Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 maart 2020

Stad Oudenburg: Oudenburg Helpt!

Oudenburg Helpt!
Stadsbestuur roept Oudenburgnaars op om solidair te zijn en lanceert 'Oudenburg Helpt'
Vele mensen zijn momenteel geïsoleerd en hebben nood aan iemand die hen helpt met boodschappen, een fijne babbel, etc. Daarom gaat de stad de gratis samenwerking aan met vrijwilligersplatform Give a Day.
 
De vele terechte strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. De meest kwetsbare groepen zijn ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Door de maatregelen, zoals het bezoekverbod in woonzorgcentra en de vele gesloten voorzieningen, kunnen zij hulp goed gebruiken. Het Oudenburgse stadsbestuur roept haar inwoners op om solidair te zijn en te helpen waar mogelijk. Een boodschap doen, maaltijden rondbrengen, eens telefoneren met een oudere persoon die bijvoorbeeld alleen thuis zit, de hond uitlaten, …
 
Daarom lanceren we de website www.oudenburg.be/oudenburghelpt om de Oudenburgnaar bij te staan in deze coronacrisis. Dit als verlengstuk van het noodteam sociale hulpverlening die 7 dagen op 7 bereikbaar is van 9 tot 18 uur op het nummer 059-40 19 95.

Dankzij het centraal platform 'Oudenburg Helpt' kunnen we alle vragen en ideeën centraliseren en de vrijwillige hulp zo goed mogelijk organiseren. Via dit platform kunnen ook vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten in verbinding gebracht worden met de noden die er zijn. Iedereen die wil helpen, kan mailen naar socialehulplijn@oudenburg.be.
 
Het stadsbestuur dankt het team van Give a Day die dit platform nu gratis ter beschikking stelt.

Lees verder

Plaatsbezoek kandidaten horecazaken Abdijhoeve
De stad Oudenburg is op zoek naar concessiehouders voor twee horecazaken in de Abdijhoeve in het centrum van Oudenburg. Er worden twee ruimtes in concessie gegeven, respectievelijk als restaurant, brasserie of bistro en als koffiebar of tearoom. Een gezamenlijke concessie voor beide ruimtes behoort ook tot de mogelijkheden.
 
Voor de geïnteresseerde kandidaten is er de mogelijkheid om op zaterdag 28 maart 2020 tussen 8.30 en 14 uur de desbetreffende ruimtes in de Abdijhoeve te bezoeken en meer uitleg te krijgen. Hiervoor dient er voorafgaand een afspraak te worden gemaakt via het nummer 059-56 84 43 of via e-mail naar inyana.sabo@ocmw-oudenburg.be.
 
Gezien de coronamaatregelen wordt het aantal bezoekers beperkt tot 2 personen per bezoek waarbij de social distancing te allen tijde gerespecteerd zal worden.

De stad Oudenburg wenst finaal een concessieovereenkomst af te sluiten met de werkelijke uitbater(s), al dan niet onder de vorm van een rechtspersoon. Zij wenst dan ook geen concessie te verlenen aan brouwerijen of drankenleveranciers.
 
Lees verder

Regenboogzebrapad brengt kleur in donkere tijden
Woonzorgcentrum Riethove kleurde deze week iets mooier in deze moeilijke tijden dankzij de aanleg van een regenboogzebrapad. Zo laat de stad Oudenburg zien dat ze haar holebigemeenschap een warm hart toedraagt.

Tijdens de gemeenteraad van 14 november 2019 werd het voorstel om een regenboogzebrapad aan te leggen unaniem goedgekeurd. Het geeft erkenning aan onze holebigemeenschap. Een zebrapad verbindt wegen, net zoals verdraagzaamheid mensen verbindt.

Een regenboogzebrapad wordt geschilderd tussen de witte lijnen van een officieel zebrapad en blijft dermate rechtsgeldig en conform de wegcode. Het Oudenburgse stadsbestuur toont zich hierdoor solidair met holebi's en kan hiermee haar inspanningen versterken om de diversiteit te omarmen. Hoe meer zichtbaar de holebigemeenschap wordt, hoe gemakkelijker het wordt voor holebi's om uit de kast te komen. We zorgen voor een positief klimaat in Oudenburg en dit uiteraard niet enkel op 17 mei (Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie), maar iedere dag.
Lees verder