Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 maart 2020

Stad Oudenburg: Werken Keiweg

Werken Keiweg
Vanaf de Zandvoordebrug tot aan firma De Meulenaere worden alle nutsleidingen aan de zijde van de huizen vernieuwd met het oog op de latere totale heraanleg.
Er wordt door aannemer Lamote in opdracht van Fluvius één rijstrook ingenomen. Om het verkeer in goede banen te leiden gelden vanaf de aanvang van de werken begin maart 2020 volgende maatregelen.

 • Fietsers worden omgeleid tussen de Nieuwe Gistelbrug en Zandvoordebrug (heen en weer) via Polder.
 • Gemotoriseerd verkeer:
  • Vanaf de Zandvoordebrug tot en met de Goedeboterstraat wordt 1 rijstrook voorbehouden voor de werken. De rijstrook dichtst bij het kanaal wordt eenrichtingsverkeer de richting van de Nieuwe Gistelbrug.
  • Komende vanuit de Nieuwe Gistelbrug op de Keiweg:
   • Ter hoogte van de Nieuwe Gistelbrug wordt het verkeer voor Jabbeke en Westkerke omgeleid via Gistel.
   • Ter hoogte van de Noordstraat wordt deze aanbeveling herhaald.
   • Ter hoogte van de Goedeboterstraat wordt alle verkeer afgeleid naar de Goedeboterstraat. Deze wordt eenrichtingsverkeer tot aan de Kasteeldreef.
 
Werken Keiweg
Lees verder

LDC Biezenbilk en cafetaria WZC Riethove sluiten de deuren tot 13 april
Coronamaatregelen: Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk en cafetaria WZC Riethove sluiten tijdelijk de deuren tot 13 april

Lokaal Dienstcentrum Biezenbilk en de cafetaria van WZC Riethove in Oudenburg sluiten tijdelijk hun deuren vanaf donderdag 12 maart tot maandag 13 april. Het Oudenburgse stadsbestuur wil onmiddellijk gehoor geven aan de oproep van de Vlaamse overheid om dienstencentra tijdelijk te sluiten. Op deze locaties komen tal van kwetsbare ouderen bij wie een besmetting zeer ernstig kan zijn.

Het lokaal dienstencentrum organiseert veelal activiteiten voor mobiele ouderen (al dan niet met een beginnende zorgbehoefte). Het risico op besmetting met het corona-virus is reëel. De gebruikers zijn vaak kwetsbare ouderen bij wie de gevolgen van een besmetting ernstig kunnen zijn. De situatie in Italië en in China hebben aangetoond dat senioren en personen met een mindere gezondheid extra kwetsbaar zijn voor het virus. 

Alle activiteiten en verhuringen in het Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk tussen 12 maart en 13 april worden geannuleerd. Ook de dagelijkse cafetaria in zowel het lokaal dienstencentrum als in woonzorgcentrum Riethove gaan dicht. Hierdoor zullen de meer dan 30-tal personen die er dagelijks hun maaltijd komen nuttigen, tijdens de sluiting niet kunnen komen eten. Voor hen wordt een alternatief geboden, mits een regeling zullen er maaltijden aan huis worden geleverd. Alle gebruikers zullen hierover geïnformeerd worden.

De coördinator van het LDC blijft aanwezig in het dienstencentrum tijdens de kantooruren gedurende de sluitingsperiode, zo blijft de dienstverlening enigszins verzekerd. Wie vragen heeft rond zorg en/of thuiszorg kan bij voorkeur telefonisch of via mail contact opnemen met Britt Verburgh. 

Ook op andere locaties in de stad neemt de stad maatregelen: er worden infoborden geplaatst met te nemen voorzorgsmaatregelen en in alle publieke gebouwen (het stadhuis, De Groote Poorte, kinderopvang De Kikker, Sporthal Ter Beke, het Romeins Archeologisch Museum, ipso facto, de bibliotheek, de sociale dienst en het Huis van het Kind) worden handpompjes met desinfecterende handgels voorzien. 

De situatie zal verder dag per dag door de diensten worden opgevolgd in functie van de berichtgeving van de hogere overheden.

Wie meer info wenst, kan terecht bij coördinator Britt Verburgh op het nummer 059-40 19 95 of via brigitte.verburgh@ocmw-oudenburg.be.

Lees verder

Bijkomende corona-maatregelen WZC Riethove
In Woonzorgcentrum Riethove worden in navolging van de nationale richtlijnen bijkomende maatregelen genomen ter bestrijding van het corona-virus. 

In woonzorgcentra wonen zeer kwetsbare personen bij wie de gevolgen zeer ernstig en zelfs fataal kunnen zijn. Gisteren werd al beslist de cafetaria van WZC Riethove tijdelijk tot 13 april te sluiten. Nieuw is dat ook kinderen en jongeren tot 16 jaar niet langer op bezoek kunnen komen bij de bewoners van Riethove. De overheid voert deze richtlijn in omdat deze leeftijdscategorie het virus kan dragen zonder het te weten. Hen samenbrengen met mensen in kwetsbare posities is niet verstandig. Voortaan zal ook moeten gewerkt worden met vaste bezoekuren in het Woonzorgcentrum tussen 10 en 18 uur. Dat betekent dat familieleden of vrienden van de bewoners enkel tussen deze uren vrij op bezoek kunnen komen. Voor bezoekers voor wie dit niet haalbaar is, kan dit enkel op afspraak (059-34 02 30). Bezoekers dienen zich ook steeds aan het onthaal te registeren.

De maatregelen zijn alvast van kracht tot 13 april en zullen dagelijks geëvalueerd worden in functie van de richtlijnen van de hogere overheid.

Wie meer info wenst, kan terecht bij Erna Galle, Directeur WZC Riethove, op het nummer 059-34 02 30 of via erna.galle@ocmw-oudenburg.be.  

Lees verder