Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 april 2020

Antwerps schepen beschuldigt Jinnih Beels van ‘politieke recuperatie’

Antwerps schepen beschuldigt Jinnih Beels van 'politieke recuperatie'

De Antwerpse schepen Claude Marinower (Open VLD) beschuldigt Jinnih Beels (SP.A), zijn coalitiegenoot in het Antwerpse stadsbestuur, van politieke recuperatie. Marinower vindt dat Beels uitpakt met verwezenlijkingen van zijn kabinet.

Lees verder

Politie legt coronafeestje stil waarop zelfs vuurwerk werd afgestoken: 'Totaal onaanvaardbaar gedrag'
De politie van Zelzate heeft zaterdagavond een coronafeestje stilgelegd. De feestvierders gingen allerminst subtiel tewerk.
Lees verder

Extreemrechtse AfD haalt slechtste score in peiling sinds 2017
In Duitsland heeft de extreemrechtse partij AfD in een peiling haar slechtste resultaat geboekt in bijna drie jaar. De huidige regeringscoalitie lijkt dan weer vertrouwen hebben gewonnen door haar aanpak van de coronacrisis.
Lees verder

Weduwe Kobe Bryant eert basketbalicoon bij huwelijksverjaardag met foto uit de oude doos: "Ik mis je zo hard"

Vanessa Bryant, weduwe van Kobe Bryant, heeft zaterdag het basketbalicoon geëerd op Instagram ter gelegenheid van wat hun 19e huwelijksverjaardag had moeten zijn.

Lees verder

#colora: kleur terwijl u in uw kot blijft (kleurplaat 27)
De coronacrisis dwingt ons om 'in ons kot te blijven'. Maar wat doe je nog wanneer je bureau opgeruimd is, de woonkamer een poetsbeurt heeft gekregen en je alle korte wandelroutes in de buurt hebt verkend? 'De Standaard' brengt dagelijks een kleurplaat, van de hand van Debora Lauwers, om de verveling van het thuisblijven tegen te gaan.
Lees verder

Ravage na brand en onlusten in Grieks vluchtelingenkamp

Een brand heeft veel schade veroorzaakt in een groot opvangkamp voor migranten in Griekenland. In het kamp op het eiland Chios waren onlusten uitgebroken na de dood van een zieke asielzoeker uit Irak.

Lees verder

Cafés op Gentse Vlasmarkt worden doe-het-zelfzaken
Voor een hamertje of een beiteltje kan u terug in uw favoriete doe-het-zelf zaak terecht. Het mekka voor de doe-het-zelfzaken ligt sinds vrijdagavond even op de Vlasmarkt, waar praktisch elk café een doe-het-zelfzaak geworden is.
Lees verder

Geen degradatie uit Premier League? "Als seizoen niet afgemaakt wordt, nee!"

Als het van Brighton & Hove Albion-eigenaar Tony Bloom afhangt, zullen geen Premier League-clubs degraderen als het seizoen niet afgemaakt wordt. Dat laat hij optekenen in verschillende Engelse media.

Lees verder

230 overlijdens en 265 nieuwe ziekenhuisopnames door coronavirus

De voorbije 24 uur zijn in ons land 230 patiënten overleden na een besmetting met het nieuwe coronavirus. Dat maakte Sciensano zondag bekend. Wel mochten opnieuw meer mensen het ziekenhuis verlaten, dan er nieuwe patiënten bijkwamen.

Lees verder

Chinese voetbalploeg die stage ongelukkig timede na "104 dagen rondzwerven" als helden onthaald in thuisstad

De spelers van het Chinese Super League-team Wuhan Zall zijn zaterdag teruggekeerd naar hun thuisstad, nadat ze hun familie meer dan drie maanden moesten missen. Dat heeft de club gemeld op Weibo, de Chinese variant van Twitter. Eind vorig jaar brak het coronavirus uit in de miljoenenstad.

Lees verder

Spanjaarden starten feestend aan het weekend op hun balkon
Vrijdag hebben heel wat appartementsbewoners in het centrum van Barcelona, Spanje het weekend goed ingezet. Luide muziek speelde door de straten en heel wat mensen stonden te dansen en mee te zingen op hun balkon.
Lees verder

Stunt met quad draait uit op dodelijk ongeval

In Poesele is zaterdagnacht een man van 27 om het leven gekomen nadat een quad kantelde tijdens een plezierrit met twee inzittenden. Het gaat om de passagier. De bestuurder is intussen buiten levensgevaar.

Lees verder

Zendmast voor 5G in brand gestoken, mogelijk link met complottheorieën over corona

In Pelt, in Limburg, is gisterenavond een 5G-zendmast van Proximus in brand gestoken. Het zou de eerste keer zijn dat anti-5G-activisten in ons land toeslaan, mogelijk aangevuurd door complottheorieën over het coronavirus.

Lees verder

Top van het vrouwenwielrennen confronteert UCI in open brief: "We maken ons zorgen"

Acht wielrensters, waaronder de Nederlandse toppers Marianne Vos en Ellen van Dijk, hebben een open brief gestuurd naar de Internationele Wielerunie. Daarin hebben ze de UCI verzocht meer betrokken te willen worden in de gesprekken over de wedstrijdkalender voor vrouwen.

Lees verder

Voetbalclub Virton legt klacht neer tegen licentievoorwaarden: 1B-ploeg hekelt dat regels niet voor alle clubs gelden

Excelsior Virton legt klacht neer bij de Belgische Mededingingsautoriteit tegen verschillende licentievoorwaarden van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De 1B-club stelt ook de discriminatoire toepassing van het reglement aan de kaak. Dat bevestigde Virton zondag. Eerder stapte de club ook al naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om die licentievoorwaarden aan te vechten.

Lees verder

Datalek gevonden in kandidaat-corona-app in Nederland

In Nederland is in één van de mogelijke corona-apps, COVID-19 Alert, een datalek ontdekt. Zo'n honderd tot tweehonderd namen, mailadressen en versleutelde wachtwoorden kwamen openbaar te staan.

Lees verder

Alejandro Valverde vreest het ergste door coronacrisis en overweegt pensioen uit te stellen: "Ik zie het somber in"

Alejando Valverde zou in 2021 een punt achter zijn imposante wielerloopbaan zetten, Maar overweegt er nu toch nog een jaartje bij te doen. De Spanjaard, die zaterdag 40 wordt, wou immers nog twee seizoenen alles geven en vreest dat er dit jaar niet meer gekoerst wordt.

Lees verder

Uitzonderlijke diploma-uitreiking voor cadetten Amerikaanse 'Air force'
Door de uitbraak van het coronavirus zag de afstudeerceremonie van de Amerikaanse Air Force er iets anders uit dan normaal. Geen handdrukken en knuffels en ook familie en vrienden mochten er dit jaar niet bij zijn. Bekijk het in de video hierboven.
Lees verder

Migranten die gered werden op zee zitten in isolatie op Italiaanse veerboot

Zo'n 180 migranten die werden gered op de Middellandse Zee zijn tijdelijk ondergebracht op een Italiaanse veerboot voor de kust van Sicilië. Daar worden ze getest op het nieuwe coronavirus.

Lees verder

Burgemeester Parijs wil alle inwoners mondmaskers geven

Parijs gaat ongeveer 2 miljoen mondmaskers gratis uitdelen aan zijn inwoners, om hen te helpen om zich tegen het nieuwe coronavirus te beschermen. Dat heeft burgemeester Anne Hildago aangekondigd.

Lees verder

Roberto Martinez heeft goed nieuws over Eden Hazard, nieuw contract is nog niet in orde: "Ik blijf werken alsof ik er bij ben op het EK"

Roberto Martinez heeft zondag gesproken over zijn aflopend contract en het herstel van zijn kapitein bij de Rode Duivels, Eden Hazard. Over het eerste onderwerp, zijn contract, kon de Spanjaard nog geen nieuws brengen. De situatie van Hazard ziet er wel steeds rooskleuriger uit. "Hij kan bijna opnieuw lopen", zei Martinez in een video-interview met VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws .

Lees verder

79 van 83 bewoners en verzorgers besmet in woonzorgcentrum in Hoei

In een woonzorgcentrum in Hoei, in de provincie Luik, is op vier mensen na iedereen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. 'Het personeel is desondanks gerustgesteld.'

Lees verder

Haalt 'afstandsalarm' ons uit de lockdown?

De crux om het nieuwe coronavirus in te dammen, blijft social distancing. Ontwikkelaars sleutelen aan technologie om ons daarbij te helpen.

Lees verder

"Michael Schumacher is niet de grootste aller tijden"
Ondanks het feit dat Michael Schumacher zeven wereldtitels veroverde tijdens zijn carrière vindt voormalig teambaas Eddie Jordan hem niet de beste aller tijden omwille van het feit dat hij geen teamspeler is.
Lees verder

Aantal sterfgevallen in Verenigd Koninkrijk daalt, kritiek op premier Johnson neemt toe

De kritiek op de Britse premier Boris Johnson neemt toe, nadat gebleken is dat hij op vijf 'noodvergaderingen' in het begin van de coronacrisis niet aanwezig was.

Lees verder

Heropbouw snelwegbrug in Genua bereikt belangrijke mijlpaal

Bijna twee jaar na het instorten van de Morandi-brug nadert de bouw van de herstelde brug een hoogtepunt. De stalen constructie zou binnenkort klaar zijn, ondanks de coronacrisis die het land teistert.

Lees verder

Federale politie schreef al meer dan 36.000 pv's uit op één maand

De verschillende politiediensten in ons land hebben in één maand tijd zeker 36.114 pv's voor een overtreding van de coronaregels opgesteld. Het werkelijke aantal overtredingen ligt wellicht veel hoger, alleen al omdat bijvoorbeeld de GAS-boetes niet meegeteld worden.

Lees verder

De Crem belooft duidelijkheid over trouwfeesten
Na een nieuw overleg van de Nationale Veiligheidsraad op vrijdag zou er meer duidelijkheid moeten zijn voor koppels met trouwplannen en andere massa-evenementen. Dat zei minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zondagavond op het Eén-Journaal.
Lees verder

Wuhan mag dan uit lockdown zijn, het gewone leven is er nog lang niet teruggekeerd
Na een strenge lockdown van 76 dagen kunnen de inwoners van Wuhan, China's meest getroffen stad, sinds kort terug een klein glimpje van de buitenwereld opvangen. Van een terugkeer naar de normaliteit is echter nog lang geen sprake.
Lees verder

Wuhan mag dan uit lockdown zijn, het gewone leven is er nog lang niet teruggekeerd

Na een strenge lockdown van 76 dagen kunnen de inwoners van Wuhan, China's meest getroffen stad, sinds kort terug een klein glimpje van de buitenwereld opvangen. Van een terugkeer naar de normaliteit is echter nog lang geen sprake.

Lees verder

Auto's mogen vanaf dinsdag het Woluwepark niet meer in

Het Woluwepark in Sint-Pieters-Woluwe is vanaf dinsdag 21 april volledig autovrij en enkel nog voorbehouden voor voetgangers en fietsers. Op die manier krijgen de zwakke weggebruikers zoveel mogelijk plaats om de sociale afstand te respecteren. Dat maakt Benoît Cerexhe, burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, zondagavond bekend.

Lees verder

Schutter in Canada schiet minstens 16 mensen dood

In de Canadese provincie Nova Scotia heeft een man, die zich vermomd had als politieagent, minstens 16 mensen doodgeschoten. De 51-jarige schutter werd na een urenlange klopjacht door de politie doodgeschoten in een tankstation. Volgens de autoriteiten is dit de dodelijkste schietpartij in de geschiedenis van Canada.

Lees verder

Coronacrisis drukt jobmobiliteit naar laagste niveau

De jobmobiliteit op de Belgische arbeidsmarkt was nog nooit zo laag. Veertig procent van de werknemers geeft in volle coronacrisis aan niet open te staan om een nieuwe jobkans te grijpen, moest die zich aandienen. Dat meldt Acerta.

Lees verder

De Wever: 'Reëel gevaar als we angst laten regeren'

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester hoopt vrijdag een globaal exitplan te zien landen. De Wever vreest dat we achterlopen op andere landen. Dat zei hij vandaag in ?De Ochtend.

Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro demonstreert zelf mee tegen coronamaatregelen

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zondag meegedaan aan een demonstratie in de hoofdstad Brasilia tegen het bevel van diverse gouverneurs om vanwege het coronavirus vooral thuis te blijven. Enkele honderden demonstranten waren op de been vlakbij het hoofdkwartier van het leger.

Lees verder

Wegenwerken E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke vervroegd van start

Vandaag wordt gestart met de vernieuwing van het wegdek op de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke. Die werken stonden initieel gepland voor deze zomer, maar werden vervroegd omdat de aannemer wil gebruikmaken van het feit dat er door de coronacrisis minder verkeer op de weg is. Dezelfde aannemer zag zich eerder genoodzaakt om de Oosterweelwerven Linkeroever en Zwijndrecht tijdelijk stil te leggen.

Lees verder