Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 april 2020

Crevits neemt het op voor Beke: 'Het is gemakkelijk om aan de kant te staan roepen'

Crevits neemt het op voor Beke: 'Het is gemakkelijk om aan de kant te staan roepen'

Het aantal vacatures is in sommige sectoren met de helft afgenomen. Dat zei Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) maandag op Radio 1. Ze nam het ook op voor haar partijgenoot Wouter Beke. 'Hij heeft krachtig gereageerd.'

Lees verder

Harry en Meghan zetten vier Britse tabloids op zwarte lijst

Het komt niet meer goed tussen prins Harry en de Britse tabloids. Nadat al enkele rechtszaken waren aangespannen, hebben de prins en zijn echtgenote Meghan vier tabloids laten weten dat ze alle banden doorknippen.

Lees verder

Victoria Beckham onder vuur omdat ze teert op belastinggeld
Dat de steenrijke Victoria Beckham een beroep heeft gedaan op een regeling van de Britse overheid tijdens deze coronacrisis en daarmee geld opstrijkt van de belastingbetaler, komt haar op veel kritiek te staan.
Lees verder

#colora: kleur terwijl u in uw kot blijft (kleurplaat 28)
De coronacrisis dwingt ons om 'in ons kot te blijven'. Maar wat doe je nog wanneer je bureau opgeruimd is, de woonkamer een poetsbeurt heeft gekregen en je alle korte wandelroutes in de buurt hebt verkend? 'De Standaard' brengt dagelijks een kleurplaat, van de hand van Debora Lauwers, om de verveling van het thuisblijven tegen te gaan.
Lees verder

Nick en Christophe gaan niet verder als koppel na Blind getrouwd: 'Als ik een nieuw lief heb, zal hij de eerste zijn die het hoort'

Ze waren het eerste holebikoppel van Blind getrouwd. Maar getrouwd blijven Christophe Ramont (38) en Nick Laenen (38) niet. 'Waren we getrouwd gebleven, dan waren we elkaar misschien verloren als vrienden. Daar hadden we schrik voor.'

Lees verder

Lokeren bekijkt fusie met Hamme

Als Sporting Lokeren failliet gaat, wil de vzw van de club samengaan met VW Hamme uit de derde amateurklasse.

Lees verder

Paul Buysse treedt af als voorzitter van Koninklijke Schenking: 'Het is een penibele zaak'

Paul Buysse (75), vertrouweling van koning Filip, is afgetreden als voorzitter van de Koninklijke Schenking. De instelling die kastelen en andere bezittingen van de koninklijke familie beheert, lag eind vorig jaar nog onder vuur. Buysse moest zich verdedigen tegen berichten dat de belastingbetaler grotendeels het onderhoud van de koninklijke domeinen zou betalen.

Lees verder

OPROEP: Wat denken leerkrachten over de heropening van de scholen?

Het ziet ernaar uit dat de lagere scholen in mei de schoolpoorten opnieuw openen. Onder welke voorwaarden moet dat gebeuren?

Lees verder

LIVE. 168 nieuwe sterfgevallen, 232 nieuwe opnames
De voorbije 24 uur zijn opnieuw 168 mensen overleden door het nieuwe coronavirus. Dat meldt het Crisiscentrum. 232 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen.
Lees verder

Coronacrisis brengt schuimkraag in gevaar

De Amerikaanse bierbrouwers zijn bezorgd over het gedaalde autoverkeer in de VS door de coronacrisis. Dat komt omdat ze afhankelijk zijn van een restproduct dat vrijkomt bij het maken van bio-ethanol voor motorbrandstoffen: pure CO2.

Lees verder

Een wereld van verschil: het vliegverkeer voor en tijdens corona
Het vluchtverkeer in Europa ligt nagenoeg helemaal stil door het coronavirus. Op de animatie van Eurocontrol in de video hierboven ziet u hoe het luchtruim een jaar geleden helemaal verzadigd leek, en hoe het tijdens de lockdown zo goed als leeg is.
Lees verder

Besmette Belg na drie weken uit coma: 'Ik dacht dat ik ging sterven'
Een 58-jarige uroloog is na drie weken intensieve zorg terug naar huis gekeerd. Antoine Sassine werd enkele weken terug positief getest op covid-19 en werd in zijn eigen ziekenhuis behandeld op intensieve zorg.
Lees verder

'Luxewarenhuisketen Neiman Marcus staat dicht bij faillissement'

Na luxewarenhuis Barneys New York zou concurrent Neiman Marcus wel eens de volgende kunnen zijn die de boeken moet dichtdoen. Volgens Reuters zou de Amerikaanse luxewarenhuisketen nog deze week bescherming aanvragen tegen zijn schuldeisers.

Lees verder

"Niemand zegt neen tegen Mercedes, ook Max Verstappen niet"
Williams F1-piloot George Russell brengt de lockdown door bij zijn ouders op het platteland en van daaruit gaf hij interview aan de 'Evening Standard.'
Lees verder

Het doek valt over Sporting Lokeren: rechtbank bevestigt faillissement

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag heeft Sporting Lokeren definitief het faillissement aanvaard. De Oost-Vlamingen leggen zich neer bij het besluit van de ondernemingsrechtbank in Dendermonde.

Lees verder

De Wever wil af van volmachten, maar dan gaapt grote leegte

Het gemor over de volmachtenconstructie, waarmee de minderheidsregering-Wilmès bestuurt, klinkt almaar luider. Maar nu duidelijk wordt dat het zaadje voor een volwaardige regering niet ontkiemt, is een alternatief niet zomaar voorhanden.

Lees verder

Wat als de coronamaatregelen waren stopgezet op 16 april?

Op 15 april kondigde de Nationale Veiligheidsraad een verlenging van de coronamaatregelen aan tot drie mei. Maar wat als de regeringen alle maatregelen op 16 april hadden losgelaten?

Lees verder

Smartschool kan toestroom niet aan

Veel leerkrachten, ouders en leerlingen hadden vanmorgen moeilijkheden bij het gebruik van Smartschool, het digitale leerplatform. Smartschool erkent de problemen: 'Helaas moeten we vaststellen dat de toename in het gebruik deze maandagochtend bij de heropstart van de lessen dusdanig groot was dat Smartschool op bepaalde momenten voor bepaalde scholen minder vlot beschikbaar was.'

Lees verder

Actie van mensen zonder papieren loopt uit de hand: demonstranten slaags met politie
Aan de Financietoren in Brussel is een actie van mensen zonder papieren maandag uit de hand gelopen. Enkele actievoerders raakten slaags met de politie. Eén persoon is daarbij opgepakt, zo kon Belga ter plaatse vaststellen.
Lees verder

Extreem hoog brandgevaar in Antwerpen en Limburg door aanhoudende droogte

In de natuurgebieden in de provincies Antwerpen en Limburg is de brandfase van oranje naar rood opgetrokken, door de aanhoudende droogte. Dat betekent dat er extreem hoog brandgevaar is, meldt het Agentschap Natuur en Bos.

Lees verder

Oud spook waart door de Europese banksector

De ECB wil een aparte 'bad bank' oprichten om alle slechte leningen van de eurozone in onder te brengen. Een oude discussie laait nu opnieuw op: wie neemt dan de uiteindelijke verliezen? En waarom is Duitsland tegen?

Lees verder

Lederschildpadden profiteren van coronacrisis
In de Thaise provincie Phang Nga zijn de voorbije weken een recordaantal aan lederschildpadden geboren. Door de strenge reisbeperkingen tegen de verspreiding van covid-19 liggen enkele zeer populaire stranden er nu verlaten bij. En daar profiteren deze lederschildpadden optimaal van.
Lees verder

UEFA stelt geen harde deadline voor uitspelen competities

De Europese voetbalbond UEFA stelt geen harde deadline waarop de nationale competities uitgespeeld moeten zijn. Het streven is om dat voor 3 augustus te doen, maar UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin benadrukt hier flexibel mee te willen omspringen.

Lees verder

Daar komt de spectaculaire Starlink-trein van Elon Musk

Als een treintje van twinkelende lichtjes trekken de Starlink-satellieten straks opnieuw langs de nachtelijke horizon. Met het heldere weer merken veel mensen ze op.

Lees verder

Opening Bourse de Commerce wordt een jaar uitgesteld

Parijs had er half juni met de Bourse de Commerce een kunstmuseum moeten bijkrijgen, maar de opening is door de coronacrisis uitgesteld naar volgend voorjaar.

Lees verder

Spelersvakbond ziet klachten over depressieve gevoelens toenemen door coronavirus

Steeds meer voetballers hebben door de lockdown en de daaraan verbonden inactiviteit last van depressieve gevoelens. Dat meldt de spelersvakbond FIFPro op basis van een studie van het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Amsterdam.

Lees verder

Komen we uit de lockdown met een gat in ons hand?

Nadat de lockdown er werd opgeheven, gingen veel Chinezen massaal shoppen bij luxelabels. Wraakwinkelen heet dat, ter compensatie van een moeilijke periode. Mogen we hier straks hetzelfde verwachten?

Lees verder

Aanvoerder Killian Overmeire, even ellendig als kwaad over het faillissement van zijn Lokeren: "Mijn bloed kookt"

En plots was het voorbij. Killian Overmeire (34) zal voor eeuwig en altijd de enige aanvoerder zijn die met Sporting Lokeren prijzen pakte. Al is dat vandaag zelfs geen troost. Een stuk voetbalgeschiedenis verdwijnt en daar is de Mister Lokeren van de 21ste eeuw even droef als kwaad om.

Lees verder

Trump reageert erg bitsig op vraag journaliste: 'Zwijg nu toch eens'
De Amerikaanse president Donald Trump is zondag opnieuw in aanvaring gekomen met de pers tijdens een persconferentie. Toen CBS-journaliste Weijia Jiang hem vroeg waarom het zo lang wachten was op maatregelen, reageerde hij erg bitsig. Bekijk het incident in de video hierboven.
Lees verder

Rode Kruis kan binnenkort weer covid-19-stalen testen

Een aantal ziekenhuizen heeft zich bij Rode Kruis Vlaanderen gemeld om hun stalen te laten testen op het nieuwe coronavirus. Het Rode Kruis zat vorige week met de handen in het haar omdat er geen enkel staal meer binnenkwam.

Lees verder

Eerste online muziekfestival moet artiesten ondersteunen

Na de afgelasting van de zomerfestivals wordt volgend weekend voor het eerst een online muziekfestival in ons land georganiseerd. 'De show must go ONline!', klinkt het.

Lees verder

Anti-lockdownbetogers clashen met mensen in verplegersuniform
De VS is diep verdeeld in twee kampen: voor of tegen de lockdown. Beelden uit Denver illustreren die tweespalt. Twee mensen in een verplegersuniform blokkeren een drukke weg waar verschillende anti-lockdownbetogers rijden. Het komt tot een harde verbale aanvaring, zoals u in de video hierboven ziet.
Lees verder

UCI start procedure tegen wielermanager Patrick Van Gansen na klachten van rensters over grensoverschrijdend seksueel gedrag

De Disciplinaire Commissie van de Internationale Wielerunie (UCI) opent een procedure tegen wielermanager Patrick Van Gansen, nadat de Ethische Commissie zijn rapport heeft afgerond over de beschuldigingen van ongewenste intimiteiten. De Ethische Commissie is van oordeel dat er sprake is van schendingen van de ethische code van de UCI en raadt sancties aan.

Lees verder

Winkelen duurder door kortingverbod, inflatie evenwel beperkt
Het kortingenverbod in de supermarkten maakt winkelen in België 2,6 procent duurder. Het kabinet Muylle vraagt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw om het verbod volledig op te heffen.
Lees verder

Amerikaanse olieprijs keldert tot niveau van 1986

De prijs voor een vat olie van de Amerikaanse soort WTI is maandag gedaald tot 10,34 dollar. Dat is het laagste peil sinds 1986. In 2011 was er nog een prijspiek van 114 dollar per van 156 liter.

Lees verder

Maakt Italiaanse schone comeback zoals Kim Clijsters dankzij haar man?

De Italiaanse tennisser Fabio Fognini zou zijn echtgenote Flavia Pennetta, die in 2015 haar racket opborg, graag het voorbeeld van Kim Clijsters zien volgen door nog een comeback te maken.

Lees verder

Aanvoerder Killian Overmeire, even ellendig als kwaad over het faillissement van zijn Lokeren: 'Mijn bloed kookt'

En plots was het voorbij. Killian Overmeire (34) zal voor eeuwig en altijd de enige aanvoerder zijn die met Sporting Lokeren prijzen pakte. Al is dat vandaag zelfs geen troost. Een stuk voetbalgeschiedenis verdwijnt en daar is de Mister Lokeren van de 21ste eeuw even droef als kwaad om.

Lees verder

Gemeenten nemen heft in handen met mondmaskers
Ook in centrumstad Leuven worden vanaf volgende week tienduizenden mondmaskers onder de bevolking verdeeld.
Lees verder

Netanyahu krijgt nu toch steun voor noodregering

In Israël komt er nu toch een akkoord bereikt over het vormen van een nieuw regering. Premier Benjamin Netanyahu krijgt de steun van zijn rivaal Benny Gantz, die omwille van de coronacrisis zijn afkeer voor Netanyahu opzij schuift.

Lees verder

Speler van Lokomotiv Moskou overleden tijdens trainingssessie

Innokentiy Samokhvalov, een 22-jarige verdediger van Lokomotiv Moskou, is overleden tijdens een individuele trainingssessie. Dat heeft de Russische club maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Chileense tennisser Nicolas Jarry krijgt dopingschorsing van elf maanden

De Chileen Nicolas Jarry (24) zit een dopingschorsing van elf maanden uit nadat hij in november tijdens de finaleweek van de Davis Cup in Madrid positief testte op anabolica. Dat heeft de Internationale Tennisfederatie ITF maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Duitse ministers zien voetbal achter gesloten deuren in mei mogelijk

Volgens Markus Söder minister-president van Beieren, en Armin Laschet, minister-president van Noordrijn-Westfalen, moet voetbal achter gesloten deuren in Duitsland weer mogelijk zijn vanaf 9 mei.

Lees verder

Aantal covid-19-patiënten daalt voor het eerst in Italië

Het aantal zieken door het coronavirus is in Italië voor het eerst gedaald. Het kwam maandag uit op 108.237, of 20 patiënten minder dan de dag ervoor.

Lees verder

Spelers Arsenal stemmen in met salarisverlaging van 12,5 procent

Na moeizame onderhandelingen met de clubleiding hebben de spelers en staf van Arsenal een akkoord gevonden over een salarisverlaging. Ze zullen 12,5 procent van hun jaarsalaris inleveren. De maatregel gaat vanaf deze maand in.

Lees verder

Ook Thorgan Hazard veilt shirt voor... KV Oostende

Ook Borussia Dortmund-flankspeler Thorgan Hazard biedt een gesigneerd wedstrijdshirt te koop aan voor KV Oostende, dat de komende weken een financiële put moet zien te dempen. Dat meldt de kustclub maandag.

Lees verder

Rafael Nadal boos: "Waarom kunnen we niet tennissen terwijl veel mensen wel werken?"

Rafael Nadal heeft zich op Instagram afgevraagd waarom de tennisspelers hun sport niet mogen uitoefenen, terwijl andere beroepen wel kunnen uitgeoefend worden ondanks de maatregelen tegen het coronavirus.

Lees verder

Vlaanderen heeft plan van 25 miljoen voor mentaal welzijn

De Vlaamse regering gaat 25 miljoen euro investeren in een grootschalig actieplan om het mentale welzijn van de bevolking te ondersteunen in deze coronacrisis en op langere termijn.

Lees verder

'Reizen Waes' gaat noodgedwongen Vlaanderen verkennen

De geplande opnames voor Reizen Waes zijn door de coronacrisis in het water gevallen. Als alternatief wil Tom Waes daarom deze zomer een nieuwe reeks draaien in eigen land.

Lees verder

'Het probleem van Sophie Wilmès: te veel adviesraden, te weinig leiderschap'
De opdracht van premier Sophie Wilmès is duidelijk: de strijd tegen het coronavirus leiden. Haar parcours liep de voorbije weken echter niet over rozen.
Lees verder

'Het probleem van Sophie Wilmès: te veel adviesraden, te weinig leiderschap'

De opdracht van premier Sophie Wilmès is duidelijk: de strijd tegen het coronavirus leiden. Haar parcours liep de voorbije weken echter niet over rozen.

Lees verder

Trump sluit tijdelijk grenzen voor migranten

De Amerikaanse president Donald Trump sluit tijdelijk de grenzen voor migranten. Dat heeft hij maandagavond via Twitter laten weten.

Lees verder

Noord-Koreaanse leider Kim mogelijk in kritieke toestand na operatie

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un zou in kritieke toestand verkeren na een medische ingreep. Dat melden diverse media dinsdag.

Lees verder

Italië versoepelt lockdown vanaf 4 mei

Italië zal begin volgende maand zijn strenge lockdownmaatregelen versoepelen. Dat laat premier Antonio Conte vandaag weten

Lees verder

F1: "Kans is groot dat GP van Oostenrijk in juli doorgaat"
Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat de GP van Oostenrijk de eerste race van het F1-seizoen 2020 zal worden.
Lees verder

Alleenstaande ouders straks met coronaverlof

Alleenstaande thuiswerkers moeten extra ouderschapsverlof kunnen opnemen om tijdens de lockdownperiode voor de kinderen te zorgen. Minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) heeft een voorstel in die zin uitgewerkt, schrijft De Morgen.

Lees verder