Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 22 maart 2020

Sint-Lievens-Houtem: FAQ Coronavirus

FAQ Coronavirus
Het crisiscentrum bezorgde een overzicht van FAQ rond het Coronavirus. Lees hierover meer (pdf).
Op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/ kan je steeds terecht voor alle informatie over het virus.

Lees verder

Vrijwilligers in tijden van Corona!
#vlaanderenhelpt

De Vlaamse regering heeft een extra maatregel aangekondigd om iedere vrijwilliger te ondersteunen. Je leest er alles over op de website https://www.vlaanderenvrijwilligt.be. Het is ook via deze website dat je je kan registreren, zodat je verzekerd bent in je vrijwilligerswerk.

Wil je in de gemeente als vrijwilliger de meest kwetsbare groepen (ouderen, zieken) helpen in deze Corona-crisis? Het kan hierbij gaan om boodschappen doen, eten maken ...
Geef je interesse hiervoor op via gemeente@sint-lievens-houtem.be of het gratis nummer 0800 9520 1.

Lees verder

Hulp tijdens Coronacrisis?
#Houtemhelpt - Hulp nodig tijden de Coronacrisis? Geef het door aan de gemeente

Tijdens deze Coronacrisis waar iedereen, maar vooral de ouderen en kwetsbare groepen zoveel mogelijk binnen moeten blijven, hebt u misschien nood aan iemand die uw boodschappen doet, de hond even kan uitlaten of gewoon even contact kan houden.

Veel vrijwilligers hebben zich bij de gemeente reeds opgegeven om hier een handje te helpen. De gemeente zal dit coördineren.
Hebt u vragen over de mogelijkheden of interesse om hier gebruik van te maken? Neem contact op met de gemeente via T 053 60 72 20 of gemeente@sint-lievens-houtem.be en we kijken hoe we het best kunnen helpen.

Lees verder

FAQ Coronavirus
De federale richtlijnen en de richtlijnen die we lokaal hebben ingesteld, werden gecombineerd in een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden.
We werken deze lijst dagelijks bij.

FAQ versie 17 maart 2020 (pdf)
FAQ versie 16 maart 2020
(pdf)

Je kan ook steeds terecht op de website van het crisiscentrum: info-coronavirus.be voor een actueel overzicht van de maatregelen.
Lees verder

Steun voor ondernemers tijdens Corona
Info voor ondernemers met vragen over steun nav Corona: www.vlaio.be/corona
Lees verder

Applaus voor de helden van Coronacrisis
Onze gemeente steunt de 'helden van de Coronacrisis' en roept al haar inwoners op om hetzelfde te doen!

Deze middag om 12 uur geven we een groot applaus, vanuit ons bureau, de venster, de voordeur, vanop het terras ... aan iedereen die zijn steentje bijdraagt in de strijd tegen het virus.

Er werden ook drie reuze mondmaskers aan het gemeentehuis gehangen. Heb je thuis witte lakens, (hand)doeken ...? Hang ze vandaag ook buiten als teken van hoop en steun. Om 12 uur klappen we dan zo hard mogelijk in de handen.

Alvast hartelijk bedankt!
#mercivanuitmijnkot 
Lees verder

Vragen over Corona
Veel antwoorden op vragen over het Coronavirus, de richtlijnen en mogelijke steunmaatregelen vind je terug op https://www.info-coronavirus.be/.
De gemeente publiceert ook regelmatig een FAQlijst die wordt bijgewerkt bij wijzigingen.

Heb je toch nog vragen? Bel naar het secretariaat in het gemeentehuis, T 053 60 72 20 en we trachten je verder te helpen.
Bel niet naar de politie. Zij hebben andere prioritaire taken.
Lees verder