Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 april 2020

Gemeente Beernem: Ecologisch maaibeheer voor meer bijen

Ecologisch maaibeheer voor meer bijen
Op de begraafparken, rond sommige bomen (boomspiegels) en buitende de dorpskernen doen we al enkele jaren inspanningen om het gras minder vaak te maaien. Zo kan een graszone uitgroeien tot waardevol gras dat meer (honing)bijen en allerlei andere insecten aantrekt. Minder maaien betekent dus meer biodiversiteit. Daarom willen we ook in onze dorpskernen ecologisch maaibeheer toepassen.
Lees verder

Update fietsbrug en jaagpad
Dit weekend blijven de fietsbrug en het jaagpad open voor fietsers en voetgangers. We willen hierbij wel benadrukken dat we rekenen op eenieders verantwoordelijkheid. Elke fietser en elke voetganger moet zich strikt houden aan de social distancing maatregelen. Anticipeer op tijd zodat je op elke moment 1,5 meter afstand kan houden. Dit is in ieders belang!
Lees verder

Meest gestelde vragen over Coronavirus - FAQ's update 25 april
We krijgen heel wat vragen binnen over het Coronavirus. Ook over onze dienstverlening. Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Vooraleer het infonummer te contacteren of te mailen naar corona@beernem.be, is het raadzaam om eerst FAQ's na te lezen. Wie weet, vind je hier al een antwoord op je vragen. De lijst wordt af en toe aangepast.
Lees verder