortzorg opgestart uit voorzorg in functie van welzijn en gezondheid bewoners

In het woonzorgcentrum Ten Hove testte nog geen enkele bewoner of medewerker positief op corona. Toch startten we afgelopen weken met de grondige voorbereiding van onze cohortzorg zodat we snel kunnen reageren als de situatie wijzigt. Op die manier garanderen we te allen tijde het welzijn en de gezondheid van onze bewoners.

Lees verder

Verslag bewoners woonzorgcentrum Ten Hove van 6 tot 12 april
Lees verder