Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 26 maart 2020

Vlaanderen: Gratis verzekering voor vrijwilligers die zich engageren voor ‘Vlaanderen Helpt’ tijdens coronacrisis

Vlaanderen
Gratis verzekering voor vrijwilligers die zich engageren voor 'Vlaanderen Helpt' tijdens coronacrisis
De Vlaamse Regering breidt de vrijwilligersverzekering uit naar alle burgers die de komende weken acties op poten zetten om buren en kwetsbaren te helpen tijdens de coronacrisis . Dit om de vele helpende handen extra te beschermen. Tot nu toe konden alleen verenigingen een gratis vrijwilligersverzekering afsluiten bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk . Dit wordt nu ook tijdelijk mogelijk voor vrijwilligers die zich engageren voor 'Vlaanderen Helpt'. Ook zij kunnen een aanvraag doen via het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligerswerk om zich te laten verzekeren voor lichamelijke...
Lees verder

Verstrengde maatregelen tegen de verspreiding van het Covid-19 virus
De federale overheid nam ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het Covid-19 virus in te dijken. Dat heeft uiteraard verstrekkende gevolgen voor de cultuur-, jeugd- en mediasector. Check de pagina Informatie Covid-19 met antwoorden op veelgestelde vragen en met nuttige links voor de cultuur-, jeugd- en mediasector. Je leest er ook wat deze uitzonderlijke situatie betekent voor het indienen van je subsidiedossier of je verslaggeving . Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet.
Lees verder

Lancering nieuwe indienronde voor innovatieve partnerprojecten
Culturele organisaties die met een niet-culturele partner samenwerken kunnen tot 15 juli 2020 projectsubsidies voor een innovatief project aanvragen. Projecten kunnen tot maximum 3 jaar lopen en aanvragers kunnen een subsidie tot 80.000 euro ontvangen. Bekijk deze video voor meer uitleg over de oproep. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert op woensdag 22 april 2020 een online infosessie over deze subsidielijn. Inschrijven kan t.e.m. maandag 20 april. >> Schrijf je in voor de online infosessie op 22 april 2020. >> Lees meer over innovatieve partnerprojecten.
Lees verder