Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 april 2020

Gemeente Mol: Bewoners woonzorgcentrum Ten Hove op 29 en 30 april getest op corona (Covid-19)

Bewoners woonzorgcentrum Ten Hove op 29 en 30 april getest op corona (Covid-19)

Op woensdag 29 en donderdag 30 april testen we iedere bewoner van ons woonzorgcentrum op corona. We ontvangen hiervoor het nodige materiaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dankzij deze test kunnen we waken over de gezondheid en het welzijn van onze bewoners. Als een bewoner positief test, verzorgen we hem of haar tijdelijk op een andere afdeling en vermijden we dat ook anderen besmet raken.

Lees verder

Coronahulplijn: "Voor elke vraag het gepaste vangnet"

Elke dag ontvangt onze coronahulplijn verschillende telefoontjes. Een aantal bellers heeft eenvoudige en praktische vragen. Daarnaast ontvangen we dagelijks gemiddeld twee oproepen van inwoners in moeilijkheden. Deze inwoners hebben uitdagende praktische noden, psychische of financiƫle zorgen. Deze oproepen krijgen onze volle aandacht, waarbij we samen stap voor stap zoeken naar antwoorden op maat. Ook de verdere opvolging van deze oproepen nemen we voor onze rekening. Zo laten we in onze gemeente niemand in de kou staan. Ken je mensen die ook nood hebben aan hulp op maat? Download dan de coronahulpkaart, steek deze in de brievenbus en zorg ervoor dat ze snel bellen naar 014 33 16 00.

Lees verder

Het Kompas gaat digitaal tijdens coronacrisis

Door de coronamaatregelen gaat Het Kompas voortaan digitaal door. De vrijwilligers ontvangen de nieuwkomers met vragen via Zoom in plaats van fysiek in het lokaal boven Bistro Apollon. Een Nederlandstalige vrijwilliger, een vertaler en de nieuwkomer met een hulpvraag, voeren samen een gesprek. Zo begeleidt de sociale dienst momenteel wekelijks een vijftal personen in hun zoektocht naar een woning. Als er nieuwe vragen binnenkomen, wordt samen met de coƶrdinator en de vrijwilligers bekeken of ondersteuning op dit moment mogelijk is.

Lees verder

Mondmaskers in MooiMol: wat, waar, wanneer?

In afwachting van onze eigen en de federale mondmaskers die we volgens verwachting midden mei huis-aan-huis zullen verdelen, kan je ook nog op andere manieren aan een mondmasker komen. De afgelopen weken hebben al tal van inwoners mondmaskers gemaakt voor zowel de zorgsector als andere inwoners. We zijn hen hier uitermate dankbaar voor. We zetten de stand van zaken en mogelijkheden helder op een rij.

Lees verder